Arvostelu: Jumalattomat- Godless

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

NetFlixin minisarja Jumalattomat, Godless, sijoittuu Villiin Länteen ja tuo mukanaan nimenomaan sen ajan villeyden erikoisine lainsuojattomineen, joita johtaa pappi Frank Griffiniä esittävä Jeff Daniels.

Sarjan on luonut Scott Frank, joka on myös ohjannut sarjan, missä esiintyy useita muista TV-sarjoista tuttuja näyttelijöitä. Sarjan pääosissa ovat Jeff Daniels, Michelle Dockery, Jack O’Connell, Scoot McNairy, Merritt Wever, Thomas Brodie-Snagster, Sam Waterston sekä Tantoo Cardinal. Sarjassa on ikärajaksi laitettu 16 vuotta, mikä ei ole lainkaan väärässä, mitä jo ensimmäisen osa näytti.
Minisarja kattaa seitsemän jaksoa, joiden pituudet vaihtelevat 41 minuutin ja 80 minuutin välillä ja sarjan ensimmäinen jakso ”An Incident at Creede” kesti 70 minuuttia.

Nykyään kun tarjontaa on todella paljon, on ensimmäisen jakson jo tarjottava katsojille joku syy, miksi katsoisi sarjan loppuun. Jumalattomien ensimmäinen jakso oli jopa osaltaan liiankin hidastempoinen ja alussa sarja lähti liikkeelle liian monella irtonaisella osatarinalla, joita lähdettiin sitten vähitellen parsimaan kokoon – mekään emme ole katsoneet vielä muita jaksoja, mutta koska päätökset jatkosta usein tehdään yhden jakson perusteella, niin tällä kertaa teemme arvostelun jo tässä vaiheessa.

Jumalattomat piirtään eteen Villin Lännen maailman, jossa ”hullu” pastori johtaa yli 30 rosvon joukkoaan kaivoskylästä toiseen niitä ryöstäen, kunnessa Creedessä heille ei riitä ryöstäminen, sillä heidät ryöstetään. Tästä saakin todellisuudessa alkunsa koko Jumalattomat minisarja, joka tutustuttaa katsojille myös pienenLa Bellen kaivoskaupungin, jossa ei ole oikeastaan yhtään miestä – miehet olivat kuolleet kaivosonnettomuudessa.

Ensimmäisen jakson yli tunnin kertomuksen perusteiden asettaminen paikoilleen antaa katsojalle syyn jatkaa katsomista. Mikäli olet Villin Lännen elokuvien ystävä, lupailee tämä sarja nimenomaan niitä perusasioita: hevosia, rakkauta, draamaa, nopeita vetoja ja ruudinkäryä. Mukana ovat myös sheriffit, joilla on omassa elämässäänkin ongelmia, joita esitellään sivulauseissa, ja tuo iso rosvojoukkio, joka etsii menetettyä ryöstösaalistaan.

Sarja tuotettiin juuri ennen koronaa, ja se julkaistiin 2017.

Tässä yksi minisarjan ampumakohtauksista, kun Goode kohtaa pastorin porukan

Oscar-voittaja Soderbergh toimii eeppiseksi kuvaillun länkkärin vastaavana tuottajana ja käsikirjoituksesta vastaa Oscar- ja Golden Globe -ehdokas Scott Frank, joka toimii myös ohjaajana.

Suosittelemme sarjaa, ja palaamme asiaan kun olemme katsoneet kaikki jaksot.

jatko….

Nyt kun olemme katsoneet koko sarjan, voimme suositella sitä, kunhan et katso sarjaa liian tosissasi.. kyseessä on kuitenkin mielikuvituksen tuote, ja sitä pitää käsitellä ja katsella siltä pohjin. SUOSITTELEMME!

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa