Uutuuksia ja viihdettä telkkarista

Ajankohtaista Elokuvat Suoratoisto

Mikä on nautinnollisempaa kuin heittäytyä työpäivän jälkeen sohvalle katsomaan, mitä televisiosta olisi katsottavana. Toisinaan se päätyy varsinaiseen kanavaralliin, kun ei oikein tiedä mitä katsoisi.

Vilkaistaanpa milloin kannattaa ehdottomasti liimautua television ääreen ja uppoutua hetkeksi laatuviihteen pariin. Mitä tämä kevät tuo mukanaan suomalaisina sarjoina ja kilpailuina?

Aviopuolison etsinnästä selviytymiseen

Vapaa-aikaa meille jää vain rajallisesti työn, harrastusten ja perheen kanssa vietettyyn aikaan. Tyhjät hetket pitkin päivää voi täyttää helposti pelaamiselle, uutisten seuraamisella, pitää yhteyttä ystäviin ja keskusteluun mielenkiintoa herättävistä asioista, kuten nettikasinoiden markkinoinnista.

Arki rauhottuu iltaa kohden ja tarjolla on paljon katsottavaa samaan aikaan. Meillä on aikaa käytettävissä vain muutamia tunteja, joten itselle sopivien ohjelmien valintaan kannattaa käyttää pieni hetki. Katsomista riittää ihan jokaiselle riippumatta omista mielenkiinnon kohteista.

Yhä useammin sarjat tulee valittua suoratoistopalveluista, mutta katsomisen arvoista viihdettä on tarjolla myös televisiossa:

Sukuni salat – MTV3

Sukuni salat on tositelevisiosarja, jonka juontaa Marja Hintikka. Hän vie katsoja tunnettujen suomalaisten sukujen tarinoiden äärelle. Edeltävien sukupolvien historiaa tutkimalla selviää uusi ja ihmeellisiä asioita omasta identiteetistä ja yhteydestä menneistyyteen.

Helmikuussa alkanut sarja raottaa muun muassa Krista Kososen, Jukka Hildenin, Maria Vietolan ja Suvi Teräsniskan suvun saloja.

The Voice of Finland – Nelonen

Suomen suosituin laulukilpailu aloitti 10. kauden tammikuussa. Tämän hetken lahjakainta laulajaa ovat etsimässä ja valmentamassa Redrama, Juha Tapio, Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki sekä Maija Vilkkumaa.

Ohjelman juontavat Heikki Paasonen ja Elina Kotonen ja live-jaksoissa mukaan saadaan Tinni Wikström. Kevään aikana selviää ketkä ovat uudet tähtitaivaalle syttyvät laulajat.

Sohvaperunat – Yle TV2

Sohvaperunat palasi ruutuun helmikuussa 11. tuotantokaudella. Tositeleviosarja perustuu eri puolilla Suomea asuvien kommentteihin ja reaktioihin eri televisiokanavien edellisen viikon ohjelmista.

Ohjelmaa kuvataan 12-14 eri kotikatsomossa, jotka muodostuvat perheistä ja kaveriporukoista. Ohjelman kertojana toimii näyttelijä Vilma Melasniemi.

Maajussille morsian maailmalla – MTV3

Suositun Maajussille morsian -ohjelman pohjalta kuvattu sarja ulkomaalaisista maanviljelijöistä alkoi helmikuun lopussa. Sarjassa kaksi kanadalaista, yksi turkkilainen ja yksi libanonilainen maajussi etsivät itselleen suomalaista morsianta.

Tuttuun tapaan juontajana on Vappu Pimiä. Jännittävä matka sen pariin, miten kumppanin etsintä kestää kulttuurierojen törmäykset ja löytyykö maanviljelijöille se oikea suomalaisista naisista.

Selviytyjät Suomi – Nelonen

Tositelevisiosarjassa kilpailijana Pohjolan kylmissä öissä on 16:sta julkisuuden henkilöä, jotka taistelevat noin 30 000 euron voittopotista. Henkiset ja fyysiset paineet ovat kovat, jota ei helpota sään tarjoamat haasteet.

Omia rajojaan ovat koettelemassa muun muassa Aki Manninen, Johanna Pakonen, Arttu Harkki, Niko Saarinen, Sabina Särkkä ja Oskari Katajisto. Ohjelman juontaa Juuso Mäkilähde. Viikon jaksoa Selviytyjät Suomi Extrassa on ruotimassa Alma Hätönen ja Kimmo Vehviläinen.

Pala Sydämestä – Yle TV1

Uusi kotimainen kahdeksanosainen draamasarja alkoi maaliskuun lopussa. Sarja kertoo lastensuojelutyön tekijöistä ja työn vaikutuksista heidän elämään. Työpari Rita ja Laura ratkovat yhdessä vaikeissa olosuhteissa elävien lasten ongelmia.

Kuusivuotiaan Ellin katoaminen ja työhön omistautuminen saavat työparin rajat hämärtymään työn ja yksityiselämän välillä. Pääosissa ovat Lotta Lehtikari ja Niina Noponen.

Mielensäpahoittaja – MTV3

Tammikuussa saatiin jatkoa Tuomas Kyrön rakastetusta Mielensäpahoittajalle viisiosaisen sarjan verran. Tällä kaudella mietitään muun muassa mistä rahat nykyään löytyvät, hengityksen opettelemista ja trollien tarkoitusta.

Ennen kaikkea pohditaan siitä, oliko ennen kaikki paremmin? Mielensäpahoittajan tulkitsee loistavalla tavalla näyttelijä Heikki Kinnunen.

MasterChef VIP – MTV3

Maaliskuun alussa ruudulle palasi kokkikilpailu MasterChef. Tällä kaudella kilpailuun osallistuu joukko tunnettuja suomalaisia, joiden vahvuudet löytyvät yleensä keittiön ulkopuolelta.

Tarjolla on 10 000 euron lahjoitus valittuun hyväntekeväisyyskohteeseen ja MasterChef titteli. Tätä ovat tavoittelemassa muun muassa Max Seeck, Seksikäs-Suklaa, Minna Kuukka, Anna Perho ja Joel Harkimo. Valinnan voittajasta tekevät tuomaristossa olevat Tomi Björck, Sikke Sumari ja Kari Aihinen.

Farmi Suomi – Nelonen

Viime vuonna todelliseksi hitiksi noussut Farmi Suomi saa jatkoa. Julkisuudesta tutut kilpailija suuntaavat maatilalle Pieksämäelle, jossa he irtautuvat kaikista mukavuuksista ja elävät entisajan malliin alkeellisissa oloissa. Kisailua käydään maatilan hoitoon liittyvissä kisoissa.

Kauden voittoja nappaa mukaansa 30 000 euron voiton. Tätä tavoittelemassa ovat muun muassa Janne Ahonen, Sanna Ukkola, Mikael Jungner, Pia Nykänen, Sauli Koskinen ja Timo Lavikainen. Uuden kauden juontajana toimii Ellen Jokikunnas.

Hömppää ja elämäntapoja

Tarjonta ei kertomalla lopu, jos television ääreen ei kerkeä istumaan niin omia suosikkeja voi katsoa myöhemmin netistä tai suoratoistopalveluista. Viihtyi sitten hyväntuulisen, komedian, tosielämän, dokumenttien tai minkä hyvänsä ohjelman parissa, niin pelkästään jo kotimainen tarjonta on todella näyttävä.

Omia johtajantaitoja voi peilata samaan aikaan 14 persoonallisen kilpailijan kanssa Diili-ohjelmaa katsoessa tai pettämätöntä hömppää tarjoaa Temptation Island Suomi, jossa neljä pariskuntaa matkustavat Lappiin tutkimaan oman suhteen tulevaisuutta.

Pakkasen paukkuessa nurkissa on hyvä syy kietoutua vilttiin ja ottaa hyvä asento sohvalla. Jokainen voi heittäytyä valintansa mukaan siihen maailmaan, mikä saa ajatukset hetkeksi irtoamaan omasta arjesta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa