La Unidad – tarina espanjalaisesta antiterrorismin yksiköstä

Ajankohtaista Viaplay

Viaplayllä on katseltavissa espanjalaista laatu tv-viihdettä La Unidad sarjan yhden kauden merkeissä. La Unidad on Espanjan poliisin erikoisyksikkö, jonka tehtävänä on turvata Espanja terroristeja vastaan. Espanjallahan on pitkä tausta maana, jolla on ollut sisäisiä ristoriitoja vähän samalla tavalla kuin Englannilla Irlannin kanssa. Mutta La Unidad kertoo nykypäivästä.

Espanja, Ranska, Italia ja Kreikka ovat kaikki maita, jotka ovat lähellä Afrikasta tuleville laittomille siirtolaisille sekä Eurooppaan tuleville huumeille, sekä myös terroristeille. Varsinkin Espanjasta ja Ranskasta ja näiden maiden satamista on tullut tärkeitä tuontiportteja Eurooppaan. Tähän kaikkeen liittyy myös sarja La Unidad.

Kun poliisioperaatio päättyy etsityimmän jihadistijohtaja Al Salah Garheebin pidätykseen, Espanja joutuu Al Salahin seuraajien uhkauksien kohteeksi.

La Unidad piirtää meille käynnissä olevan terroristijahdin, johon se sotkee mukaan Espanjan, Ranskan ja Algerian sekä Syyrian soda ja lopulta päädytään varsin järeisiin toimenpiteisiin ja korkeaan uhkaan. Matkan varrella tutustutaan yksikön jäseniin ja näiden henkilökohtaisen elämän tilanteisiin varsinkin yksikön johtajan Carlan ja tämän miehen, argentiinalaisen Marcosin välillä.

Sarja on kohtuullisen tiivistunnelmainen ja tapahtumat vaihtavat paikkaa eri Espanjan osiin pääkaupunki Madridista satamiin ja muihin kaupunkeihin ja Ranskaan, sekä Afrikkaan. Mukana ovat myös Espanjan omat muut poliisiyksiköt ja ”kauppaa” tehdään myös CIA:n kanssa.

Koska kyseessä on espanjalainen sarja, ei sarja täysin unohda sisäpolitiikkaa eikä eurooppalaispolitiikkaa – ja vaikka sarjassa kyllä ammutaan ja räjähteitä on mukana kuvioissa, on sarja selvästi eurooppalainen poliisisarja kuin amerikkalainen.

Katsomisen arvoinen ennen kaikkea.

(arvostelu alunperin julkaistu: https://www.viihdecorner.com/la-unidad-tarina-espanjalaisesta-antiterrorismin-yksikosta/)


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläin on todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

Affiliate markkinointi – tehokas tapa ansaita rahaa verkossa

Affiliate markkinointi on tehokas tapa ansaita rahaa verkossa. Se perustuu yhteistyöhön yrityksen ja sivuston omistajan välillä, jossa jälkimmäinen markkinoi yrityksen tuotteita ja saa provisiota myynnistä. Affiliate markkinoinnissa menestyminen vaatii kuitenkin sitoutumista ja työtä, sillä kilpailu on kovaa. Mutta kun onnistuu rakentamaan vahvan ja luotettavan brändin, affiliate markkinoinnista voi tulla merkittävä tulonlähde.

Fazer Patukat joulukalenteri – Herkullinen tapa odottaa joulua

Fazer Patukat joulukalenteri on herkullinen ja hauska tapa odottaa joulua. Kalenterissa on 24 luukkua, joista jokaisen takaa paljastuu yllätys: Fazerin suosituimpia patukoita eri makuvaihtoehdoilla. Joulukalenteri sopii niin lapsille kuin aikuisillekin, sillä Fazerin patukat ovat suosittuja kaikenikäisten keskuudessa. Kalenteri tuo mukavan joulufiiliksen jokaiseen päivään ja auttaa unohtamaan kiireen hetkeksi. Fazer Patukat joulukalenteri on myös loistava lahjaidea läheisille, jotka arvostavat herkuttelua ja joulun tunnelmaa.

Lue myös: Popcat (diginyt.fi)

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa