outer range

Arvostelussa Amazon Primen TV-sarja Outer Range

Ajankohtaista AmazonPrime Arvostelu Sarjat Suoratoisto

Outer Range on mysteeri-draamasarja, joka sai ensi-iltansa vuonna 2022 Amazon Prime Video -palvelussa. Sarjan luoja ja käsikirjoittaja on Brian Watkins, ja pääosassa nähdään Royal Abbotin hahmossa Josh Brolin. Sarja kertoo perheestä, joka asuu syrjäisellä maatilalla Wyomingissa ja kohtaa selittämättömiä, yliluonnollisia ilmiöitä.

Sarjan keskiössä on Abbottin perhe, joka kamppailee sekä henkilökohtaisten että perheen yhteisten haasteiden kanssa. Kun tilan laidalta löytyy salaperäinen, musta aukko, perheen elämä muuttuu pysyvästi. Mysteerit syvenevät, ja katsojalle tarjotaan jännittävä ja arvoituksellinen tarina.

Outer Range yhdistää elementtejä länkkäristä, mysteeristä ja yliluonnollisesta draamasta. Sarjan juoni kietoutuu Abbottin perheen ympärille, kun he yrittävät suojella tilaansa ja selvittää salaperäisen aukon arvoitusta. Aukko toimii porttina tuntemattomaan ja tuo mukanaan monia vaaroja ja yllätyksiä. Vai onko aukko kuitenkin aika itse, kuten itsekin pienoinen mysteeri neiti Autumn Rivers (Imogen Poots) selittää Royal Abbotille.

Josh Brolin näyttelee Royal Abbottia, perheen isää, joka on vahva ja päättäväinen, mutta samalla haavoittuva. Hänen roolisuorituksensa tuo esiin hahmon monimutkaisuuden ja sisäisen ristiriidan, mikä tekee hänestä sarjan keskeisen vetonaulan.

Muita merkittäviä hahmoja ovat Lili Taylorin esittämä Cecilia Abbott, perheen matriarkka, sekä Tom Pelphreyn näyttelemä Perry Abbott, Royalin vanhin poika. Hahmojen moninaisuus ja heidän väliset suhteensa ovat keskeinen osa sarjan vetovoimaa.Cecilia on harras kirkossakäyvä uskovainen ja Perry nuoren Amyn (Olive Abercrombie) yksinhuoltaja, jonka vaimo katosi jokin aika aiemmin. Perheeseen kuuluu myös Perryn veli Rhett Abbot (Lewis Pullman), joka seuraa isäänsä härkärodeossa. Roayl on nimittäin entinen rodeomestari.

Tarinoihin liittyvät myös lesbointiaanisheriffi Joy (Tamara Podemski), joka pyrkii parhaansa mukaan hoitamaan työnsä alueella, jossa homous ei ole kovin hyvin katsottu, ja alueella, jolla ei ole aiemmin intiaanitaustaisia sheriffejä ollut, ja sheriffin vaalit ovat aivan nurkan takana. Ja entä sitten Abbotin tilanaapuri, Tillersonit. Isä Tillerson eli Wayne (Will Patton) on huonossa kunnossa, mutta halajaa kuitenkin isoa osaa Abbottien maista. Hänellä on kolme poikaa: Billy (Noah Reid), Trevor (Matt Lauria) sekä Luke (Shaun Sipos), joista Trevorille käy huonosti heti sarjan alkumetreillä, myös poikien äiti käy sarjassa hetkittäin, eli Patricia (Deidre O´Connell).

Kuten yleensäkin perheissä, veljekset ovat erilaisia, ja näin on Abbottien ja Tillersonienkin kanssa – ja jokaiselle pojalle, löytyy oma paikkansa Outer Range sarjassa.

Autumn

Sarja käsittelee suuria teemoja, kuten perheen merkitystä, selviytymistä ja luonnonvoimien kunnioittamista. Mysteerien lisäksi katsojat pääsevät syventymään hahmojen henkilökohtaisiin tarinoihin ja kehitykseen, mikä tuo sarjaan syvyyttä ja inhimillisyyttä.

Kahdeksan jaksoinen ensimmäinen kausi pääsee kertomaan kohtuullisen hyvin näiden kahden kilpailevan suvun tarinan. Kausi antaa myös väläyksiä mahdollisesta tulevaisuudesta, mutta viimeiset sarjan hetket kertovat, ettei nähty tulevaisuus olekaan välttämättä se todellinen tulevaisuus. Mikä onkaan Royalin, Cecilian, Perryn, Rhettin, Amyn ja Autumnin tilanne toisella kaudella,ja kuka omistaa Abbottien tilan???

Hahmollani Rhett Abbottilla ei ole niin paljon risteyksiä tarinan metafyysisemmän puolen kanssa. Hän on enemmän tällaisessa rikosdraamassa osa maailmaa, mielenkiintoista kyllä. Joten siinä ovat haasteeni. Luulen, että monet muut näyttelijät joutuivat tavallaan kamppailemaan paljon valtavien, eksistentiaalisempien kysymysten ja esteiden kanssa. Rhett on todella maadoittunut tässä ja nyt, mutta hän käsittelee myös tätä elämää muuttavaa tapahtumaa. Se oli mielenkiintoista. Jokaisella oli tavallaan erilainen haaste tuossa asiassa ja jokaisella oli oma lähestymistapansa siihen, miten he yhdistyivät siihen, mitä tämä musta aukko voisi edustaa ja tarkoittaa tässä tyhjiössä ja tuntemattomassa ja vain ammottavassa mysteerin mustassa aukossa.

Lewis Pullman

Arvostelu

Millainen Outer Range sitten on?

Outer Range on sekoitus amerikkalaista unelmaa, Wyomingin karjatilaa ja sci-fi elokuvan mahdollisuuksia. Se on sekä jännitystä, draamaa että hieman romantiikkaa yhdistettynä Josh Brolinin päähenkilön Roaylin mahdottomalta kuulostavaan tarinaa, joka avautuu vähitellen myös Royalin perheelle.

Suosittelemme sarjaa katsottavien joukkoon.

Toinen kausi on jo saatavilla, ja sitä kohta mekin alamme seurata…. eli jatkoa luvassa kun saamme toisen kauden katseltua.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa