Miten valmistautua talveen?

Luettavaa Sekalaista

Syksy tekee tuloaan, mikä enteilee tulevaa talvea. Se tarkoittaa kylmiä säitä ja lyhyitä päiviä, mutta ajasta voi nauttia ja ottaa kaiken irti. Kerromme tässä artikkelissa, miten se on mahdollista. 

Syksy on usein uuden alkua, kun arki tekee paluun kesälomien jälkeen. Se tarkoittaa myös tulevaa talvikautta, mikä voi latistaa kesänlapsen mieltä. Talvi voi olla kuitenkin mahtavaa aikaa. Tunnelmointi kotona ja virkistävät aktiviteetit ulkona tarjoavat upeita mahdollisuuksia harrastaa ja hankkia elämyksiä. 

Moni kaipaa talvisin lunta, joka helpottaisi pimeyttä. Se toisi paremmat mahdollisuudet talvisille harrastuksille ja tekevät maisemasta miellyttävämmän. Lumihankia voi vältellä pysyttelemällä kotona, jonne talvi voi tuoda oman ihanan tunnelmansa. 

Talvi voi antaa enemmän aikaa tiettyjen asioiden tekemiselle. Joillekin kesä voi olla erittäin kiireistä aikaa, kun pitää nähdä ihmisiä ja suunnata moniin jännittäviin tapahtumiin. Kotoilua voi harrastaa enemmän talvisin ja moni tykkää esimerkiksi pelata eri pelejä. 

Pelaaminen onnistuu nykyisin kätevästi verkossa, jossa löytyy esimerkiksi monia kasinoita joista voitot maksetaan verovapaasti. Tutustu asiaan tarkemmin ja lue lisää halutessasi.

Tee kodistasi maailman paras paikka

Koti on monelle tärkein paikka, jossa saa levätä ja nauttia ajasta yksin sekä perheenjäsenten kanssa. Talvella kotoiluun voi olla paremmat ja houkuttelevammat mahdollisuudet, kun illat pimemenevät eikä ulkona jaksa olla koko päivää. 

Talveen kannattaa sen takia varautua tekemällä kodista se maailman paras paikka. Kotia voi katsoa uudesta näkökulmasta ja pohtia, miten siitä saisi entistä viihtyisämmän. Silloin siellä tykkää olla enemmän ja lukeminen tai elokuvan katsominen on mukavampaa

Alkuun pääsee hyvin tekemällä suursiivouksen, jos se on tarpeen. Siivouksen aikana voi karsia joitain tavaroita ja lahjoittaa ne hyväntekeväisyyteen. Siivous antaa myös hyvän mahdollisuuden järjestellä tavaroita ja huonekaluja uusiin uomiinsa. Esimerkiksi nojatuoli voi löytää uuden paikan olohuoneen toisesta nurkasta, jolloin koko tila saa uuden ilmeen. 

Kotiin voi hankkia myös jotain, joka edistäisi kodikkuutta ja viihtyisyyttä. Mukavaa tunnelmaa voidaan saada esimerkiksi matolla tai valaisimella. Rohkeammat tarttuvat siveltimeen ja maalavat seinät uudella värillä. Asiassa kannattaakin olla rohkea, jos se sopii omaan mielentilaan ja yleiseen tilanteeseen.

Muista ulkoilla ja syödä hyvin

Ihmisen kannattaa pitää itsestään huolta vuoden ympäri, eikä tätä saisi unohtaa talvellakaan. Moni haluaa olla hyvässä kunnossa erityisesti kesällä, mutta talvi on siinä mielessä yhtä tärkeää. Hyvinvoinnin merkitys voi jopa kasvaa joillain talvella, jos pimeys ja kylmyys väsyttävät ja tahtovat vievän voimia. 

Talvi tarjoaa loistavat mahdollisuudet hauskoihin urheiluharrastuksiin, joista ei vauhtia puutu. Hiihto, luistelu ja laskettelu ovat loistavia tapoja kohottaa ja ylläpitää kuntoa. Niitä voi harrastaa myös porukalla, esimerkiksi perheen tai ystävien kesken. Liikunta auttaa jaksamaan – vuodenajasta riippumatta. 

Talvella kannattaa kiinnittää huomiota myös ruokavalioon. Ravinteikas ruoka antaa energiaa päiviin ja monipuoliseen ruokavalioon kannattaa pyrkiä. Talvella voi kokeilla myös vuodenaikaan sopivia reseptejä ja kutsua ystävät kylään. Illan pimetessä tunnelma on taatusti kohdillaan.

Tee suunnitelmia keväälle ja kesälle

Jos olet ehdottomasti kevään ja kesän kannattaja ja odotat valoisia päiviä kuin kuuta nousevaa, voit suunnata huomiota näihin vuodenaikoihin. Jos koet, että kesä on ihmisen parasta aikaa, voit alkaa suunnitella vuoden kohokohtaa hyvissä ajoin. 

Kesää voi suunnitella esimerkiksi pohtimalla, mihin tapahtumiin haluaa osallistua. Monet festivaalit ilmoittavat ainakin osan esiintyjistään monta kuukautta etukäteen. Tapahtumien lisäksi pohdinnaksi jää mahdolliset ulkomaan matkat, mökkeilyn osuus ja muut menot. Voit myös ajoissa pyytää työpaikaltasi loman haluamallesi ajankohdalle.

Arvosta neljää vuodenaikaa

Suomessa on perinteisesti neljä vuodenaikaa. Sitä kannattaa arvostaa, koska ne tuovat vaihtelua ja omat ilonsa ihmisten arkeen. Moni turisti matkustaa innolla Lappiin kokemaan talven lumoa ja ihmeitä. 

Ota siis talvesta kaikki irti ja suhtaudu siihen uudella tavalla. Kokeile rohkeasti jotain uutta, joka liittyy vahvasti talveen. Tällöin voit saada esimerkiksi uuden harrastuksen, joka tekee talvesta mielenkiintoisempaa. Vuodenaikojen arvostaminen auttaa valmistautumaan seuraavaan ajanjaksoon, jolloin talvi on jokavuotinen – tervetullut vieras.


Muuta luettavaa muualta

Etsitkö uutta puhelinta itsellesi?

Etsitkö uutta puhelinta itsellesi, mutta et tiedä minkä puhelimen valitset? Tutustu gigantti puhelimet tai dna puhelimet aiheisiin ja saatat löytää itsellesi sopivan puhelimen itsellesi.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa