Volvo XC40 ja uusi Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä

Ajankohtaista

Volvo luo autojen tieto- ja viihdejärjestelmän uudelleen tulevassa täysin sähköisessä Volvo XC40 -mallissa. Uusi Android-pohjainen järjestelmä tarjoaa asiakkaille ennennäkemättömiä personointimahdollisuuksia, entistä parempaa käytettävyyttä ja uusia sisäänrakennettuja Googlen teknologioita ja palveluja.

Volvo Car Group on ensimmäinen yhtiö, joka tekee yhteistyötä Googlen kanssa autojen Android-tieto- ja -viihdejärjestelmän integroinnissa. Järjestelmään on sisäänrakennettu Google Assistant, Google Maps ja Google Play Kauppa. Yhtiöt ovat olleet kehitystyökumppaneita jo useamman vuoden ajan.

Uusi järjestelmä mahdollistaa Android Automotive OS:n täyden integroinnin autoon ja tarjoaa reaaliaikaisia päivityksiä eri palveluihin, kuten Google Maps ja Google Assistant, sekä kansainvälisen kehittäjäyhteisön luomiin sovelluksiin. Sähköinen XC40 on myös ensimmäinen Volvo, joka vastaanottaa ohjelmiston ja käyttöjärjestelmän OTA (over-the-air) -päivityksiä*, mikä asettaa Volvon autojen yhteystoimintojen eturintamaan. Täysin sähköinen XC40 kehittyy ajan kuluessa sen sijaan, että se saavuttaisi huippunsa jo lähtiessään tehtaalta.

– Voimme vihdoin tarjota saman kokemuksen autoissa kuin älypuhelimissa – ja siten, että vuorovaikutus on turvallista ajamisen aikana. Tuomalla OTA-päivityksiä eri osa-alueille huollosta täysin uusiin toimintoihin auto pysyy yhtä tuoreena kuin muut digitaaliset tuotteet, ja siinä on aina uusimmat ja hienoimmat ominaisuudet, sanoo Volvon pääteknologiajohtaja Henrik Green.

Yksi Android Automotive OS:n parhaista ominaisuuksista on, että se on Android-pohjainen käyttöjärjestelmä, joka on tuttu miljoonille kehittäjille. Googlen ja Volvon kehittäjien luomat teknologiat ja palvelut on sulautettu autoon, ja lisää autoille optimoituja ja sovitettuja musiikki- ja mediasovelluksia on tulossa Google Play Kauppaan. Google Assistant antaa asiakkaan ohjata auton toimintoja puheella. Käyttäjä voi esimerkiksi säätää lämpötilaa, asettaa navigoinnin määränpään, toistaa suosikkimusiikkia ja podcasteja Spotifyn kaltaisilla sovelluksilla ja pitää yhteyttä viestejä lähettämällä.

Teknologian integrointi vähentää keskittymisen herpaantumista ja auttaa kuljettajaa pitämään kädet ohjauspyörässä ja katseen maantiessä. Google Assistantin avulla voi myös olla vuorovaikutuksessa älykotilaitteiden kanssa Volvosta käsin. Google Maps tarjoaa päivitettyjä kartta- ja liikennetietoja reaaliajassa, pitää kuljettajat ajan tasalla tulevista liikennetilanteista ja ehdottaa ennakoivasti vaihtoehtoisia reittejä ja lähimpiä latausasemia. Monipuolisilla karttatiedoilla voidaan parantaa myös XC40:n ADAS-tukijärjestelmän ominaisuuksia. Autolle voidaan jakaa tärkeitä tietoja esimerkiksi nopeusrajoituksista ja maantien kaarteista. Volvo jatkaa ohjelmistojen ja yhteyspalvelujen kehittämistä myös omien ohjelmistoinsinööriensä sekä digitaalisten palvelujen Volvo On Call -alustan avulla.

Uusi tieto- ja viihdejärjestelmä integroidaan täysin Volvon On Callin kanssa, mikä tarjoaa uusia ominaisuuksia, kuten akun tilan ja varaustasojen tarkkailun. Volvo On Callin perinteiset toiminnot, kuten auton esilämmittäminen kylmällä säällä, auton etsiminen pysäköintialueelta, ovien lukitus ja lukituksen avaus sekä auton jakaminen digitaaliavaimella, kuuluvat myös kokonaisuuteen.

Täysin sähköinen XC40-malli esitellään ensimmäisen kerran yleisölle 16. päivä lokakuuta.

* Täysin sähköinen XC40 on ensimmäinen Volvo -auto, joka vastaanottaa suurempia ohjelmiston ja käyttöjärjestelmän OTA-päivityksiä. Sovellusten ja karttojen OTA-päivitykset ovat jo saatavilla muissa nykyisissä Volvo -malleissa.

* Google, Android ja Google Play ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.

* Yllä kuvattujen toimintojen ja palvelujen saatavuus voi vaihdella markkinakohtaisesti.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Rinki ekopiste – Kierrätä helposti

Rinki ekopiste on kätevä tapa kierrättää lasi-, metalli- ja kartonkipakkauksia. Ekopisteitä löytyy ympäri Suomen ja ne ovat avoinna ympäri vuorokauden. Voit kätevästi viedä kierrätettävät pakkausmateriaalit lähimpään Rinki ekopisteeseen ja tehdä näin ympäristöteon helposti ja nopeasti.

Tampuuri – Kiinteistöhallinta helposti

Tampuuri on moderni kiinteistöhallinnan ohjelmisto, joka tekee kiinteistöjen hallinnasta helppoa ja vaivatonta. Ohjelmistolla voi hallita asuntoja, vuokralaisia, laskutusta, huoltoja ja paljon muuta. Tampuurin käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja ohjelmisto skaalautuu niin pienille kuin suurillekin kiinteistöyhtiöille. Tampuuri mahdollistaa kiinteistöjen hallinnan tehokkaasti ja ajantasaisesti, jolloin kiinteistön omistajien ja vuokralaisten arki sujuu vaivattomasti.

Suomen luonto – Kauneutta ja monimuotoisuutta

Suomen luonto on tunnettu kauneudestaan ja monimuotoisuudestaan. Maamme tarjoaa upeita maisemia aina rannikon kallioilta Lapin tuntureille asti. Suomen lukuisat järvet, joet ja metsät houkuttelevat luonnonystäviä ympäri maailmaa. Suomen luonto on myös koti monille uhanalaisille eläin- ja kasvilajeille, kuten saimaannorpan ja sudenkorennon. Suomen luonto on tärkeä osa suomalaista identiteettiä ja se tarjoaa meille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauneudesta ympärillämme. Onkin tärkeää suojella ja vaalia Suomen luontoa tuleville sukupolville.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa