The Beach Boys dokumentti tulossa – katso tästä video

Ajankohtaista Disney Disney+ Suoratoisto Viihde

Valmistaudu loputtomaan fun, fun, fun -kesään The Beach Boysin tahdissa. Kyseessä on täysin uusi dokumenttielokuva, joka saapuu katsottavaksi yksinoikeudella Disney+ -palveluun 24. toukokuuta. Dokumentin traileri ja key art on julkaistu.”The Beach Boys” juhlistaa legendaarista yhtyettä, joka mullisti popmusiikin ja loi ikonisen, harmonisen soundin, joka ilmentää kalifornialaista unelmaa ja on kiehtonut faneja sukupolvien ajan. Dokumentissa seurataan yhtyeen vaiheita vaatimattomista perhelähtökohdista alkaen. Dokumentti tarjoaa ennennäkemätöntä kuvamateriaalia sekä täysin uusia haastatteluja, joissa esiintyvät The Beach Boysin Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, David Marks ja Bruce Johnston sekä muita musiikkialan merkkihenkilöitä, kuten Lindsey Buckingham, Janelle Monáe, Ryan Tedder ja Don Was. Katsojat pääsevät kuulemaan myös yhtyeen Carl ja Dennis Wilsonin omia sanoja sekä näkevät uuden haastattelun Blondie Chaplinin kanssa ja kuulevat ääntä Ricky Fataarilta. Kennedy/Marshallin ja White Horse Picturesin tuottama ”The Beach Boys” on ohjannut Frank Marshall ja Thom Zimny ja käsikirjoittanut Mark Monroe. Elokuvan tuottajina toimivat Frank Marshall, Irving Azoff, Nicholas Ferrall, Jeanne Elfant Festa, Aly Parker, Nigel Sinclair, Mark Monroe, Tony Rosenthal, Cassidy Hartmann, Glen Zipper, Thom Zimny, Beth Collins, Jimmy Edwards, Susan Genco, Marc Cimino, Jody Gerson, Bruce Resnikoff ja Ben J. Murphy.“Olen erittäin tyytyväinen dokumentin lopputulokseen. He tekivät upeaa työtä”, sanoo Brian Wilson. ”Se toi minut todella takaisin niihin päiviin poikien kanssa, hauskanpitoon ja musiikkiin – ja tietysti niihin uskomattomiin harmonioihin.”

The Beach Boys -yhtyeen virallinen soundtrack ”The Beach Boys: Music From The Documentary” tulee saataville suoratoistoon ja ladattavaksi 24. toukokuuta Capitol/UMe:n kautta. Lisäksi ryhmän ikoninen vuoden 1964 albumi ”Shut Down, Vol. 2” julkaistiin rajoitetussa sinivalkoisessa marmorivinyylipainoksessa 29. maaliskuuta. Nämä albumit ovat saatavilla suoratoistoon ja ostettavaksi osoitteessa https://stream.lnk.to/TheBeachBoysPR. Yhtyeen ainoa virallinen kirja, ”The Beach Boys by The Beach Boys”, julkaistiin 2. huhtikuuta Genesis Publicationsin kautta. Lisätietoja ja tilaukset: www.TheBeachBoysBook.com.

Beach Boysin historia

Yli kuuden vuosikymmenen ajan The Beach Boysin musiikki on ollut erottamaton osa Amerikan historiaa. Heidän loistavat harmoniansa välittivät yksinkertaisia totuuksia monimutkaisten ja uraauurtavien musiikkisovitusten kautta. The Beach Boys ylitti musiikkinsa rajat ja on tullut edustamaan kalifornialaista kulttuuria. He tarjosivat faneille ympäri maailmaa passin kokea rakkautta, nuorekasta elinvoimaa ja surffikulttuuria. Perustettu Hawthornessa, Kaliforniassa vuonna 1961, The Beach Boys koostui alun perin kolmesta teini-ikäisestä Wilsonin veljeksestä: Brian, Carl ja Dennis, serkustaan Mike Lovesta ja koulukaveristaan Al Jardinesta. Vuonna 1962 naapuri David Marks liittyi ryhmään, kun Jardine lähti yliopistoon. The Beach Boys solmi sopimuksen Capitol Recordsin kanssa heinäkuussa 1962 ja julkaisi ensimmäisen albuminsa ”Surfin’ Safari” samana vuonna. Jardine palasi ryhmään kesällä 1963 ja Marks lähti. Vuonna 1965 Bruce Johnston liittyi yhtyeeseen, kun Brian Wilson lopetti kiertueilla olemisen keskittyäkseen kirjoittamiseen ja tuottamiseen ryhmälle.

Saavutukset ja vaikutus

The Beach Boys on yksi kriitikoiden ylistämä ja kaupallisesti menestyneimmistä yhtyeistä kautta aikojen, yli 100 miljoonalla myydyllä levyllä maailmanlaajuisesti. 1960-luvulta tähän päivään yhtye on saanut yli 80 kappaletta maailmanlaajuisille listoille, joista 36 Yhdysvaltain Top 40:ssä (eniten yhdysvaltalaiselta rock-yhtyeeltä), ja neljä niistä on noussut Billboard Hot 100 -listan kärkeen. Heidän vaikutuksensa muihin artisteihin ulottuu musiikin lajityypeistä ja liikkeistä. Lukemattomat artistit ovat maininneet ”Pet Sounds” -albumin inspiraationa omien musiikkiteosten luomiseen. Rolling Stone sijoitti ”Pet Soundsin” toiseksi ”500 kaikkien aikojen parhaan albumin” listallaan ja The Beach Boysin sijalle 12 ”Kaikkien aikojen 100 suurimman artistin” listalla.

Kunnianosoitukset ja palkinnot

The Beach Boys on otettu Rock & Roll Hall of Fameen vuonna 1988 ja he ovat saaneet The Recording Academyn elämäntyöpalkinnon GRAMMY Award®. He ovat rakastettu amerikkalainen instituutio, joka pysyy ikonisena ympäri maailmaa.

Website: thebeachboys.com/

X@thebeachboys

Instagram@thebeachboys | @DisneyPlusF

Facebook@thebeachboys | @DisneyPlusFI 

YouTubeThe Beach Boys 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa