Italialainen Suburra sarja sai jatkoa Netflixin uudella Suburra Eternalla Sarjassa ovat mukana Giacomo Ferrara, Filippo Nigro, Carlotta Antonelli, Federica Sabatini, Marlon Joubert, Aliosha Massine, Alberto Cracco, Federigo Ceci sekä Giorgia Spinelli. Se jatkaa niistä asetelmista, jotka Suburra jätti – aikaa vain on mennyt muutama vuosi välissä ja Alberto ”Spadino” Anacleti (Giacomo Ferrara) on Berliinissä tiskijukkana, kun hänelle soitetaan – hänen entinen vaimonsa on puukottanut ja tappanut hänen äitinsä – on aika palata kotiin.
Rooman hallitus on vaarassa kaatua, ja kaupungin aukiot ovat kaaoksen vallassa. Tilanne on saanut niin vakavat mittasuhteet, että jopa Vatikaani on kriisissä. Koko kaupunki näyttää olevan liekkien vallassa, ja poliittinen epävakaus on huomattavaa. Tämä kriisi liittyy kolmannen kauden lopputapahtumiin ja uhkaa ravistella Rooman vakiintuneita valtarakenteita.
Samurai-nimisen rikollisen perimän jättämisen jälkeen Cinaglia (Filippo Nigro) ja Badali ovat yrittäneet ottaa hänen paikkansa ja jatkaneet kaupungin rikollisten asioiden hoitamista. He ovat vahvoja hahmoja Rooman rikollisessa maailmassa. Kuitenkin on olemassa ryhmiä tai yksilöitä, jotka eivät hyväksy tätä järjestelmää enää. Uudet pelaajat ovat astumassa esiin ja aikovat mullistaa Rooman rikolliset hierarkiat. Tämä saattaa johtaa suureen vallankumoukseen, joka ulottuu Chiesasta Campidoglioon ja Ostian rannoille, pyrkien hävittämään menneisyyden kaikki jäänteet.
Ostian Idroscalo toimii kulissina uuden Netflix-sarjan ”Usr Suburra Eterna” kuvauksille. Tämä uusi projekti laajentaa Suburra-universumia. Kahden kuukauden ajan Rooman rannikkoalueella nähdään ammuskeluja, tulipaloja, tilitapausten selvittelyjä ja huumekauppaa. Tämä kaikki tapahtuu Idroscalon ja Ostia Nuovan välisessä ympäristössä, joka toimii sarjan historiallisten hahmojen näyttämönä. Juoni kietoutuu poliittisiin kriiseihin ja pääkaupungin rikollisiin asioihin, ja Rooma pysyy keskeisenä näyttämönä myös tässä spin-off-sarjassa. Aika on vuosi 2011, ja hallitus on vaarassa kaatua, Vatikaani on kriisissä, ja kaupungin aukiot ovat liekkien vallassa. Amedeo Cinaglia on yrittänyt jatkaa Samurai-nimisen rikollisen perintöä, ja hän johtaa yhdessä Badalin (Emmanuele Aita) kanssa kaupungin rikollisia toimia. Heitä avustavat Adelaide (Paola Sotgiu) ja Angelica (Carlotta Antonelli), jotka johtavat Anacleti-rikollisjärjestöä, sekä Nadia (Federica Sabatini), joka auttaa heitä hallitsemaan Ostian aukioita. Kuitenkin on niitä, jotka eivät enää hyväksy tätä järjestelmää.
Mitä tapahtuu?
Kolme Lucianin sisarusta, joita johtaa Damiano (Marlon Joubert), ottavat vallan, ja tämä laukaisee ketjureaktion. Poliittisen voiman valtaistuin, joka aikaisemmin kuului Cinaglialle ja Badalille, on nyt uuden tulokkaan Ercole Bonatestan (Aliosha Massine) uhan alla. Myös kardinaali Nascari (Alberto Cracco) joutuu kamppailemaan paikastaan, kun hän saa vastaansa edistyksellisen papin Armando Tronton (Federigo Ceci).
Näemme sukupolvien välistä taistelua ja väkivaltaista valtakunnanvaihdosta. Tällä kertaa panoksena on hallinta ”uuden Colosseumin” rakennushankkeessa, eli Rooman uuden stadionin rakentamisessa.
Eterna ei ehkä ole niin sähköinen kuin se alkuperäinen Suburra, mutta jatkaa kuitenkin samoille linjoilla eteenpäin ja tarjoaa tämän tyyppisten sarjojen katsojille jälleen jotain uutta katseltavaa kahdeksan jakson verran – me suosittelemme!
Netflix-sarjan taustatiedot
Suburraeternan kahdeksan jaksoa on jaettu kahteen eri ohjaajaan. Ensimmäiset neljä jaksoa ohjasi Ciro D’Emilio, joka tunnetaan elokuvasta ”Per niente al mondo”, ja loput neljä Alessandro Tonda, jonka ohjauksessa on syntynyt ”The Shift”. Nämä kaksi ohjaajaa ovat olleet ystäviä vuosia ja molemmat ovat vanhoja tuttuja Cattleya-tuotantoyhtiöstä, joka tuottaa Suburraeternaa ja joka on aikaisemmin työskennellyt heidän kanssaan ”Gomorra – La serie” -sarjassa.
Kuten mainittua, sarjan painopiste on muuttunut. Tarinassa korostuvat nyt tunteet, sielun myllerrykset, kipu ja kostaminen. Yksi väärä sana tai loukattu tunne voi kääntää liittoutumia päälaelleen ja horjuttaa vallan tasapainoa sekä ratkaista sodan lopputuloksen. Sarja, erityisesti ensimmäisessä jaksossa, jossa D’Emilio on taitavasti ohjannut väijytyskohtauksen, osoittaa kykenevänsä tasapainottamaan draamaa, toimintaa ja rikollisuutta.
Tietoinen Suburra-fanikunnasta ympäri maailmaa, tuotanto pyrkii tekemään entistä kansainvälisemmän tuotteen, joka miellyttää Netflixin laajaa yleisöä, joka on hajallaan lähes kahdessasadassa maassa. Sarjan vastaanotto on kuitenkin subjektiivinen, ja jotkut saattavat kokea, ettei tarvita enää toista Suburra-kappaletta, joka kertoo taistelusta nousevien klaanien, veristen kostotoimien, poliittisten juonittelujen ja Vatikaanin vuosituhansien mittaisen vallanhimon keskellä 2000-luvun Roomassa.
Sarjan tuotannosta vastaa Cattleya, ja se saapuu Netflix-palveluun ennen vuoden loppua. Sarjan käsikirjoittajina toimivat Ezio Abbate ja Fabrizio Bettelli, jotka ovat myös pääkäsikirjoittajia. Muita käsikirjoittajia ovat Camilla Buizza, Marco Sani, Andrea Nobile ja Giulia Forgione. Sarjan ensimmäiset neljä jaksoa ohjaa Ciro D’Emilio ja viimeiset neljä Alessandro Tonda. Sarja perustuu Giancarlo De Cataldon ja Carlo Boninin kirjoittamaan ”Suburra”-kirjaan, ja he vastaavat myös tarinan muokkaamisesta. Kirja on julkaistu Einaudi-kustantamon toimesta.
Muuta mielenkiintoista luettavaa muualta
Suomen Presidentinvaalit 2024
Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidentinvaalit 2024 aiheeseen.
Älypuhelin ja terveys – Vaikutukset ihmiseen
Miten älypuhelimen käyttö voi vaikuttaa terveyteen? Älypuhelimen käytöllä voi olla monipuolisia vaikutuksia terveyteemme. Pidkäaikainen tuijottaminen voi aiheuttaa silmien rasitusta ja unihäiriöitä sinivalon vuoksi. Lisäksi niska- ja selkäkivut voivat johtua pään kallistamisesta älypuhelimen käytön aikana. Henkinen hyvinvointi saattaa kärsiä jatkuvasta some-altistuksesta, ja fyysinen aktiivisuus voi vähentyä pitkien istumisjaksojen seurauksena. On myös huolta säteilyaltistumisesta, vaikka tutkimustulokset ovatkin vaihtelevia.
Mobiilimaksaminen yleistyy kaupassa – Maksa ostokset käteväsi puhelimella
Miten maksaa puhelimella kaupassa? Puhelimella maksaminen tarjoaa poikkeuksellista nopeutta ja helppoutta kaupassa asioimiseen. Älypuhelimessa olevat maksusovellukset mahdollistavat sujuvan maksuprosessin ilman käteisen tai kortin käyttöä. Suosituimmat maksusovellukset ovat mm. MobilePay ja Google Pay maksaminen.