HBO:n House of Dragon: miltä sarja tuntuu

Ajankohtaista Arvostelu HBO

HBO:n uutuus House of Dragon sai aikaan ison odotusarvon sillä sen edeltäjä Game of Thrones oli niin suosittu. Valitettavasti tähän muutamaan aloitusjaksoon ei olla saatu ainakaan vielä sitä kaikkea monimutkaisuutta luotua näkyville, mikä teki Game of Thrones sarjasta niin mielenkiintoisen.

House of Dragon tuntuu keskittyvän todellakin Targaryenin perheeseen, eikä se yksistään tunnu tarjoavan samaa monipuolisuutta kuin Game of Thrones, joka alusta alkaen lähti pahaenteisille reiteille sukujen välisiin kahnauksiin. House of Dragon sen sijaan tuo kyllä sivulauseissa ilmi, että kaikki ei ole valtakunnassa niin hyvin kuin voisi luulla, mutta alkujaksojen jälkeen nämä asiat ovat kuitenkin pitkälti jääneet sinne sivulauseisiin.

Se, että Targaryenin suvun mahti perustuu lohikäärmeisiin ja niiden lentävään pelotteeseeen tulen kanssa, tulee esille nopeasti tässä sarjassa, mutta jostain syystä jopa lohikäärmeet eivät ole niin mahtavia luomuksia, kuin mitä ne olivat Game of Thronesissa, vai johtuuko se siitä, että GoT rakensi valtavan tarinan katselijoille, ja House of Dragon ei oikein siihen tunnu yltävän, ei ainakaan vielä.

Kuningatar Rhaenyra – vaiko sittenkin poikakuningas

House of Dragon kertoo kuitenkin myös hyvin tarinaa vanhoillisesta maailmanjärjestyksestä, missä naisilla on selkeä, ja vain yksi tehtävä: olla suvun lisääntyjä. Vaikka Rhaenyra Targaryen on asetettu isänsä kunigas Viseryksen kautta seuraavaksi hallitsijaksi, kaikki muuttuu Viseryksen saadessa uuden vaimonsa kanssa poikalapsen – mutta pysyykö poikalapsi tarpeeksi kauan hengissä, ja kuka alkaa kierrättää erilaisia huhuja tulevasta mahdollisesta hallitsijasta hovissa, ja pysyykö Rhaenyra taustalla, ja kenties jopa astuu syrjään hallitsijan paikalta, antaakseen sen velipuolelleen.

Rhaenyra on tullut täysi-ikäiseksi ja hänen olisi aika ottaa itselleen puoliso. Se kuitenkin käytännössä tarkoittaisi sitä, että hänen tulisi muuttaa pois Iron Thronesta, esimerkiksi Kuninkaansatamaan, jonne hänelle rakennettaisiin oma lohikäärmeen luola – Rhaenyralla on omat enneunensa, ja ne tulevat aivan varmasti vaikuttamaan hänen tekemiinsä päätöksiin – mutta miten kuningas Viserys itse ottaa kantaa tuleviin tapahtumiin, onhan meillä jo tiedossa, että kuningas ei ole aivan yhtä terve, kuin mitä hän antaa hovin olettaa, eikä uusi vaimo ole aivan niin ystävällinen ja kiltti, kuin mitä päältäpäin saattaisi kuvitella.

Siinä missä ensimmäiset jaksot ovat menneet Targaryenin suvun tämän hetken henkilöiden päällipuoliseen esittelyyn, ollaan samalla edetty sotatantereilla, missä Daemon hyökkäsi rapusotilaiden kimppuun ennen kuninkaan lupaamia lisämiehiä – mitä siitä seuraa….

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa