House of Dragon: Targaryenin suvun tarina lohikäärmeiden kanssa jatkuu

Ajankohtaista Arvostelu HBO

House of Dragon jatkaa suosikkisarjan Game of Thrones tarinoita, mutta nyt mennään 142 vuotta aikaan ennen Daenerys Targaryeniä ja hänen kolmea lohikäärmettään. Se, mihin GoT jäi taistelussa valkoisia kulkijoita vastaan, ei ole mitään sellaista, mistä House of Dragon kertoo – kylläkin Targaryenin suvun uusin pää el Viserys Targaryen kertoo tulevalla hallitsijalleen eli tyttärelleen, ensimmäiselle tulevalla kuningattarelle, Rhaenyra Targaryenille, että pitkä talvi on tulossa, ja silloin kaikkien seHBO:n itsemän kuningaskunnan on taisteltava yhdessä. Viserys joutuu heti alkujaksossa vaikean kysymyksen eteen ja tekee päätöksen, jolla on kauaskantoisia vaikutuksia. Myös Daemonille annetut rahat oman kultaisen kaupunginkaartin kehittämiseen eivät ole menneet hukkaan, mutta Daemon on jotain aivan muuta kuin hallitsijaveljensä Viserys – ja mikä on Daemonin suhde veljensä tyttäreen?

Näyttelijät

Paddy Considine … Viserys I Targaryen
Emma D’Arcy … Rhaenyra Targaryen
Milly Alcock … nuori Rhaenyra Targaryen
Olivia Cooke … Alicent Hightower
Emily Carey … nuori Alicent Hightower
Matt Smith … Daemon Targaryen
Rhys Ifans … Otto Hightower
Steve Toussaint … Corlys Velaryon
Eve Best … Rhaenys Velaryon
Sonoya Mizuno … Mysaria
Fabien Frankel … Criston Cole
Graham McTavish … Harrold Westerling

House of Dragon kertoo tarinan hallitsijasuvusta

Targaryenin suku hallitsee lohikäärmeitä. Ilman lohikäärmeitä ei suku olisi hallitsija- eikä suku kaadu, kuin omiin sisäisiin riitoihin, joten miten käy lohikäärmeiden hallitsijoille? Mikä sitten vetää meitä katsojia Westerosin maailman tapahtumiin? Onko se sukujen välinen kiistatilanne, lohikäärmeiden suvun sisäiset ongelmat, vai yleensä se, että Westeros antaa meille katsojille mahdollisuuden irrottautua todellisuudesta edes hetkeksi. Iso kysymys tulee olemaan näyttelijät ja heidän karismansa. Game of Thrones onnistui sekä tarinassaan että näyttelijöissä, nyt jää nähtäväksi miten House of Dragon tulee pärjäämään tässä vertailussa.

Teknisesti ja kuvauksellisesti House of Dragon ei häviä edeltäjälleen, mutta aika kertoo, miten sarjan muuten käy, ja miten Targaryenin suvun tarina etenee – palaamme tähän aina silloin tällöin – nyt mekin olemme vasta aloittaneet katselemisen. Oli sarja lopulta minkälainen tahansa, jos olet katsonut GoT sarjan, tulet varmasti ainakin aloittamaan myös House of Dragonin katsomisen.

Jo ensimmäisestä jaksosta lähtien lohikäärmeet ovat selvästi enemmän mukana sarjassa. Luonnollista, koska GoT sarjassa ne tulivat vasta aivan lopussa, mutta tämä House of Dragon perustuu nimenomaan Targaryenin perheen hallitsemiin lohikäärmeisiin, tai kuten Viserys kertoi tyttärelleen: emme oikeasti hallitse lohikäärmeitämme, eikä meidän olisi koskaan pitänyt edes aloittaa niiden kanssa….

HBO Max suunnittelee parhaillaan muitakin spin off-sarjoja suositun Game of Thronesin jatkoksi. Puhetta on ollut muun muassa Game of Thronesin keskeisiin henkilöihin kuuluneen Jon Nietoksen (Kit Harrington) omasta sarjasta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa