Mrs Wilson MTV Katsomo Mrs Wilson MTV Katsomo

Arvostelussa MTV Katsomon kolmiosainen minisarja Mrs Wilson

Ajankohtaista Arvostelu Katsomo MTV Sarjat Sekalaista Suoratoisto

Brittiläinen minisarja vuodelta 2018 on tosipohjainen tarina vakoilijana työskennelleen Alexander Wilsonin (Iain Glen) ja hänen vaimonsa Alisonin (Ruth Wilson) elämästä. Kun Alison jää leskeksi, hänen ovelleen ilmestyy tuntematon nainen, joka väittää olevansa oikea rouva Wilson. Alison tajuaa miehensä valehdelleen itsestään kaiken, ja etsiessään lisää tietoa Alison joutuu itse keskelle Alecin synkkiä salaisuuksia. Mikä tarinassa on lopulta totta ja mikä valetta? Kuka kertoo totuuksia, ja kuka yrittää viedä Alisonia kauemmaksi totuudesta?

MTV Katsomon kolmiosaisessa sarjassa Alison Wilson (näyttelee hänen lapsenlapsensa Ruth Wilson) saa tietää miehensä Alec Wilsonin kuoleman jälkeen, että tämä oli elänyt kaksoiselämää, eikä hän ollut ainoa rouva Wilson. Jos tarina olisikin vain näin yksinkertainen, ei siitä olisi tehty tv-sarjaa, mutta tässä tarinassa on paljon muutakin ja kaikki alkaa ajasta ennen toista maailman sotaa, itseasiassa ensimmäisestä maailman sodasta, missä herra Wilson oli sotilas, ja haavoittui Sommen taistelussa ja palasi siten takaisin Englantiin.

MI5/MI6 vakooja vai ei?

Majuri Wilson oli myös kirjailija, joka kirjoitti useamman sotanovellin, joissa tapahtui vaikka minkälaisia sankaritarinoita – tapahtuivatko ne oikeasti, vai värittikö majuri myös omaa elämäänsä? Mitä oikeasti tapahtui 1940-luvun Englannissa ja Wilsonin perheessä? Kertooko salaisen palvelun Coleman (Fiona Shaw) totuuksia, vai peitteleekö hän edelleen majurin tarinaa? Alison ja Alex kuitenkin tapasivat alunperin nimenomaan salaisen palvelun töissään. Mikä on tässä kaikessa tarinan Intian osuuden merkitys, johon oman näppinsä ja tarinansa tuo Englantiin muuttanut intialainen Shahbaz Karim (Anupam Kher). Oliko Alex oikeasti mukana selvittämässä El Alameinin vakoojarinkiä, vai mistä oikein oli kyse vuonna 1941/42?

Majuri Wilsonin tarina ja sitä myöten Alisonin tarina perustuu siis tosiasioihin ja se, että Ruth oikeasti näyttelee isoäitiään antaa tarinalle entistä syvällisemmän tunteen ja vie katsojan matkalle 40-luvun Englannista aina 70-luvun Englantiin päättyen nykyhetkeen. Miten tämä kaikki vaikutti Alisonin kahteen poikaan Gordoniin (Calam Lynch) ja Nigel (Otto Farrant).

Iso apu Alisonille on paikallisen kirkon pappi Isöä Timothy (Ian McElhinney), jonka puoleen Alison kääntyy useammankin kerran.

Suosittelemme sarjaa kaikille englantilaisen draaman ja myös agenttitarinoiden ystäville, vaikkakin tämä agenttitarina on hieman erilainen, ehkä lähimpänä sitä todellisuutta, mitä vakoojan työ oikeasti on.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 5 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa