the replacement the replacement

Arvostelussa Viaplayn kaksiosainen brittielokuva The Replacement – sijainen

Ajankohtaista Arvostelu Elokuvat Sarjat Viaplay

The Replacement on Viaplaylla katseltavissa oleva kaksiosainen elokuva arkkitehti Ellenistä (Morven Christie), jonka elämässä tapahtuu isoja hänen arkkitehtitoimistonsa voitettua hänen suunnitelmallaan iso sopimus. Mutta suunnittelukilpailun voittaminen ja iso sopimus eivät riitä, vaan samaan syssyyn hän saa kuulla olevansa raskaana – ja koko Ellenin elämä kokee isoja muutoksia.

The Replacement eli sijainen on kahteen osaan jaettu elokuva arkkitehdistä, joka siis voittaa arkkitehtikilpaulun, joka kokoluokassaan on merkittävä firmalle, jossa hän on töissä. Hänen pomonsa ovat hänen ystäviään jo vuosien ajalta, ja itseasiassa pomo oli hänen mentorinsa opiskeluaikana. Mutta nyt ison projektin myötä on tulossa uusia haasteita, eikä niistä pienin ole raskaus ja tuleva pikkuinen, sillä hänen paikalleen pitää löytää myös osaava sijainen, joka löytyykin yllättävän nopeasti. Tehtävään palkataan Paula (Vicky McClure), joka oli aikanaan yksi nuorista englantilaisista arkkitehdeistä, joilla lupailtiin suuria, mutta sitten hän sai lapsen…

Tarina kietoo yhteen Ellenin, tämän miehen Ianin (Richard Rankin), Ellenin pomot Davidin (Dougray Scott) ja Kayn (Neve McIntosh), sijaisen Paulan sekä tämän miehen Kieranin (Navin Chowdhry) sekä Ianin äidin Bethin (Siobhan Redmond). Pian nimittäin katsojalle käy selväksi, että Paulalla on jotain muutakin mielessä kuin vain työpaikka, ja että Ellenin lähihistoriassa on mielenterveysongelmia, joiden kautta hän alunperin tapasinkin miehensä Ianin, jonka potilaana Ellen oli.

Kun vielä Kay heittäytyy poliisin mielestä itsemurhan tehteenä maahan uudessa rakennuskohteessa, heräävät Ellenin epäilyksen entistä enemmän kohti uutta tulokasta Paulaa, mutta kukaan ei usko, mitä hän kertoo – koska hänellä on niitä omia ongelmiaan.

Katsoja saakin katsella kaksi jaksoa Ellenin elämän hajoamista ja hänen ystäviensä katoamista hänen ympäriltään, paitsi hänen siskoaan sekä yllättäen myös Ianin äitiä – pian nimittäin ollaan tilanteessa, missä uudelta äidiltä ollaan ottamassa tämän vastasyntynyt tytär huostaan, ja vauva Lia, joutuu aikuisten välikappaleeksi.

Pian sotkussa ovat mukana niin arkkitehtitoimiston työntekijät, kuin sosiaalitoimi, arkkitehtitoimiston iso asiakas Vernon (Gilly Gilchrist) sekä poliisi – mutta kuka on oikeasti syyllinen, ja mitä oikeasti onkaan tapahtunut? Saako Ellen selville, mitä Paula piilottelee, ja tekikö Kay oikeasti itsemurhan?

Kaksi pitkää jaksoa olisi monen muun sarjan kohdalla jaettu jopa 4-5 jatkoon, mutta tällä kertaa Viaplaylla oltiin tultu tulokseen, että elokuva jaetaan kahteen osaan – jolloin siitä tuli sarja, jossa on kaksi pitkää osaa. The Replacement on BBC:n taattua laatua ja pitää katsojan hyvin mukanaan, joskaan sarja ei miltään osin nouse mitenkään erityisen hyväksi – katseltavan arvoiseksi kylläkin.

Tästä sarjasta on itseasiassa viime vuonna ilmestynyt suomalaisten tekemä Helsinki-Filmin tuottama uusi versio, jossa päähenkilönä nähdään Maria Ylipää.


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS- älykello jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2  -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa