Vanhalestadiolaisuuden taloudelliset verkostot

Ajankohtaista Arvostelu

Aini Linjakumpu, Vanhalestadiolaisuuden taloudelliset verkostot, Vastapaino 2018

Kirjaa varten on kerätty tietoa yrityksistä ja yrittäjistä, haastateltu liikkeeseen kuuluvia ja kuulumattomia ihmisiä sekä analysoitu liikkeen omia julkaisuja yrittämiseen liittyen. Tutkimuksessa lestadiolaisten taloudellista toimintaa tulkitaan verkostonäkökulman avulla: millaisia taloudellisia verkostoja voidaan löytää ja miten ne ovat yhteydessä muihin lestadiolaisten verkostoihin. Tämä kytkeytyy siihen, miten verkostot edesauttavat yrittäjyyttä.

Tiivis uskonnollistaloudellinen verkostoituminen sävyttää myös yritystoimintaa. Taloudellinen toiminta vanhoillislestadiolaisuuden piirissä on ihmisiä puhuttava asia, josta ei kuitenkaan tiedetä juuri mitään. Lestadiolaiset tunnetaan yleensä ahkerina ja yritteliäinä ihmisinä, jotka toimivat erityisesti rakentamisen alueella. Aihepiiri on herkkä, kun puhutaan laestadiolaisten keskinäisestä, tiiviistä verkostoitumisesta siten, että se aiheuttaa ongelmia ja mahdollisesti jopa vääristymiä yritystoiminnan suhteen.

Kirja on ensimmäinen tutkimus vanhoillis-lestadiolaisten taloudellisesta toiminnasta. Se pyrkii valaisemaan lestadiolaisyrittäjien menestyksen salaisuuksia. Kirjassa kerrotaan, millaista yrittäjyyttä liikkeen jäsenten piirissä harjoitetaan, millaista yhteistoimintaa talouden ympärille rakentuu ja miten laestadiolaisyrittäjät kohtaavat asiakkaita, työntekijöitä ja liikekumppaneitaan.

Uskonnollisen liikkeen taloudellinen toiminta lähtee liikkeelle jäsenyydestä; hengellisistä lähtökohdista sekä taloudellisen toiminnan muodostumisesta. Taloudellinen toiminta perustuu verkostoitumiseen, jossa toisten tunteminen ja luottamus merkitsevät suurta roolia. Asiaa voidaan verrata myös Max Weberin kapitalismiin eli työn tekemisen eetokseen ja vapautuksen ja menestysteologiaan. Liike on poikinut monia alalajeja, mm. skientologian, Bruderhofin, amissit jne.

Liike korostaa uppoutumista, luottamusta ja yrittäjyyttä. Merkittäviä liikealoja ovat mm. rakentaminen ja kauppa. Verkostomarkkinointi näyttelee myös merkittävää osaa asioiden hoidossa.

Kaikki lähtee liikkeelle toimialasta ja liikeideasta sekä yrityksen kehittämisestä. Työetiikka ja sukuverkostot ovat myös erittäin merkittäviä osatekijöitä. Myös luottamuksen korostaminen merkitsee liikkeen ja yrittäjyyden kohdalla paljon.

 

UNTO VASKUU


Muuta luettavaa muualta

Asuntolainaa otetaan myös sijoitusasunnon ostamista varten

Asuntolainan lisäksi monet ihmiset harkitsevat sijoitusasunnon hankkimista. Sijoitusasunnon hankkiminen tarkoittaa asunnon ostamista tarkoituksena vuokrata se edelleen. Sijoitusasunto sijoituksena, joka voi tuottaa lisätuloja vuokratuottojen muodossa. Sijoitusasuntolaina voi olla myös yksi vaihtoehto asunnon

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Mikä avuksi kun koira ei syö tai nirsoilee?

Koirilla on ruokarohmun maine ja monella koiralla elämä näyttää keskittyvän niihin hetkiin, kun se saa jotain syötävää. Usein koiralle maistuukin kaikki kotiruuasta nappuloihin ja tietenkin kaikki mahdolliset koiranherkut. Jokaisen koiran sisällä ei kuitenkaan asu ruokaa hotkiva ahmatti. Suuri joukko koirista ei haaveile makkarasta ja muusta herkullisesta. Koiran nirsoilu on yleinen ongelma, joka usein huolestuttaa koiran omistajaa. Huoli ei ole täysi aiheeton. Huonosti syövä koira saattaa vähitellen alkaa kärsiä aliravitsemuksen tuomista ongelmista. Ravintoaineiden puutokset aiheuttavat monenlaisia terveysongelmia. Mikä avuksi kun kyseessä on esimerkiksi nirsoileva koira ?

Lisää muita mielenkiintoisia aiheita muualta:
Junat Kartalla
samsung galaxy s21 ultra
Samsung XCover 5
Sähköpotkulauta vuokraus
Kryptovaluutat
Suositut koirarodut
Google Pay maksaminen
Kapselikahvit
Pikakahvi
Helsingin nähtävyydet
Affiliate markkinointi
Professional Esports
Lohjan kuntavaalit
Nettibingo
Internet historia
Edullinen aurinkopaneeli
Aurinkopaneeli hinta
Samsung 8K TV
Tilaa netistä
Pasianssi

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa