Arvostelussa Elisa Viaplayn Mies joka kuoli

Ajankohtaista Arvostelu Elisa Viihde Elisa Viihde Viaplay ElisaViihde Viaplay

Silloin tällöin katseltavaksi valikoituu myös suomalaisia uutuuksia kuten tämä Viaplaylla katseltavissa oleva suomalainen TV-sarja Mies joka kuoli. Se perustuu Antti Tuomaisen samannimiseen kirjaan (2016) ja on musta komedia elämästä ja kuolemasta, yrittäjyydestä, perheestä, ystävyydestä. Sarja kertoo suomalaisesta sieniyrittäjästä Jaakko Kaunismaasta, joka saa lääkäriltään (Kari Väänänen) kuulla kuolevansa pian. Millainen Mies joka kuoli on katseltavaksi?

https://www.youtube.com/watch?v=4kfj4BViYY4

Sarjan pääosaa esittää monesta tuttu Jussi Vatanen, joka joutuukin tällä kertaa esittämään hieman erikoisempaa roolia yrittäjänä, joka joutuu kohtaamaan oman mahdollisen kuolemansa, vaimonsa (Saara Kotkaniemi) syrjähypyt firmansa autonkuljettajan kanssa, kamppailun paikallisen toisen uuden sieniyrittäjän kanssa (Pekka Strang, Jari Virman ja Kari Hietalahti) sekä japanilaisten kanssa. Yritysten idea perustuu nimittäin siihen, että tämän alueen sienillä on melkoinen kysyntä nimenomaan Japanissa. Jaakon sienibisnes liittyy arvokkaisiin kulinaristien herkkuihin, erityisesti japanilaisten arvostamiin matsutake-sieniin eli männyntuoksuvalmuskoihin.

Sarja alkaakin Japanista ja takaisin Suomeen tultua alkaa Jaakon tutkimukset, joiden aikana eivät tapahtumat tunnu loppuvan kesken.

Sarja perustuu sille, että Jaakko kuulee lääkäriltä, että joku on myrkyttänyt häntä pidemmän aikaa, ja aika nopeasti Jaakko alkaa epäillä omaa vaimonaan, ja epäilyt kasvavat kun hän löytää vaimonsa ja autonkuljettajansa (Elias Westerberg) oman kotinsa terassilta puuhailemassa sitä itseään. Jaakko lähestyy sarjan aikana myös yrityksensä sienien etsijään Sanniin (Sara Soulie). Mielenkiintoisen pienen sivuosan sarjassa esittää myös hotelliansa pyörittävä Ilari (Sakari Kuosmanen), hotellia jonne mm. Jaakon Japanista saapuvat vieraat majoitetaan.

Sarjan poliisietsivänä eli Ylikonstaapeli Tikkasena nähdään Matti Onnismaa, joka sopii rooliinsa varsin loistavasti.

Sarja on tehty keskiverto suomalaista sarjaa isommalla budjetilla ja se onkin nähtävissä sarjan sekä näyttelijäkaartissa että sarjan kuudessa osassa. Sarja sai nimittäin rahoitusta Saksastakin, missä Tuomaisen kirja on ollut jonkinlainen menestys.

Mutta millainen sarja Mies joka kuoli sitten on? Se todellakin pyöriin täysin Jaakon ympärillä ja välillä tuntuu, että sarjan kuudessa osassa saattaisi olla pari osaa liikaakin, sillä sarja jää ”vähän” junnaamaan paikoillaan eikä mene eteenpäin. Sarjassa ei ole varsinaisesti mitään jännitettävää vaan sarja on ennenkaikkea komediallinen, muttei sitten kuitenkaan komediakaan.

Sarja on ihan katseltava, mutta koska se ei ole varsinaisesta jännityssarja, eikä komediasarja, ei draama eikä action-sarja, niin se tipahtaa mielestäni hieman väliin eikä siten oikeastaan lunasta mitään. Näyttelijät hoitavat työnsä hyvin ja tapahtumat etenevät verkkaiseen tahtiinsa, mutta siinä missä kirja on ollut menestys, niin en usko, että tästä TV-sarjasta tulee sittenkään aivan yhtä suuri hitti.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa