Jättimenestys: Pamela Tolan TERÄSLEIDIT-elokuvalle harvinaiset 200 000 katsojaa vain viidessä viikossa

Ajankohtaista Elokuvat

Torstain 6.2.2020 päätteeksi elokuvalla on jo kaikkiaan 201 473 katsojaa.

Tammikuun 3. päivänä ensi-iltansa saanut Pamela Tolan elokuva Teräsleidit on osoittautunut jättimäiseksi menestykseksi. Teräsleidit on kerännyt jo huimat 200 000 katsojaa vain viidessä esitysviikossa. Kotimaiselle elokuvalle harvinainen rajapyykki rikkoontui torstain 6.2.2020 aikana. Torstaisen esityspäivän päätteeksi elokuvalla on jo kaikkiaan 201 473 katsojaa.

Suursuosion saavuttanut elokuva rikkoi aiemmin 100 000 katsojan rajan vain kolmessatoista päivässä.

Teräsleidit myös erittäin poikkeuksellisesti nosti katsojamääräänsä toisena esitysviikonloppunaan ensi-iltaviikonloppuun nähden. Yleensä elokuvien katsojamäärät ovat myöhempinä esitysviikonloppuina säännönmukaisesti pienempiä kuin ensi-iltaviikonlopun katsojaluvut.

Teräsleidien katsojalukumäärän harvinaisuutta kuvaa se, että esimerkiksi vuosina 2019 ja 2018 ensi-illassa olleista lukuisista kotimaisista elokuvista vain kolme ylitti aikoinaan 200 000 katsojan rajapyykin (Risto räppääjä ja pullistelija, 2019, Oma maa, 2018, ja Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja, 2018).

Ulkomaiset elokuvat mukaanluettuina saman katsojalukurajan on 2010-luvun jälkipuoliskolla ylittänyt vuosittain vain maksimissaan kymmenisen elokuvaa.

Teräsleidit on herättänyt myös sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua ja kerännyt paljon positiivista palautetta. Tämän tiedotteen lisätiedoista löytyy muutamia linkkejä näihin kommenttiketjuihin.

Pamela Tolan alkuperäisideaan pohjautuvan, Tolan ja Aleksi Bardyn yhdessä käsikirjoittaman elokuvan pääosissa kansan ovat valloittaneet legendaariset näyttelijät Leena Uotila, Saara Pakkasvirta ja Seela Sella.

Teräsleidien näytöksiä esitetään laajasti maan elokuvateattereissa edelleen. Elokuvan ovat tuottaneet Bardy, Dome Karukoski ja Sirkka Rautiainen, tuotantoyhtiönä Helsinki-filmi. Elokuvan levittää ja markkinoi SF Studios.

”Olen kertakaikkiaan sanaton Teräsleidien saamasta vastaanotosta.

Näin suuret luvut ja saamani palaute kertovat, että
Teräsleidit on kolahtanut yleisöön yli rajojen, sukupuolista ja sukupolvista riippumatta sekä niitä yhdistäen. Se on valtavan hienoa ja liikuttavaa.

Menestys on muutakin kuin suuria katsojamääriä. Jokainen elokuvasta vaikuttunut katsoja on minulle tärkeä. Viestien tulvasta on pääteltävissä, että elokuva on todella koskettanut monia. Se, että elokuvaa ei vain käydä katsomassa, vaan, että se myös herättää ajatuksia, keskustelua, tunteita ja jopa innostusta, on mahtavaa. On ollut ihana kuulla katsojilta, kuinka he ovat elokuvan nähtyään saaneet esimerkiksi voimia lähteä tavoittelemaan omia, ehkä jo unohdettujakin unelmiaan. 

Teräsleidit on tehty suurella sydämellä, ison porukan yhteistyöllä. Toivottavasti voimme jatkossakin nähdä eri ikäisten ja näköisten ihmisten tarinoita, joissa kaikki yhteiskuntaluokat ja valtavirrasta poikkeavat näkökulmat, ovat myös edustettuina.

Ihminen on ihminen, vaikka voissa paistaisi, ja jokainen meistä on tuleva vanhus. 

Sydämestäni kiitos.

Pamela Tola

ohjaaja-käsikirjoittaja

Teräsleidit

”Vuoden 2020 alku jää suomalaisen elokuvan historiaan sinä vuotena, jolloin muistettiin, että elokuvista pitävät kaiken ikäiset suomalaiset, eivät vain teinit. Olemme onnellisia paitsi Teräsleidien, myös Helenen menestyksestä.”

Aleksi Bardy

tuottaja-käsikirjoittaja

Helsinki-filmi

Teräsleidit-elokuvan uskomaton menestys on herättänyt uudestaan kiinnostuksen suurten ikäluokkien tarinoiden filmatisointiin. Tämä iloinen kehitys on heti huomioitu SF Studiosin uusien projektien listalla.”

Timo Räisänen

teatterilevityksen johtaja

SF Studios

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa