Ranskassa kiinnostuttiin suomalaisesta komediasta: Mister8 -sarjaa myydään nyt maailmalla

Ajankohtaista ElisaViihde

Elisa Viihteen kotimaiset sarjat kiinnostavat jälleen ulkomailla, sillä Elisa Viihde -alkuperäissarja Mister8 on valittu ainoana suomalaissarjana kansainvälisen Canneseries-festivaalin kilpasarjaan. Sarja on myös saanut kansainvälisen levityksen ja sarjaa kaupataan nyt ulkomaille.

Vuodesta 2018 Ranskassa järjestetty Canneseries-festivaali esittelee tv-sarjojen kiinnostavimmat uutuudet yleisölle. Alan ammattilaisista koostuva raati valitsee festivaalin kilpasarjaan vuosittain kymmenen tv-sarjaa ympäri maailman. It’s Alive Filmsin tuottama Mister8 on tänä vuonna ainoa suomalainen ehdokas kymmenen valitun joukossa. Viime vuonna samassa kilpasarjassa oli ehdolla Warner Bros. International Television Production Finlandin ja englantilaisen Wall to Wall Median tuottama Huone 301.

Mister8 -komediasarja on myös saanut kansainvälisen levityksen, ja sen myynnistä vastaa Federation Entertainment. Federation Entertainment toimii myös esimerkiksi suositun Le Bureau, vakoojaverkosto -sarjan levittäjänä.

– Etsimme laadukkaasti konseptoituja sarjoja, ja Mister8 on selkeä ja kiehtova esimerkki sellaisesta. Se on hämmästyttävä sarja, jolla on kaikki ainekset menestyä kansainvälisesti niin perinteisessä televisiossa kuin muillakin lähetysalustoilla, sanoo sarjan kansainvälisestä myynnistä vastaava Monica Levy Federation Entertainmentiltä.

– On hienoa, että myös suomalainen komedia kiinnostaa kansainvälisesti – perinteisesti on ajateltu, että komedia ei matkusta maarajojen yli yhtä hyvin kuin draama. Olemme innoissamme, että It’s Aliven tuottama Elisa Viihde alkuperäissarja Mister8 on mukana ainoana suomalaisena sarjana kansainvälisessä Canneseries -kilpailussa. Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa, joista kahdeksan on komedioita, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela

Kymmenen kärkeen valitut sarjat ovat ehdoilla kaikissa kilpailun kategorioissa: paras sarja, paras käsikirjoitus, paras musiikki, paras näyttelijä ja paras erityinen suoritus. Voittajat palkitaan 8. lokakuuta alkavan festivaalin päätösjuhlassa keskiviikkona 13. lokakuuta.

Mister8 ei ole ainut Elisa Viihteen komediasarja, jolla on kansainvälinen jakelija. Kotimaista, mutta kansainvälisten näyttelijöiden tähdittämää Elisa Viihteen Kalifornian kommando -komediaa levittää kansainvälisesti saksalainen Red Arrow ja se on jo myyty mm. Saksaan ja Ranskaan. Kaikki Elisa Viihde -alkuperäissarjat ovat Suomessa katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta.

Mister8 lyhyesti

Mister8 -sarjan idea syntyi tuottaja Jani Pösön ja Jussi-palkitun ohjaajan Teemu Nikin yhteistyönä, ja Nikki toimii myös sarjan ohjaajana. Komedian on käsikirjoittanut Vesa Virtanen, ja sen pääosia näyttelevät Krista Kosonen ja Pekka Strang. Sarja on It’s Alive Filmsin tuottama. Pösön tuottama ja Nikin ohjaama elokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia palkittiin vastikään Venetsian elokuvajuhlilla yleisöpalkinnolla.

  • Kansainvälinen jakelija: Federation Entertainment
  • Synopsis: Juho (Pekka Strang) on insinööri, joka rakastuu salaperäiseen naiseen, Mariaan (Krista Kosonen). Palavasti rakastunut Juho on heti valmis hyppäämään suhteeseen Marian kanssa, mutta hänen on hyväksyttävä Marian ehdot suhteelle: Marialla on seitsemän miesystävää ‒ yksi jokaiselle viikon päivälle.

Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Suomen Urheiluliitto ja SEUL yhteistyöhön

Suomen Urheiluliitto (sul) ja Suomen elektroninen urheiluliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Suomen ja Ruotsin välinen e-urheilun maaottelu tullaan jatkossa ottelemaan yleisurheilun Ruotsi-ottelun yhteydessä. Yleisurheilun ja e-urheilun Ruotsi-ottelut tullaan ottelemaan Olympiastadionilla 2024.

DNA Hubi -laite vie kokemuksen vielä pidemmälle

Vuonna 2017 lanseerattu DNA TV Hubi vei monessa kodissa sarjojen, elokuvien ja muiden ohjelmien katsomisen älytelevisio aikaan. Nyt markkinoille tuleva toisen sukupolven DNA Hubi -laite vie kokemuksen vielä pidemmälle, sillä laitteen suorituskykyä on parannettu roimasti. Keskusmuistin määrää on nostettu kahdesta gigasta kolmeen ja pienempiin kuoriin on saatu mahtumaan tuplamäärä sisäistä muistia. Ilman ulkoisia laajennuksia laitteelle voi tallentaa ohjelmia ja applikaatioita nyt 16 gigan verran.

Maamme laulu – kansallishymni joka yhdistää suomalaisia

Maamme laulu on Suomen kansallislaulu ja yksi maamme merkittävimmistä kulttuuriperinnöistä. Sen sanoitukset ovat syvällisiä ja kauniita, ja ne kertovat Suomen luonnosta ja historiasta. Maamme laulu yhdistää suomalaisia eri puolilta maata ja on tärkeä symboli kansallisen yhtenäisyyden kannalta. Sitä lauletaan juhlapäivinä, koulujen tilaisuuksissa ja monissa muissa tilanteissa, joissa halutaan juhlistaa suomalaisuutta. Maamme laulu on osa Suomen historiaa ja kulttuuria, ja se jatkaa elämäänsä tärkeänä osana suomalaista identiteettiä.

Pikku Finlandia

Pikku Finlandia edustaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden mukaista rakentamista, sillä se on rakennettu siirrettävistä ja uudelleen käytettävistä puumoduuleista. ”Puu on vastuullinen rakennusmateriaali se sitoo hiiltä koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa