Zoe Saldana as Joe in Lioness Season 1 streaming on Paramount+, 2023. Photo Credit: Lynsey Addario/Paramount+

Arvostelussa SkyShowtimen uusi amerikkalainen agenttisarja Lioness

Ajankohtaista Arvostelu SkyShowTime

Yhdysvaltain sotilasohjelman inspiroima sarja seuraa Joen (Zoe Saldaña) elämää, kun hän tasapainottelee henkilökohtaisen ja ammatilllisen elämän välillä CIA:n keihään kärkenä terrorismin vastaisessa sodassa. Kaitlyn Meaden (Nicole Kidman) ja Donald Westfieldin (Michael Kelly) johtama Lioness-ohjelma palkkaa merijalkaväen erikoisjoukkojen sotilaan nimeltä Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira) toimimaan Joen kanssa peitetehtävissä valtioon kohdistuvan terrorismin valtahahmojen keskuudessa, kun CIA pyrkii estämään seuraavan 9.11. terrori-iskun.

Lioness perustuu todelliseen CIA-ohjelmaan ja seuraa Cruz Manuelosin (De Oliveira) tarinaa, joka on karkea ulkoisesti, mutta intohimoinen nuori merijalkaväen sotilas, joka värvätään CIA:n Lioness-operaatiojoukkueeseen auttamaan terrorijärjestön kaatamisessa sisältä päin. Saldaña esittää Joeta, Lioness-ohjelman asemapäällikköä, jonka tehtävänä on kouluttaa, hallita ja johtaa naispuolisia peitetoiminnan agentteja.

Lioness-ohjelma

Se kehitettiin Irakin sodan alkuaikoina keinoksi, jolla Yhdysvaltain sotilaat voivat kuulustella ja tarkastaa paikallisia naisia loukkaamatta heidän uskomuksiaan, jotka estävät fyysisen kanssakäymisen miesten kanssa. Heidän kykynsä osoittaa kunnioitusta paikallisille mahdollisti tiedustelutiedon ja aseman hankkimisen, joka muuten olisi täytynyt saada voimakeinoin. Toisin sanoen, he taistelevat kuin naiset.

Tätä kirjoitettaessa sarjaa on ilmestynyt kolme jaksoa ja joka maanantai saamme uuden jakson katseltavaksi. Tähän mennessä meille on esitelty Joen henkilökohtaista elämää ja hieman myös ammatin varjopuolia, jotka tulevat esille niin taistelualueella kuin kotona miehen ja lasten kanssa, joiden kanssa Joella on vaikea suhde – kiitos kuukausien ajan tehtävissä kaukana kotoa. Joen miestä Neiliä esittä Dave Annable, joka pitää huolta perheen kahdesta tyttärestä, perheen talosta ja toimii vielä johtavana lääkärinä sairaalassa.

Nyt Joella on kuitenkin uusi projekti, ja uusi agentti kentällä kun Cruz lähtee jopa hieman etuajassa suoraan ensimmäiseen ja kenties viimeiseen tehtäväänsä. Hänen tehtävänään on ystävystyä Aaliyahin (Stephanie Nur) kansa, joka on miljardööri Amrohin tytär, ja joka on piakkoin menossa naimisiin. Aaliyah saattaa kuitenkin olla älykkäämpi kuin ensisilmäyksellä vaikuttaa…

Lioness on sarja, joka ei aukea yhdellä jaksolla, eikä edes näillä kolmella jaksolla. Olemme vasta päässeet alkuun ja olemme saaneet nähdä jotain Joen tavasta vetää ryhmäänsä, ja jotain Joen pomon Kaithlynin maailmasta – mutta miten Cruz, Joe ja Kaithlyn tulevat pärjäämään tämän uuden kohteensa kera, kun mukana ovat öljymiljardit ja maailman talous – ei vain mahdolliset terroristit.

Ensimmäiset jaksot ovat jo näyttäneet, ettei Joe kaihda keinoja päästä eteenpäin omissa tavoitteissaan. Olemme myös tavanneet Joen oman tiimin, Bobby (Jill Wagner), Tucker (LaMonica Garret), TwoCups (James Jordan) sekä Randy (Austin Hebert) ja Tex (Jonah Wharton).

Bobby: Wagner sujahtaa Bobbyn rooliin, hän on yksi CIA:n Erityistoimintaosaston jäsenistä. Hän on yksi monista voimakkaita ja nokkelia naisia CIA:n joukoissa.

Tucker: Garrett näyttelee Tuckeria, toista jäsentä CIA:n Erityistoimintaosastossa.

TwoCups: Jordan esittää Two Cupsia, joka on Tuckerin oikea käsi ja kollega CIA:n Toimintajaostossa.

Ensimmäinen kausi pitää sisällään kahdeksan jaksoa. Ilmeet ovat vakavia ja kaasu pohjassa koko kahdeksanosaisen sarjan ajan. Perhe-elämä kiristyy jännitteistä ja CIA:n taistelut ovat kiivaita. Sarja ei ole ehkä parasta mahdollista sota-agentti-CIA-terroristi sarjaa, mitä on saatavilla, mutta kolmen ensimmäisen jakson jälkeen kuitenkin aivan katseltavaa viihdettä.

Nicole Kidman eli Kaithlyn Meade

Nicole esittää CIA:n ylintä valvojaa Kaitlyn Meadea, joka tietää tarkalleen, mitkä kortit pelata ja milloin pelata ne saavuttaakseen korkean aseman, joka hänellä nykyään on. Mutta älä anna hämätä itseäsi: Kaitlynin hihoissa ei ole temppuja, sillä hän esittelee kekseliäät taktiikkansa rohkeasti ja ylpeästi.

Kidman on Hollywoodin kasvatti ja punaisten mattojen vakionäky. Hänellä on ollut monia ylistettyjä elokuvarooleja, kuten pääosa elokuvassa ”The Hours”, josta hän voitti Oscarin vuonna 2003. Kidman on kuitenkin sittemmin siirtynyt television puolelle tähdittäen suosittuja sarjoja kuten ”Big Little Lies” ja ”The Undoing”.

Morgan Freeman Edwin Mullinsina

Morgan Freeman näyttelee Edwin Mullinsia. Hänen roolinsa sarjassa on suoraviivainen: Yhdysvaltain ulkoministeri. Jos kukaan pystyy ottamaan tällaisen tittelin omakseen, se on Freeman!

Bassem Youssef Amrohina

Bassem Youssef astuu miljardööri Amrohin rooliin, joka on rikkaissa vaatteissaan paha poika. Hän saattaa vaikuttaa kävelevältä todistukselta niille, jotka haluavat päästä huipulle ilman suurta substanssia allaan — mutta hän piilottelee joitakin vakavia ja synkkiä salaisuuksia. Ei ole ihme, että CIA on hänen kintereillään!

Ohjaus ja tuotanto

Saldaña toimii myös executive producerina Nicole Kidmanin ja hänen tuotantoyhtiönsä Blossom Filmsin rinnalla. Taylor Sheridan, David C. Glasser, Ron Burkle, Bob Yari, David Hutkin, Jill Wagner, Geyer Kosinski, Michael Malone ja John Hillcoat ovat myös executive producerien joukossa.

Sarjan tuotannosta vastaavat MTV Entertainment Studios ja 101 Studios, ja sarja kuvataan Baltimoren kaupungissa, Marylandissa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa