Fifty Shades of Grey nousi suosioon nopeasti

Ajankohtaista Sekalaista Suoratoisto

Fifty Shades of Grey tuli valkokankaalle vuonna 2015. Elokuva ja sen jatko osat ovat muodostaneet elokuvatrilogian, joka perustuu E.L Jamesin kirjoittamiin saman nimisiin kirjoihin. Jo Suomessa lippuja myytiin pelkästään ennakkoon yli 30 000 kappaletta ja Ruotsissa ennätyksellisen huimat 125 000 lippua. Maailmanlaajuisesti tämä trilogian ensimmäinen elokuva tuotti yli 239 miljoonaa dollaria. Elokuva keräsikin huimat määrät katsojia hyvin nopeasti.

Elokuva ja sen sisältämä sadomasokismi herätti jo ennen varsinaista julkaisua hyvin laajaa kritiikkiä aina jopa boikotointiin saakka. Elokuvan esittäminen kiellettiin ja on edelleen kielletty Malesiassa. Päätöksen antanut lautakunnan johtajan Abdul Halimin mukaan elokuva on pikemminkin pornoa kuin elokuva. Pohjois-Amerikassa taas käynnistettiin kampanja, jossa elokuvan katsojia kehotettiin boikotoimaan elokuvaa. Toivomuksena oli, että elokuvan sijaan ihmiset lahjoittaisivat pääsylippuihin käytettävät rahat perheväkivaltaa vastaan taisteleville järjestöille.

Mutta millainen elokuva Fifty Shades of Grey on?

Vaikka elokuvassa onkin pohjimmiltaan kyse perinteisestä rakkaustarinasta, on se kuitenkin kaukana perinteisestä. Anastasia eli Ana (Dakota Johnson) on opiskelija ja nainen, joka ei vielä ole osakseen saanut seksuaalista kokemusta, koska halunnut säästää itseään sitä varten, että löytää rakkautensa.  Anastasia päätyy hieman sattuman kaupalla haastattelemaan miljonääri Christian Greytä (Jamie Dornan), tietämättään mitä kaikkea tämä hurmaavan komea mies hänen elämäänsä toisi. Tästä alkaa tietynlainen kosioleikki ja Anastasian tutustuminen seksuaalisen maailman ei ehkä siihen helpoimpaan puoleen.

Ensimmäinen osa elokuvasta sisältää paljon seksikohtauksia, joissa Christian tuo oman hallitsijan puolen esiin ja Ana ottaa tämän kaiken vastaan täysin rakastuneena. Hän ei kuitenkaan ymmärrä motivaatioita Chrisin tekemisiin ja niin sulkeutuneeseen olemukseen. Kaikki ovat tietenkin vaikean lapsuuden ja käsittelemättömien asioiden summa, jotka aukeavat paremmin toisessa ja vielä lisää kolmannessa elokuvassa.

Elokuva oli täynnä rikkautta ja rakkautta

Rikkauksillaan Christian pystyi järjestämään mitä ihanampia treffejä ja yllätyksiä sekä tietysti ylellistä elämän tyyliä Anastasialle, joista vain me muut voimme haaveilla. Elokuvissa nähtiin yksityisiä helikopterilentoja kuin myös yksityisen suihkukoneenkin käyttämistä, aina yksityiseen lomaosakkeeseen Aspenissa, kuin hienoja illallisia kaikkine pienine lahjoineen. Autoja oli omassa hallissa useita erilaisia, yksityisellä hissillä oli mahdollista päästä Christianin kotiin. Christianin koti oli hulppea kattohuoneisto aina oman seksiin tarkoitetun huoneen, eli punaisen huoneen kera, jossa nämä elokuvan osalta oleelliset seksikohtaukset toteutuivat.

Christianin jo nuorena rikkaaksi tulemista avattiin, mutta nykyaikana voikin mietityttää olisiko fiksu liikemies tehnyt rikkauksiaan kryptovaluuttojen myötä, sillä esimerkiksi NFT crypto on nykypäivänä nouseva sijoituskohde. Rikkauksien lisäksi elokuva sisälsi kuitenkin myös vaarallisia tilanteita. Rakastuneen parin matkaan mahtui tietysti mustasukkaisia entisiä kumppaneita sekä nykyiseksi kumppaniksi haluavia ihmisiä, aina erilaisten asioiden sabotoitiin sakka. Kummatkin päähenkilöistä ja heille tärkeimmistä ihmisistä olivat elokuvien varrella hengenvaarassa.

Juoni oli odotettua syvällisempi

Hetki hetkeltä kuitenkin Christian avautui enemmän psyykkisesti ja solmuja saatiin selvitettyä. Myös Anastasia syveni tähän seksuaaliseen maailmaan ja esteet siellä voitettiin löytäen yhteinen polku. Elokuvan lähtökohta oli hyvin erilainen kuin tilanne mihin lopulta päädyttiin trilogian lopussa. Kaikki kolme osaa poikkesivat toisistaan, eikä trilogian loppua osannut vielä ensimmäisen osan aikana kuvitella.

Trilogiassa nähtiin hyvin erilainen katsaus seksuaalisuuteen, ihmisen psyykkeeseen sekä rakkauteen. Varmasti yksi syy elokuvien suosioon piilee juuri siinä, että se käsittelee tabuja ja vaiettuja aiheita ja ui omalla tavallaan vastavirtaan elokuvamaailmassa. Trilogia oli ehdottomasti katsomisen arvoinen, eikä saanut pitkästymään tai toistanut itseään. Fifty Shades of Grey toimi erittäin hyvin trilogiana sekä yksittäisinä elokuvina.


Muuta mielenkiintoista luettavaa muualta

Cappuccino – Suosittu kahvin harrastajien keskuudessa

Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista, ja sen kulutus kasvaa vuosittain. Se on suosittu juoma aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi, sekä kaikkina muinakin vuorokauden aikoina. Yksi kahvijuoma, joka on erityisen suosittu kahviharrastajien keskuudessa, on cappuccino.

Affiliate markkinointi – tehokas tapa ansaita rahaa verkossa

Affiliate markkinointi on tehokas tapa ansaita rahaa verkossa. Se perustuu yhteistyöhön yrityksen ja sivuston omistajan välillä, jossa jälkimmäinen markkinoi yrityksen tuotteita ja saa provisiota myynnistä. Affiliate markkinoinnissa menestyminen vaatii kuitenkin sitoutumista ja työtä, sillä kilpailu on kovaa. Mutta kun onnistuu rakentamaan vahvan ja luotettavan brändin, affiliate markkinoinnista voi tulla merkittävä tulonlähde.

Asuntomarkkinoista on tärkeää ottaa huomioon

Asuntomarkkinat ovat myös tärkeä osa asunnon ostamista ja sijoittamista. Asuntomarkkinoiden kehitys voi vaikuttaa asuntojen hintoihin ja vuokratuottoihin. Asuntomarkkinoiden kehitykseen vaikuttavat monenlaiset tekijät, kuten talouden tilanne, väestön kasvu ja muuttoliike.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa