Arvostelussa Netflixin minisarja Devil in Ohio

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Netflixin Devil in Ohio on kahdeksan jaksoa sisältävä minisarja, joka kertoo tarinan pienestä keskilännen kaupungista, kunnasta, ja se naapurikunnasta. Devil in Ohio keskittyy nuoreen kotoaansa karanneeseen Mae-tyttöön joka on kokenyt kovia.

https://www.youtube.com/watch?v=ScEl_smzT3A

Pääosassa Bones-sarjasta tuttu Emily Deschanel psykiatri Suzanne Mathiksena, ja Madeleine Arthur Maena. Muissa tärkeissä rooleissa ovat mm. Suzannen tytärtä Julesia näyttelevä Xaria Dotson, sekä Suzannen miestä Peteriä näyttelevä Sam Jaeger, Suzannen toista tytärtä Helenia näyttelevä Alisha Newton ja etsivä Lopezia näyttelevä Adrian Bellani.

Jo heti alussa käy selväksi, että Mae on koenyt jotain todella järkyttävää ja kivuliasta, ja joku on tehnyt hänen selkäänsä käänteisen pentagrammin kuvan. Mistä oikein on kyse? Uskonnosta, lahkosta, pirusta, saatanasta? Kyseessä on kuitenkin ns. raamattualue USA:ssa, missä erilaiset uskontoon perustuvat joukot ja lahkot, kultit ovat olleet jokapäiväistä elämää satoja vuosia – siitä lähtien kun uudisraivaajat tulivat Pohjois-Amerikkaan, ja näitä lahkoja suojaa amerikkalainen uskonnonvapaus.

NetFlixin sarja perustuu löyhästi oikeasta tapahtuneeseen, jonka Rachel Polati on sitten kehittänyt jännityssarjaksi televisiota varten.

Mistä oikein on kyse?

Sarjan alku vie katsojan maissipeltojen keskelle vanhaan maalaistaloon, ja sieltä syystä tai toisesta veitsen kanssa karkaavaan Mae tyttöön- jotain on siis tapahtunut mutta mitä? Mae ei kovin paljoa kerro tapahtuneesta ennen kuin tapaa tohtori Mathiksen. Tohtori Mathis pyrkii saamaan tytön turvalliseen kotiin, mutta päätyy lopulta erikoiseen tilanteeseen, joka on taas omiaan aiheuttamaan uusia pieniä ja suurempia ongelmia, ja erikoisia tilanteita. Kun vielä samaan aikaan käy ilmi, että tohtorin mies Peter, ei saakaan myytyä pari vuotta rakentamaansa hulppeaa taloa, on perhe talousvaikeuksissa – joita Peter ei kuitenkaan kerro kenellekään.

Näistä askelmerkeistä pääsemme seuraamaan erikoista tarinaa Ohiossa sijaitsevalla pienellä paikkakunnalla. Tarina ei kenties olekaan niin itsestään selvä kuin mitä ensimmäiset jaksot saattavat antaa olettaa. Se lienee kuitenkin varmaa, että lähtemällä selvittelemään Maen tarinaa psykiatrimme saattaa joutua itsekin vaaraan, ja samalla asettaa oman perheenjäsenensä samalla vaaran alle. Varsinkin jos Maen karkumatkan takana sittenkin on jokin uskonnollinen kultti…

Suosittelemme. Sarjassa on hieman kauhuelokuvien teemoja, mutta sarja menee enemmän kuitenkin jännityksen puolelle, kuin varsinaisen kauhun…

Katso tästä muutkin Netflix arvostelumme ja NetFlix uutiset.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa