Kaikkien aikojen parhaat urheiluelokuvat

Arvostelu Elokuvat Luettavaa Suoratoisto

Parhaat urheiluelokuvat eivät riipu niiden kuvaamasta urheilulajista, vaan niissä kerrotaan kaikille sopivia tarinoita riippumatta siitä, rakastavatko he kyseistä urheilulajia vai eivät. Tosin urheilun rakastamisesta on aina apua. Nämä upeat urheiluelokuvat ovat löytäneet hauskoja, sydäntä särkeviä ja suorastaan inspiroivia piirteitä urheilupeleistä, joita pelaamme.

Nämä ovat valintamme kaikkien aikojen 6 parhaasta urheiluelokuvasta, jotka ovat klassikoita, fanien suosikkeja ja piilotettuja helmiä.

THE WRESTLER (2008)

Ikääntyvä ja kulunut ammattilaispainija Randy ”The Ram” Robinson päättää ottaa taukoa rakastamastaan lajista kärsittyään liikaa, mutta huomaa, että hän loukkaantuu kaikkein eniten kehän ulkopuolella. Elokuva käsittelee eristäytymistä, hylkäämistä, elämän tarkoitusta ja sitä kylmää paikkaa, johon ihminen jää, kun hänestä tuntuu, että elämä on mennyt ohi. Elokuva on tinkimättömän rehellinen kuvaus yksinäisyydestä, ja sen voi tuntea Rourken lumoavan suorituksen ansiosta. Vedonlyönti painipeleistä on nyt myös mahdollista. Paini on yksi suosituimmista viihdeurheilutapahtumista. Joissakin painiotteluihin kohdistuvissa vedoissa on kyse niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin ottelun voittajan veikkaamisesta

ROCKY (1976)

Sylvester Stallonen uran käynnistänyt elokuva, joka voitti parhaan elokuvan palkinnon. Elokuva käsitteli paljon muutakin kuin vain nyrkkeilyä: se kertoi amerikkalaisesta unelmasta. Kuten päähenkilö itse, Stallonen matka elokuvan tekemiseen varattomana wannabe-näyttelijänä, jolle annettiin mahdollisuus todistaa itsensä, on yksi Hollywoodin kaikkien aikojen inspiroivimmista menestystarinoista. Tarinan ylpeys vuotaa läpi valkokankaalla. Rocky Balboan hahmoa on pidetty nöyryyden, rohkeuden ja tietysti loppuun asti kestämisen symbolina – Philadelphiassa on jopa patsas osoituksena siitä. 

A LEAGUE OF THEIR OWN (1992)

Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva Penny Marshallin ohjaama ”A League of Their Own” kertoo iloisen tarinan naisten baseball-liigasta, joka syntyi vastauksena amerikkalaisten nuorten miesten lähettämiseen taisteluun. Elokuva perustuu tositarinaan 1940-luvun naisten pesäpalloseurasta, ja se käsittelee sodan ja urheilun naisvihamielisyyden aiheita pitäen samalla yllä vankkaa tasa-arvon sanomaa sadunomaisessa ilmapiirissä. Geena Davisin, Lori Pettyn, Madonnan ja Rosie O’Donnellin tähdittämä näyttelijäkaarti sekä Tom Hanks, joka tuo joukkoon yhden ikimuistoisimmista koomisista esiintymisistään joukkueen juopuneen managerin roolissa, tuovat elämää jo ennestään upeaan käsikirjoitukseen.

MONEYBALL (2011)

Pesäpalloon perehtynyt elokuva, joka saa sinut vihaamaan Yankeesia ja heidän käsittämättömiä palkkakattojaan entistä enemmän. Elokuva perustuu uskomattomaan tositarinaan, joka on kerrottu Michael Lewisin samannimisessä kirjassa. Menetettyään useita avainpelaajiaan suurten markkinoiden joukkueille vapaiden agenttien kautta, Oaklandin toimisto ottaa käyttöön vanhanaikaisen menetelmän kilpaillakseen liigan varakkaampien palloseurojen kanssa. Tarinan opetus on hyvin positiivinen: oman polun kulkeminen ja epäilyksen voittaminen voivat resonoida sekä urheilussa että sen ulkopuolella. Brad Pitt on jälleen ilmiömäinen, ja hän tuo kiireen tuntua siihen, mikä muuten olisi voinut olla melko tylsä tarina tilastoista ja numeroista.

MILLION DOLLAR BABY (2004)

Clint Eastwoodin nyrkkeilyelokuva vuodelta 2004 sai parhaan elokuvan Oscarin, ja syystä: näyttelijä-ohjaajan vuoro valmentajana, joka pyrkii tekemään lahjakkaasta Hillary Swankista ammattilaisen, on todella koskettava ja vaikuttava. Kaksikon magneettinen side pitää tarinan kasassa myös sen hitaammissa hetkissä. Tämä modernin ajan klassikko on pakko nähdä, sillä se sisältää tyrmääviä suorituksia, upean karua kuvamateriaalia ja kyyneleitä nostattavan nyrkkeilytarinan.

BULL DURHAM (1988)

Tämä 1980-luvun lopun ihastuttava romanttinen baseball-komedia on kaikista ikonisin urheiluelokuvista. Se perustuu osittain käsikirjoittaja/ohjaaja Ron Sheltonin kokemuksiin baseballin junioriliigassa, ja se kuvaa Durham Bullsin, Pohjois-Carolinan Durhamissa sijaitsevan junioriliigan baseball-joukkueen pelaajia ja faneja. Elokuvan pääosassa Kevin Costner näyttelee ”Crash” Davisia, AAA-luokan Richmond Bravesin veteraanisiepparia, joka on tuotu opettamaan aloittelevalle syöttäjälle Ebby Calvin ”Nukelle” (Tim Robbins) peliä valmistautuakseen pääsemään major-liigaan. Baseball-groupie Annie Savoy (Susan Sarandon) ihastuu Nukeen, mutta tuntee yhä enemmän vetoa Crashiin. Nokkela, rehellinen ja suorastaan unohtumaton ”Bull Durham” on 80-luvun parhaimmistoa.

Nyt sinulla on lista kuudesta upeasta elokuvasta, joita voit katsoa talven aikana.


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa