Suomen viihdetaivaan kirkkaimmat tähdet tuikkivat keväällä MTV:llä – tutustu ohjelmistoon!

Ajankohtaista MTV

Suomen paras ohjelmatarjonta löytyy keväällä 2024 MTV:ltä! Luvassa on rakkautta, naurua, yllätyksiä, koskettavia tarinoita ja tiukkaa kilpailua. MTV Katsomosta ja MTV:n kanavilta löytyvät koukuttavimmat realityt, laadukkaimmat draamasarjat, paras urheilutarjonta ja päivän polttavimmat uutissisällöt. Tutustu vuoden odotetuimpien ohjelmien tarjontaan!

mtv_kevat-2024_16x9_5.jpg

Sykähdyttävät viihdeuutuudet

MTV:n kevät on pullollaan mielenkiintoisia uutuusohjelmia! Suurten tunteiden LOVE tarjoilee rakkautta sen kaikissa upeissa muodoissa ja sykähdyttäviä musiikkiesityksiä maan ykkösartistien esittäminä. Koukuttava Race Across the World Suomi on uudenlainen kilpailureality, joka vie kuusi paria elämänsä seikkailulle Afrikan basaareista pohjolan toreille. Kolmiodraamassa deittaillaan ilman ulkonäköpaineita, ja legendaarinen Levyraati palaa uudistettuna MTV:lle.


Tältä näyttää MTV:n kevät 2024 – katso esimakua ohjelmistosta!
 

LOVE
helmikuussa
MTV Katsomo, MTV3

love_kausi1_16x9.jpg

MTV:n kevätsunnuntait ovat täynnä kaiken kattavaa rakkautta. Nyt jos koskaan on LOVEn aika!  LOVE on rakastettu kotimainen musiikkiviihdeohjelma, jossa kuullaan tavallisten suomalaisten ystävyyden, rakkauden ja välittämisen tarinat sekä tarinoihin liittyvät tärkeät kotimaiset kappaleet eturivin artistien esittäminä.

Kutkuttavien yllätysten huipennuksena esitettävät laulut soivat muun muassa ylimmille ystävyyksille, maailman parhaille vanhemmille, läpi vaikeuksien vierellä kulkeneille elämänkumppaneille sekä työ- ja harrastusyhteisöjen valonkantajille. Ohjelman sykähdyttävät musiikkiyllätykset tapahtuvat joko ykskaks yllättäen keskellä ihmisten arkea tai tunnelmallisessa LOVE-studiossa, jossa valopulssi poimii hyvää aavistamattomat yllätettävät kuulemaan heille tärkeät biisit. LOVEn valovoimaisina juontajina häärivät herkällä ja inhimillisellä otteella Susani Mahadura ja Ernest Lawson, jotka johdattavat ohjelmaa lempeästi yllätyksestä toiseen.

Kolmiodraama
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

kolmiodraama_keyart_16x9_clean.jpg

Maailmalla mainetta niittänyt rakkausohjelma saapuu Suomeen! Uudessa Kolmiodraamassa viisi nykymaailman pinnalliseen ja ulkonäkökeskeiseen deittikulttuuriin kyllästynyttä sinkkua osallistuu täysin uudenlaiseen kokeiluun. Heille valitaan kaksi sopivaa kumppania ja he tutustuvat kumppaniehdokkaisiinsa pelkkien tekstiviestien välityksellä, täysin ilman ulkonäköpaineita. Viestitellessä syntyneen yhteyden perusteella he valitsevat ehdokkaista toisen, jonka kanssa he muuttavat yhteen, jakaen arjen ilot ja surut saman katon alla. Tämä valinta on kuitenkin vasta alkua, sillä edessä on dramaattinen käänne, jonka myötä yksi on jäävä aina kolmanneksi pyöräksi.

Race Across the World Suomi
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

race-across-the-world-suomi_logo_16x9.jpg

Race Across The World Suomi on kilpailu, joka vie kuusi paria elämänsä seikkailulle. Kisa alkaa Marokosta, josta Suomeen lentäisi kuudessa tunnissa, mutta ohjelmassa parit taittavat tuhansien kilometrien matkan maata ja merta pitkin. Matka kotiin kulkee viiden eri välietapin kautta, ja viimeiseksi kullekin etapille saapunut pari on vaarassa pudota. Lentäminen on kielletty, eikä kilpailijoilla ei ole apunaan luottokortteja tai digilaitteita. Heillä on vain toisensa, kartta ja rajattu määrä käteistä.

Kilpailu mittaa parien kekseliäisyyttä ja rohkeutta sekä henkistä ja fyysistä suorituskykyä. Ketkä toimivat vahvimmin tiiminä? Kuka keksii nerokkaimmat ratkaisut matkan taittamiseksi nopeimmin? Riittävätkö rahat loppuun saakka? Lopulta vain yksi pari ylittää maaliviivan ensimmäisenä ja voittaa. Tämä on seikkailu, jossa matka voi olla tärkeämpi kuin määränpää! Ohjelman juontaa Ernest Lawson.

Levyraati
20.1. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

levyraati_16x9.jpg

Legendaarinen Levyraati tekee paluun ja panee joka viikko paremmuusjärjestykseen tunnin verran tuoretta musiikkia. Musiikkiin intohimoisesti ja avoimin mielin suhtautuvat levyraatilaiset kuuntelevat kotimaiset ja ulkomaiset kappaleet, ja pisteyttävät ne yhdestä kymmeneen. Lopuksi julistetaan voittaja eli eniten pisteitä kerännyt, viikon paras kappale.

Levyraati koostuu vakiojäsenistä sekä viikoittain vaihtuvista vieraista, joista osa on julkisuudesta tuttuja, osa ei. Kuka tahansa voi päästä Levyraadin arvovaltaiseksi jäseneksi, kunhan osaa pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan ja kertomaan rehellisesti mielipiteensä musiikista. Sujahtiko biisi kaikkien suojauksien läpi suoraan sydämeen, nostiko ihokarvat pystyyn, vai saiko korvat vuotamaan verta tai hunajaa? Onko kyseessä tusinatavara, välitön klassikko vai ”total bängeri, jota olisi kiva tanssia autossa”?

Ohjelman juontaja ja vakioraatilaiset julkaistaan joulukuussa.

Save the date: TO4.1.Levyraadin kuvauspaikkavierailu.

Tabu
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

tabu_keyart_16x9_clean.jpg

Tabu on ohjelma, jonka keskiössä ovat aiheet, joille ei saisi nauraa. Tabussa tapaamme ihmisryhmiä, jotka elävät jonkun sosiaalisen, henkisen tai biologisen haasteen kanssa. Ohjelma tuo rohkeasti näkyväksi niiden ihmisten tarinoita, joita koskettaa jokin sellainen asia, jota monen voi olla vaikea kohdata. Se murtaa ennakkoluuloja ja aiheeseen liittyviä tabuja. Jaksoissa aiheina ovat muun muassa lyhytkasvuiset, tahattomasti lapsettomat, näkövammaiset, parantumattomasti sairaat, fyysisesti vammaiset ja tourette- ja tic-oireista kärsivät. Jaksoissa käsitellään sitä, millaista arki on iloineen ja toisaalta vammaan tai sairauteen liittyvine haasteineen.  

Osallistujat pääsevät viettämään muiden saman asian äärellä elävien ihmisten kanssa yhdessä kolme päivää ja kaksi yötä. Mukana keskusteluissa elää näyttelijä Pekka Strang, joka tutustuu päähenkilöihin rennon juttelun, yhdessä tekemisen ja syvällisten keskusteluiden kautta. Koskettavien ja lämminhenkisten keskusteluiden lisäksi jaksoja rytmittävät stand up -osuudet, joissa hyödynnetään huumorin sytykkeenä ennakkoluuloja, joiden kanssa osallistujat kamppailevat.

Sanansaattajat
helmikuussa
MTV Katsomo, MTV3

sanansaattajat_s01_logo_16x9.jpg

Sanansaattajat on kilpailu sanojen etymologiasta, eli siitä, mistä sanat tulevat ja mitä ne tarkoittavat. Sanojen alkuperää arvailevat, tietävät ja keksivät vakiokilpailijat Miika Nousiainen ja Tuomas Kyrö, ja heitä vastaan kisaa viikoittain vaihtuva vieraileva sanansaattaja. Oikeat vastaukset kertoo ja kilpailijoiden sepostukset tuomaroi kielitieteilijä Janne Saarikivi. Jenni Pääskysaari johtaa sanailua, kirjaa pisteet ja julistaa voittajan.


Komediaklubi
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

komediaklubi_keyart_3840x2180px.jpg

Tervetuloa Komediaklubille! Viihdyttävä uutuusohjelma vie sinut eturiviin Tampereen TTT-Klubille, jonka lavalla esiintyy kotimaisen komiikan rakastetuimmat tähdet ja kiinnostavimmat nousevat lahjakkuudet. Komediaklubin seurassa pääset nauramaan yli 50:lle stand up -koomikolle ja nauttimaan intiimin klubi-illan vangitsevasta tunnelmasta poistumatta kotisohvalta.

Unelmia Italiassa
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo

unelmia-italiassa_ellen_jari_16x9.jpg

Unelmia Italiassa -ohjelma kertoo Ellen Jokikunnaksen ja hänen puolisonsa Jarin sekä Reino-koiran pitkäaikaisten unelmien toteuttamisesta ja vie katsojansa Italian upeisiin maisemiin. Ellen ja Jari ovat jo vuosia haaveilleet kakkoskodista Italiassa, mutta ajatelleet, että unelman voi toteuttaa vasta kun he ovat saaneet lapsen. Vaikka adoptioprosessi on edelleen kesken, he päättävät, ettei elämässä voi odottaa ikuisesti ja ostavat 200-vuotta vanhan kivitalon Italian maaseudulta ja aloittavat sen remontoinnin. Miten käy unelmille, kun muun muassa paikallinen byrokratia ja Ellenin terveyshuolet vaikeuttavat projektia?

Rakastetuimmat suosikit

Uutuuksien lisäksi MTV:llä katsojia sohville keräävät tietysti myös rakastetut suursuosikit Suomen suurimmasta viihdeohjelma Putouksesta Yökylässä Maria Veitolaan ja hykerryttävästä Suurmestarista suunnittelijoiden luovuutta haastavaan Muodin huipulle -kisaan.

Putous
20.1. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

putous_logo_16x9.jpg

Lauantai-iltojen kestohitti Putous tekee tammikuussa näyttävän paluun MTV:n lauantai-iltoihin jo 16. tuotantokauden merkeissä. Ohjelman tulevalla kaudella tarjoillaan takuuvarmaa sketsiviihdettä sekä merkittäviä uudistuksia. Kauden ohjaa Antti Tuomas Heikkinen, ja juontajana jatkaa Niina Lahtinen.

Tulevalla kaudella legendaarinen sketsihahmokilpailu uudistuu ensimmäistä kertaa Putouksen historiassa. Uudistuksen myötä ohjelman tekijät lupaavat tarjota kotikatsojille tuplasti enemmän hahmoja. Uudistetun hahmokilpailun kulku ja sisältö paljastetaan kotikatsojille kauden ensimmäisessä suorassa lähetyksessä.

Uudistuneen sketsihahmokilpailun lisäksi ruutuun marssitetaan kaksi täysin uutta ohjelmaosiota, joissa koetellaan Putous-näyttelijöiden taitoja ja paineensietokykyä täysin uudenlaisilla tavoilla. Uudistusten ohella Putouksessa nähdään myös entuudestaan tuttuja ja rakastettuja ohjelmaosioita kuten Tulikoe sekä Viikkokatsaus, jossa tartutaan uudella kaudella entistä rohkeammin ajankohtaisiin uutisiin ja ilmiöihin. Putous-areenalle marssii tulevalla kaudella kuusi näyttelijää. Tuleva näyttelijäjoukko on riemukas sekoitus niin uusia tähtiä kuin vanhoja Putous-konkareitakin.

Save the date: PE 1.12. Uuden Putous-kauden esiintyjien julkistus.

Yökylässä Maria Veitola
helmikuussa
MTV Katsomo, MTV3

yokylassa-maria-veitola_s9_violetti-tausta_16x9_clean.jpg

Kultainen Venla -palkittu Yökylässä Maria Veitola palaa jälleen! Sarjan yhdeksännellä kaudella vieraillaan taas uusien julkisuudesta tunnettujen suomalaisten luona, joiden koteihin ja elämään Maria pääsee tutustumaan. Luvassa on syksyisiä maisemia sekä hienoja, toisistaan erilaisia tarinoita päähenkilöidemme elämän varrelta. Tunnelmat vaihtelevat naurusta herkkiin hetkiin ja opimme paljon näistä tärkeistä kohtaamisista.

Muodin huipulle
helmikuussa
MTV Katsomo, MTV3

muodin_huipulle_s4_16x9.jpg

Keväällä nähdään jälleen, kuinka luovuus herää eloon näyttävissä muotiluomuksissa, kun Muodin huipulle -sarjan uusi kausi alkaa. Kymmenen lahjakasta suunnittelijaa pääsee näyttämään ja kehittämään taitojaan intensiivisissä tehtävissä, jotka haastavat heidän luovuuttaan, uudistumiskykyä, sekä tekniikkaa luoda vaikuttavia luomuksia näytöslavalle. Tehtäväaika on todella lyhyt, mutta suunnittelijoiden apuna on jälleen mentori, viime kaudelta tuttu Sofia Järnefelt.

Ohjelman juontaa häikäisevä Miisa Grekov, joka yhdessä tyylitaituri Sami Sykön kanssa arvioi suunnittelijoiden luomuksia. Tällä kaudella Miisan ja Samin rinnalle vakiotuomaristoon liittyy ohjelmasta itse aikoinaan muotimaailmaan noussut, suomalaisen muodin huippunimi Mert Otsamo.

Save the date: TO 11.1. Uuden Muodin huipulle -kauden kilpailijoiden julkistus.

MasterChef Suomi
helmikuussa
MTV Katsomo, MTV3

masterchef-suomi_s5_16x9.jpg

MasterChef Suomessa käynnistyy uusi ja ennennäkemätön kausi! Tänä vuonna kilpailu alkaa isommin kuin koskaan aikaisemmin massiivisella bootcamp-esikarsinnalla. Tutut tuomarit Kape Aihinen, Helena Puolakka ja Henri Alén paneutuvat kahden päivän ajan arvioimaan 40 eri puolilta Suomea saapunutta amatöörikokkia bootcamp-keittiössä. Intensiivisen kilpailun aikana testataan kokkien luovuutta ja teknisyyttä. Arvioinnin alle joutuvat taidot veitsenkäsittelystä bravuuriannosten valmistamiseen.

Bootcampilla kilpailijoita putoaa jokaisen kierroksen jälkeen, kunnes lopulta 10 upeaa ja taitavaa kilpailijaa pääsee aloittamaan kisan MasterChef Suomi -keittiössä. Yksi heistä tulee lopulta voittamaan 10 000 € palkinnon ja halutun MasterChef Suomi 2024 -tittelin.

Olet mitä syöt
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

olet_mita_syot_pippa-laukka_16x9.jpg

Olet mitä syöt -ohjelman tulevalla tuotantokaudella pureudutaan taas uusiin terveyden teemoihin. Millainen ruokavalio tukee mielenterveyttä? Miten löytää yhteys omaan kehoonsa ja seksikkyyteensä raskauksien jälkeen? Miten saada massa tarttumaan kehoon? Voiko migreeniä ehkäistä oikeanlaisella ruokavaliolla? Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka auttaa yhdeksää julkisuuden henkilöä terveellisten elämäntapojen ja hyvinvoinnin äärelle.

Aluksi Pippa tutkii tarkasti lähtötilanteen niin terveydellisestä kuin ravitsemuksellisesta näkökulmasta. Jääkaapin sisältö ja ruokapäiväkirja paljastavat totuuden ruokavalion tilanteesta sekä ruokailutottumuksista. Laajojen terveystestien tulokset kertovat kaunistelemattoman faktan kehon ja sisäelimien kunnosta. Niin ruokavalio kuin liikuntatavat räätälöidään kullekin julkisuuden henkilölle sopivaksi. Kahdeksan viikon jälkeen nähdään, millaisia muutoksia niin henkisellä kuin fyysisellä puolella on tapahtunut.

Suomen kaunein koti: Kesämökit
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

suomen-kaunein-koti-kesamokit_logo_16x9.jpg

Suomen kaunein koti: Kesämökit -ohjelma jatkuu taas keväällä! Tuomarimme vievät katsojat ihailemaan kesämökkejä ja vapaa-ajan asuntoja aina eteläisestä Suomesta Lappiin ja Itä-Suomesta länsirannikon merimaisemiin. Uudella kaudella nähdään persoonallista hirsirakentamista, modernin kompakteja kesänviettopaikkoja, idyllisiä mummonmökkejä, 70-luvulle tyypillistä arkkitehtuuria ja talviasuttavia vapaa-ajan paikkoja, ympäröivää luontoa unohtamatta! Tällä kaudella katsetta suunnataan vahvemmin myös mökin ulkopuolelle ja sen ympäristöön. Näemme kauniita mökkipihoja niin meren rannalla, pellon keskellä kuin myös perinteisissä järvimaisemissa.

Suurmestari
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

suurmestari_s5_16x9.jpg

Suurmestari palaa isompana ja komeampana kuin koskaan! Viidennellä kaudella seikkaillaan uudella kartanolla jännittävissä tehtävissä uuden kilpailijakaartin voimin. Timantintarkka tuomari Pilvi Hämäläinen arvioi suorituksia tiukalla silmällä ja raportoi Suurmestari Jaakko Saariluomalle pienimmätkin virheet studion hämyssä. Tällä kaudella nähdään, kuinka ala-asteen opettajalle esitelmöidään ananaksen tärkeydestä pizzassa, mallinukke saatellaan eeppiseen seikkailuun ja estetään Pilviä syömästä popcornia keinolla millä hyvänsä!

Kotoisa
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

kotoisa_logo_16x9.jpg

Kotoisa tulee taas ja toteuttaa toinen toistaan upeampia muutoksia suomalaisten kodeissa ja pihoissa! Kotoisan kuudes tuotantokausi on kattaus ainutlaatuisia kohteita, odottamattomia ratkaisuja sekä yllättäviä kohdehenkilöitä. Upeita muutoksia seuratessaan myös katsojat saavat inspiroitua näyttävistä lopputuloksista. Kotoisan asiantuntijoina nähdään sekä tuttuja että uusia kasvoja. Aiemmilta kausilta tuttu sisustussuunnittelija Seija Strand tekee paluun ohjelmaan. Kauden aikana Seija Strand ja Vilja Schepel toteuttavat näyttäviä ja toimivia koteja. Lumoavia pihoja loihtivat Helga Andersson ja Arto Kontio.

Joonas Nordman Show: Grillikausi
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

jns_roast_promo01_vaaka_16x9.jpg

Joonas Nordman Show: Grillikausi jatkaa roisia menoaan ja heittää jälleen tulisille hiilille suomalaisten rakastamat julkkikset. Yllättävimmätkin aiheet nostetaan pöydälle eikä mikään ole pyhää – kaikki on sallittua. Kussakin jaksossa kunniavieraan paikalla nähdään tunnettu, menestynyt ja mielipiteitä herättävä julkisuuden henkilö. Itselleen ja muille saapuu nauramaan myös joukko huumorin ammattilaisia ja suosittuja julkkiksia eri aloilta. Kukin roastaa vuorollaan kunniavieraan, juontajan sekä toisensa – kukaan ei siis ole turvassa. Illan viimeinen puheenvuoro säästetään yksinoikeudella kunniavieraalle. Ohjelman juontaa Joonas Nordman.

Suomen surkein kuski
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

suomen-surkein-kuski_s9_16x9.jpg

Pois alta risut ja männynkävyt, Suomen surkeimmat kuskit tulevat taas! Ohjelmassa seurataan kahdeksan surkean kuskin edesottamuksia ajotaitoja mittaavissa tehtävissä. Jälleen kerran rattien takana käydään läpi tunneskaala aina epätoivosta iloisiin onnistumisiin, kun kehnot kuskit apukuskeineen kilpailevat keskenään selvittääkseen, kuka on heistä se kaikkein surkein. Ohjelman juontajana nähdään Eero Ettala ja kilpailijoiden suoritukset arvioivat formulakuski Emma Kimiläinen yhdessä ajoasiantuntija Sari Nuolikosken sekä ajovalmentaja Tuomo Nikkolan kanssa.


Ihanat siirtolapuutarhat
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV Ava

ihanat_siirtolapuutarhat_s2_16x9.jpg

Kesäisen kepeä Ihanat Siirtolapuutarhat -ohjelma vierailee suomalaisilla siirtolapuutarhapalstoilla Nicke Lignellin johdolla. Ohjelmassa tutustutaan mökkiläisten kesänviettopaikkoihin ja työstetään pieniä muutoskohteita. Tällä kaudella muun muassa huhkitaan uusiksi kokonainen pihan askelkivetys, elvytetään ruusuköynnöstä, huolletaan ulko-ovi, perustetaan säväyttävä kukkapenkki, maalataan mökki sekä tehdään herkkuja puutarhan hyötykasveista. Joukosta löytyy niin boheemi runsas englantilaishenkinen palsta kuin IT-puutarhakin.

Grillimestarit
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV3

grillimestarit_s1_promo_16x9.jpg

Grillimestarit-ohjelma haastaa kaksi tv:stä tuttua kokkia leikkimieliseen kaksintaisteluun. Teresa Välimäen ja Risto Mikkolan tehtävänä on valmistaa yllätyslaatikon raaka-aineista maukkaat grilliateriat. Minkälaisia herkkuja syntyy, kun kokkien luovuus ja ammattitaito laitetaan koetukselle? Jakson lopussa julkisuudesta tunnettu henkilö maistaa annokset ja valitsee voittajan.


Puhuttavimmat dokumentit ja ajankohtaisohjelmat sekä loistokkaimmat gaalat


Uutisohjelmat
MTV Katsomo, MTV3

Tuttuun uutispäivän rytmiin pääsee jälleen 8.1. alkaen, kun seitsemänä päivänä viikossa esitettävä Huomenta Suomi ja arki-iltaisin nähtävä Viiden jälkeen -ohjelma jatkuvat. Kymmenen uutiset, Sää ja Tulosruutu koostavat päivän tärkeimmät tiedot joka ilta. Rikospaikka ja Uutisextra nostavat esiin koko Suomea puhuttavia aiheita ja tapauksia kerran viikossa myös tulevana vuonna. Kaikki uutisohjelmat löytyvät MTV Katsomosta ja MTV3-kanavalta.

Presidentinvaalit
MTV Katsomo, MTV3

mtv-uutiset_vaalit_16x9.jpg

Kenestä seuraava tasavallan presidentti? MTV seuraa vaalien etenemistä tiiviisti vuoden vaihteen molemmin puolin. Viimeiset kuluneet vuodet jäävät historian kirjoihin monella tapaa yllättävinä ja outoina. Kuka saa kunnian ja suuren vastuun olla kansamme tukipilari tulevat vuodet? Kenestä tulee Suomen tasavallan seuraava presidentti? Ehdokkaat ovat tentattavina ensi kertaa jo keskiviikkona 13.12. klo 20-22 MTV:n suuressa vaalitentissä. Vaaliviikolla, keskiviikkona 24.1., on vuorossa toinen tentti, ja jännittävään ensimmäiseen tulosiltaan pääset mukaan 28.1. Jos vaaleissa tarvitaan toinen kierros, kaksi parasta ehdokasta ottavat toisistaan mittaa 7.2. Toinen tulosilta on vuorossa 11.2. MTV:n vaaliohjelmisto käynnistyy jo joulukuussa 2023 MTV Katsomossa Ehdokkaat vs. google ja Vaaleihin Tommolan kanssa -ohjelmilla.

Missä olit, kun? 
5.1. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

mtvuutiset_missaolitkun_kirsialmsiira_4_16x9.jpg

Missä olit, kun? -ohjelmasarja palauttaa mieleen ikimuistoisimmat hetket, kun koko Suomi pysähtyi seuraamaan samaa uutistapahtumaa. Uusi nelijaksoinen kausi paneutuu Suomen historian vakavimpaan junaonnettomuuteen, joukkohysterian luoneen Dingo-yhtyeen hajoamiseen, Euroopan lentoliikenteen pysäyttäneeseen tulivuoreen sekä Mikkelin panttivankidraamaan. 

Kultainen Venla -gaala
26.1.
MTV Katsomo, MTV3

kultainen-venla-2022_16x9.jpg

Vuoden 2023 parhaat kotimaiset televisio-ohjelmat, ohjelmien tekijät ja katsojien suosikit palkitaan suorassa Kultainen Venla -gaalalähetyksessä.

Jussi-gaala
maaliskuussa
MTV Katsomo, MTV3

jussi-gaala_16x9.jpg

Kotimaisen elokuva-alan parhaat palkitaan keväällä vuotuisessa Jussi-gaalassa. MTV esittää tähtirikkaan gaalan suorana lähetyksenä.


Mun maailma
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo

mun_maailma_16x9.jpg

Keväällä 2024 nähdään Arman Alizadin ohjaama uusi realitysarja Mun maailma. Seitsemällä Kultaisella Venlalla palkittu dokumentaristi ja maailmantutkija Arman Alizad on viimeisen 15 vuoden ajan tuonut maailman monimuotoisuutta, erilaisia kulttuureja, uskontoja ja yhteisöjä lähemmäksi katsojia. Nyt on suomalaisten nuorten vuoro.

Sarja vie meidät viiden hurmaavan 18–25-vuotiaan nuoren maailmaan, joiden elämä on eräänlaisessa käännekohdassa. Mitä unelmat merkitsevät nuorelle aikuiselle ja voiko niitä saavuttaa? Miten lyödä itsensä läpi suunnittelijaksi muotimaailmassa? Mitä vaatii julkaista ensimmäinen albumi? Miten yhteiskunta hyväksyy transnuoren tai uskovaisen nuoren? Miten selvitä, kun elämää muuttaa äkillinen sairaus? Arman nostaa pöydälle kysymyksiä 2020-luvun nuorten maailmasta ja antaa nuorten vastata niihin itse. 

Jere Hietala – Salametsästäjien jäljillä
helmikuussa
MTV Katsomo

jere-hietala-ja-salametsastajat_16x9.jpg

Jere Hietala – Salametsästäjien jäljilläon dokumenttisarja Jere Hietalan työstä ja kokemuksista salametsästyksen vastaisessa taistelussa Etelä-Afrikassa. Sarjassa liikutaan niin maalla, merellä kuin ilmassakin ja kohdataan sekä rikollisia salametsästäjiä että suojelutyötä tekeviä puistonvartijoita ja suojeluaktivisteja. Lisäksi sarjassa oman jännittävän osansa näyttelevät villieläimet, joita täytyy yhtä aikaa suojella ja varoa. 

Mainosmiesmurhaaja
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo+ -tilauksella

mainosmiesmurhaaja_key-art_16x9_mainanno.jpg

MTV-alkuperäisdokumentti Mainosmiesmurhaaja pureutuu vuonna 1994 kadonneen turkulaisen lakimies Ilpo Härmäläisen katoamismysteeriin. Sarjassa seurataan lähietäisyydeltä, miksi keskusrikospoliisin tutkintaryhmä käynnisti jutun tutkinnan uudelleen lähes 30 vuotta myöhemmin, miten mainosmieheksi kutsutun murhaajan jäljille päästiin ja miten oli mahdollista löytää kadonnut Härmäläinen syvältä Airiston pohjasta. Ääneen pääsevät muiden muassa katoamistapauksen alkuperäiset ja nykyiset tutkijat, Ilpo Härmäläisen lähiomaiset sekä murhasta tuomitun mainosmiehen kanssa tekemisissä olleet henkilöt. Dokumentissa päästään myös ainutlaatuisella tavalla tutustumaan Härmäläisen ruumiin löytäneen Merivoimien erikoisyksikön toimintaan.

Huippusuositut draamasarjat

MTV:n kevään draamatarjonta viihdyttää katsojia monipuolisuudellaan. MTV-alkuperäissarjat Hymyä! ja Sunnuntailounas kutkuttavat nauruhermoja, kun taas Kotka 10 vie katsojat keskelle pelastusaseman hektistä arkea. Salattujen elämien kanssa vietämme 25-vuotisjuhlavuotta. Katsojien odotus palkitaan, kun rakastettujen alkuperäissarjojen Hautalehto ja Karkurit uudet kaudet nähdään keväällä MTV Katsomossa.

Salatut elämät
29.1. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

44542b012bismo2bkalle2bsampo2bhani.jpg

Pihlajakadun kevät on kuin hääpuku: uutta, vanhaa, jotain sinistä, jotain lainattua. Eikä suurintakaan unohdeta – itse rakkautta. Vanha suola vaan janottaa, miten on niin vaikeaa pitää näppinsä erossa existä? Kuka lähtee kohti horisonttia ja kuka puolestaan avaa pitkästä aikaa Pihlajakadun oven?

Save the date: Salatut elämät täyttää 25 vuotta 25. tammikuuta 2024, ja juhlapäivää vietetään aivan erityisellä tavalla.

Hautalehto: Rakennus 31
helmikuussa
MTV Katsomo+ -tilauksella

hautalehto_16x9-1.jpg

MTV:n kiitetty alkuperäissarja Hautalehto saa odotettua jatkoa. Sarjan toisella kaudella Antti Hautalehdon kädet ovat täynnä rituaalimurhilta vaikuttavia karmaisevia kuolemantapauksia, joiden jäljet johtavat Mestarina tunnetun karismaattisen taiteilijan johtamaan taidekommuuniin. Luvassa on kuusi uutta jaksoa, jotka perustuvat Christian Rönnbackan luoman kirjasarjan kolmanteen teokseen Rakennus 31. Sarjan pääroolissa rikoskomisario Antti Hautalehtona jatkaa Mikko Leppilampi.

Karkurit
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo+ -tilauksella

karkurit_16x9.jpg

Karkureita paikantavasta poliisin erikoisyksiköstä ja lain kouraa pakenevista rikollisista kertova MTV-alkuperäissarja Karkurit saa odotettua jatkoa. Karkureiden toisella kaudella sarjamurhaaja JP Sirén ei jätä Karita Tulikorpea rauhaan. Karkuritiimi on saanut uuden johtajan, kun eläköityneen Ritolan tilalle on palkattu vähintäänkin yhtä jämäkkä Riikka Bruun. Karkuritiimi jäljittää kauden aikana muun muassa vanhoja tuttujaan, terroristeja sekä ryöstäjää, joka onkin syyllistynyt johonkin suurempaan kuin vain taidevarkauteen. Jokainen ryhmän jäsen joutuu arvioimaan omaa elämäänsä ja mitä vaarallinen työ merkitsee heille ja heidän läheisilleen. Sarjan päärooleissa nähdään Pirjo Lonka, Pelle Heikkilä, Matti Onnismaa, Deogracias Masomi, Anna Böhm ja Milka Ahlroth.

Hymyä!
MTV Katsomo, MTV3
8.1. alkaen

hymya_16x9.jpg

Hymyä! on tositapahtumien inspiroima, vauhdikas ja värikäs, koskettava kertomus suomalaisesta lehtimiehestä Urpo Lahtisesta, hänen lähi- ja ystäväpiiristään sekä liikekumppaneistaan Hymy-lehden kulta-aikana, villillä ja vauhdikkaalla 70-luvulla. Urpo Lahtista esittää Aku Hirviniemi ja Hymyn roolissa nähdään Elsa Saisio. Muissa rooleissa näyttelevät Janne Kataja, Ilari Johansson, Satu Silvo, Markku Pajala, Heikki Kinnunen ja Kalle Lamberg.

Kotka 10
MTV Katsomo, MTV3
myöhemmin keväällä

kotka10_keyart_16x9_action_clean.jpg

MTV-alkuperäissarjassa Kotka 10 seurataan kahden pelastustiimin ja ensihoitoyksikön toimintaa ja elämää Kotkan pelastusasemalla sekä erilaisissa työtehtävissä. Pelastusasemalla töitä pusketaan 24 tunnin vuoroissa, joten on selvää, että henkilöstö tuntee toisensa hyvin. Heidän välilleen syntyy ystävyys- ja rakkaussuhteita, ja myös kotiongelmat näkyvät käytöksessä. Sarjan keskiössä on neljä pelastajaa, joiden elämää seurataan myös aseman ulkopuolella. Sarjassa nähtävät pelastustehtävät perustuvat tositapauksiin. Päärooleissa näyttelevät Sara-Maria Heinonen, Juha Kukkonen, Kai Vaine, Jaakko Ohtonen, Jasir Osman, Heikki Ranta, Sara Paasikoski, Inka Kallén ja Matleena Kuusniemi.

Sunnuntailounas
MTV3, MTV Katsomo
myöhemmin keväällä

sunnuntailounas_s4_key2bart_16x9_clean.jpg

Lukuisia Kultainen Venla -palkintoja voittanut katsojien suosikkisarja Sunnuntailounas nähdään keväällä MTV3-kanavalla. Atte Järvisen käsikirjoittaman ja ohjaaman MTV-alkuperäissarjan neljännellä tuotantokaudella Eevi on raskaana. Tauno on vailla tekemistä, kunnes hän ryhtyy taistelemaan vanhan matkakirjoituskonetehtaan puolesta. Severin elämä suosittuna radioäänenä päättyy, kun kaikki alkavat olla kyllästyneitä hänen pelleilyynsä. Taavi jatkaa trollaamistaan ja alkaa kiusata yhtä mieskerhon jäsentä. Jani tarttuu kaikkiin tarjottuihin työtilaisuuksiin rahanhimossaan. Sarjan päärooleissa jatkavat Taneli Mäkelä, Elena Leeve, Jarkko Niemi, Santtu Karvonen ja Samuli Niittymäki

Omerta 6/12
myöhemmin keväällä
MTV3, MTV Katsomo

vaaka_omerta_16x9.jpg

Omerta 6/12 on neliosainen sarja Aku Louhimiehen ohjaamasta toimintaelokuvasta. Ilkka Remeksen menestyskirjaan pohjautuvassa MTV-alkuperäissarjassa Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy, kun terroristijoukko hyökkää Presidentinlinnaan ja ottaa juhlavieraat sekä valtionjohdon panttivangeiksi. Suojelupoliisin agentti Max Tanner määrätään neuvottelemaan panttivankien hengestä ja selvittämään, kuka on iskun takana. Isku ei kosketa vain suomalaisia, vaan pelissä on koko Euroopan turvallisuus. Sarjassa näyttelevät muun muassa Jasper Pääkkönen, Nanna Blondell, Sverrir Gudnason, Cathy Belton, Nika Savolainen, Robert Enckell ja Pertti Sveholm.

Urheilun huumaa

liiga_2023_16x9.jpg

Viikonloppu käynnistyy MTV3-kanavalla tammikuusta alkaen huippukiekolla. Liiga-ottelut valtaavat perjantai-illat parhaaseen katseluaikaan entistä ehompana ja kiinnostavampana urheiluelämyksenä. Aina runkosarjan loppuun asti perjantaisin MTV3:lla esitettävä suora ottelu alkaa muuta Liiga-kierrosta tuntia myöhemmin, kello 19.30. Perjantain pelit korvaavat tähän saakka torstai-illoissa MTV Subilla esitetyt Liiga-lähetykset.

Runkosarjan lisäksi MTV3 esittää kevään pudotuspeleistä muutamia kiinnostavia kohtaamisia. MTV:n kanavilla pääsee seuraamaan myös NHL-kevään tapahtumia aina loppuratkaisuun saakka. Kiekkokevään huipentaa tuttuun tapaan jääkiekon MM-kisat. MTV3 ja MTV Katsomo esittävät kaikki Leijonien ottelut, välierät ja finaalin.

MTV Subilla ja MTV3:lla suoria urheilulähetyksiä joka viikko:

  • Liiga-ottelu tammikuusta alkaen joka perjantai läpi runkosarjan MTV3:lla. Lisäksi pudotuspeliotteluita
  • NHL-ottelu viikoittain läpi runkosarjan MTV Subilla. Lisäksi pudotuspeliotteluita ja Stanley Cup -finaalien ratkaisevat ottelut.
  • Mestis-ottelu tammikuussa ja helmikuussa MTV Subilla ottelustudion kera.
  • Jokaisen MM-rallin huipentava Power Stage sekä rallistudio MTV3:lla. Kausi alkaa 25.1. Monte Carlosta.
  • NFL-kauden huipentava Super Bowl 11.2. MTV3:lla
  • Jääkiekon MM-kisojen kaikki Suomen ottelut, välierät ja finaali 10.–26.5. MTV3:lla
  • Jalkapallon Mestarien liigan finaali 1.6. MTV3:lla.

MTV Katsomo+ -tilaajat ottavat kaiken irti muhkeasta urheilutarjonnasta. Luvassa muun muassa kaikki Liiga- ja Mestis-ottelut, jalkapallon Mestarien liiga, La Liga ja Serie A, jääkiekon Sveitsin liigaa ja SHL:ää, kattavasti NFL-otteluita, kaikki MM-rallin erikoiskokeet sekä runsaasti muuta moottoriurheilua.

Kansainväliset ohjelmapoiminnat


The Team
15.1. alkaen
MTV Katsomo

the-team_16x9.jpg

Rikossarjassa eurooppalaiset poliisivoimat tekevät yhteistyötä rajat ylittävien rikosten ratkomiseksi. Tanskalaista The Team -sarjaa tähdittää muun muassa Lars Mikkelsen, joka muistetaan esimerkiksi Vallan linnakkeesta ja The Killingistä.

Becoming Elizabeth
helmikuussa
MTV Katsomo

becoming-elizabeth_16x9_clean.jpg

Draamasarja Becoming Elizabeth kertoo Henrik VIII:n ja Anna Boleynin tyttären Elisabet I:n noususta Englannin kuningattareksi. Elisabet Tudorin roolissa nähdään saksalaisnäyttelijä Alicia von Rittberg.

Sissi
helmikuussa
MTV Katsomo

sisi_16x9.jpg

Itävallan keisarinnan Elisabetin ja hänen puolisonsa keisari Frans Joosefin seikkailut jatkuvat Sissi-sarjan (Sisi) kolmannella kaudella MTV Katsomossa. Päärooleissa jatkavat karismaattiset Dominique Devenport ja Jannik Schümann. Becoming Elizabet ja Sissi ovat osa MTV Katsomon helmikuun prinsessakuukautta, jolloin joka viikko alkaa uusi prinsessa- tai kuningataraiheinen sarja.

Love Island UK: All Stars
helmikuussa
MTV Katsomo

love_island_uk_16x9.jpg

Vuodesta 2015 porskuttanut realityhitti Love Island UK sykähdyttää sarjan faneja ensimmäisellä All Stars -kaudellaan! MTV Katsomon suosikkisarjan uudella, järjestyksessään 11. tuotantokaudella kisaajat ovat aiemmilta kausilta tuttuja. Löytyykö rakkaus? Miten peli muuttuu, kun kaikki ovat Love Island -konkareita?

Swimming With Sharks
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo

swimmingwithsharks_16x9_clean.jpg

Samannimiseen elokuvaan perustuva draamasarja Swimming With Sharks kertoo nuoresta naisesta, joka sukeltaa Hollywood-kimalluksen pimeisiin kulisseihin vaativan studiopomon assistenttina. Assistentti-Louta näyttelee Mad Menissä lapsinäyttelijänä tutuksi tullut Kiernan Shipka.

Vaatteiden voima
8.1. alkaen
MTV Katsomo, MTV Ava

undressed_keyart_16x9_clean.jpg

Vaatekaappikuiskaajaksikin kutsuttu Kathryn Eisman luotsaa uutta Vaatteiden voima -muodonmuutossarjaa (Undressed with Kathryn Eisman) tammikuusta alkaen MTV Katsomossa ja MTV Avalla. Eisman haluaa voida auttaa ihmisiä näkemään peilistä oikean itsensä löytämällä juuri heille sopivan tyylin.

Jay Lenon autotalli
11.1. alkaen
MTV Katsomo, MTV Sub

jay_lenos_garage_s6_horizontal_textless_keyart.jpg

Jay Lenon autotalli (Jay Leno’s Garage) on amerikkalaisen koomikon, The Tonight Show’ta pitkään juontaneen Jay Lenon autoihin ja moottoripyöriin keskittyvä viihdeohjelma. Jayn ja moottoriajoneuvojen lisäksi omaa väriään ohjelmaan antavat megatähtivieraat Martha Stewartista Matt Damoniin ja Charlie Sheenistä John Travoltaan. Sarjasta esitetään keväällä 5. ja 6. tuotantokausi.


Elämää Philadelphiassa
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV Sub

its-always-sunny-in-philadelphia_s16_16x9.jpg

Komediasarja Elämää Philadelphiassa (It’s Always Sunny in Philadelphia) on kulttiklassikko, josta nähdään MTV:n keväässä jo 16. tuotantokausi. Sarjasta tuli edeltävällä kaudellaan pitkäikäisin amerikkalainen sitcom-sarja. Mustaa huumoria viljelevässä sarjassa näyttelee muun muassa Danny DeVito.

Botched
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV Ava

botched_s8_16x9.jpg

Sympaattiset plastiikkakirurgit Terry Dubrow ja Paul Nassif avaavat Botched-klinikan ovet sarjan 8. tuotantokauden merkeissä. Luvassa on haastavia ja kiinnostavia tapauksia laidasta laitaan.

Remontilla rahoiksi
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo, MTV Ava

Rakastettu australialainen rakennus- ja remontointiohjelma palaa MTV:n ohjelmistoon uusin jaksoin! Nyt remontoidaan tiilitaloja melbournelaislähiössä.

Seuraa meitä somessa:

Instagram: @mtv3suomi @mtvkatsomo @subsuomi @avasuomi @mtvuutiset @mtvurheilu
Facebook: @mtv3suomi @mtvkatsomo @mtvsub @mtvava @mtvuutiset @mtvurheilu
X: @mtv3suomi @mtvkatsomo @subsuomi @AVASuomi @mtvuutiset @mtvurheilu
Youtube: MTV Katsomo, MTV Sub, MTV Uutiset
TikTok: : @mtv3suomi @mtvkatsomo @subsuomi @mtvuutiset @mtvurheilu

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa