Arvostelussa Disney+:n elokuva The Creator

Ajankohtaista Arvostelu Disney Disney+ Elokuvat Suoratoisto Viihde

Ennakkomarkkinointi asetti Disney:n uudelle scifi elokuvalle melkoiset odotusarvot ja katsoimmekin elokuvan samana päivänä kun se tuli katseltavaksi. Gareth Edwardsin ohjaama The Creator elokuva tuli elokuvateatteihin viime syksynä, joten monet sen ovat jo nähneet, mutta me emme lukeneet yhtään arvostelua ennen omaa katselukokemusta.

The Creator kertoo meille kersantti Joshuan tarinan (John David Washington), joka on lähetetty löytämään ja lopulta myös neutralisoimaan ihmisille uhaksi listattu tutkija ja salaperäinen tekoälyn luoja Nirmata- mutta hän rakastuu tämän tyttäreen Mayaan (Gemma Chan), joka tulee raskaaksi Joshualle, eikä tällä tarinalla voi olla vain positiivista loppua. Joshua on siis ”undercover agent”, terroristien keskellä, tai niin ainakin Lännen propaganda hänet on opettanut ajattelemaan.

Eletään siis maailmassa, missä Los Angelesissa on räjähtänyt ydinpommi, tekoälyn räjäyttämänä ja maailma on jakautunut kahtia: toinen puoli täysin ilman tekoälyä, ja toinen sen johtamana – maailmassa on käynnissä sota, josta ihmiset ovat ottamassa kenties voiton rakennettuaan 10 vuotta asetta, joka lentää maasta toiseen tuhoten tekoälyn tukikohtia. Uusi Aasia vs Länsi, jolla tämä USS Nomad-tappokone. Siinä asetelmat alulle.

Maassa tekoäly on esillä ns simulantteina, ihmisen näköisinä olentoina, jotka kuitenkin eroavat selvästi ihmisistä, eli niitä ei voi täysin sekoittaa ihmisiin -ja kuten Joshua sanoo, ne ovat vain koneita, jotka eivät osaa tuntea.

Joshua määrätään vielä toistamiseen etsimään Nirmataa, ja hän kuulee, että hänen esimiehensä eivät ole kertoneet aivan kaikkea hänelle, samalla hän päättää tehdä omin päin jotain, ja tutustuu sitä kautta tekoälylapsi Alphiehen (Madeleine Yuna Voyles), jonka nimen Joshua itse keksi. Samalla hänen entinen esimiehensä eversti Howell (Allison Janney) on hänen kintereillään, kuin myös simulantit mm. hänen entinen ”ystävänsä” Haryn (Ken Watanabe).

Kovat odotukset täyttyvät osittain. Elokuva on hyvin tehty, ja perustarina on kohtuullinen. Mutta tarinan eteenpäin kulkeminen ei aina oikein tunnu osuvan kohdalleen – olisiko jopa ollut parempi tehdä saman tien 2-3 elokuvaa, ja kertoa kunnon tarinat eikä näin nopeasti kyhättyä kokonaisuutta.

Elokuva on ihan ok, muttei missään nimessä mikään 10/10 elokuvaelämys.

Vinkki: Tee netin nopeustesti diginyt.fi sivustolla.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa