leila farzad better leila farzad better

Arvostelussa MTV Katsomon TV-sarja Better

Ajankohtaista Arvostelu BritBox Katsomo MTV Sarjat Suoratoisto

MTV Katsomon Better tuo kuvaruutuun korruptoituneen poliisi Lou Slackin (Leila Farzad), joka on olluit 19 vuoden ajan tukemassa yhtä oman kaupunkinsa ”poikaa” kohti alueensa huumeherruutta, mutta oman elämän ongelmat ovat alkaneet tuoda hänen ajatusmaailmaansa uusia puolia, jotka tekevät molempien töiden jatkamisen vaikeaksi: siis sekä poliisina toimimisen, että huumeparonin kanssa toiminnan. Hänen teinipoikansa Owen (Zak Ford-Williams) nimittäin sairastuu aivokalvontulehdukseen, jonka jälkiseuraamukset eivät ole mitkään pienet, ja vaikuttavat koko Slackin perheeseen.

TV-sarja Better on Jonathan Brackleyn ja Sam Vincentin ylistetty brittiläinen rikossarja.

Col McHugh (Andrew Buchan) on paikallienn huumepomo, joka on noussut asemaansa tekemällä sopivasti yhteistyötä komisario Slackin kanssa aina Slackin poliisityön alkuajoista. Slackin isä oli kunnioitettu ja menestynyt rikospoliisi ja Lou huomasi, ettei hänen oma uransa lähtenyt alusta alkaen helposti lentoon, niin nainen ajatteli helpottaa uraansa tekemällä Colin kanssa yhteistyötä. Nyt 19 vuoden jälkeen hän tuleekin eri mielelle, mutta miten asiat etenevät? Ja miten Loun mies, rakennusyrittäjä Ceri Davies (Samuel Edward-Cook) miettii tästä – hän nimittäin tietää tasan tarkkaan kuvito Colin kanssa, olihan raksafirma muuten mennyt konkurssiin.

Piilotettuja aseita, kerrottuja ratsioita – ja nyt Colin poika Donal McHugh (Ceallach Spellman) tulee myös aktiivisena kuvioihin, eikä hänellä ole minkäänlaisia tunteita tai siteitä Loun kanssa.

Better on erilainen TV-sarja siinä mielessä, että se tuo päähenkilöksi korruptoituneen poliisin, jonka koko elämä on rakentunut huumeista saadulle rahalle ja huumeparonille tehdyistä palveluksista. Miten tästä tilanteesta voi päästä eroon, vai onnistuuko sellainen lainkaan? Lou miettii eri vaihtoehtoja, ilmoittautuuko poliisille itse, jatkaako sitten Colin auttamista, vai onko vaihtoehto kolmonen se, millä edetään? Vaihtoehto kolminen olisi nimittäin Colin poistaminen alueen huumemarkkinoilta.

Sam Vincentin, yhden ”Better”-sarjan luojista, mukaan kyseessä ei ole perinteinen sankari-konna tarina. Vincentin sanojen mukaan ”Better” ei ole poliisidraama eikä varsinkaan murhamysteeri, sillä ”rikoksen tehnyt henkilö on itse sankari”. Tämä on selvää heti alusta alkaen. Sarja keskittyy tutkimaan päähenkilön persoonaa, hänen motiivejaan tekojensa takana ja sitä, kuinka hän mahdollisesti löytää tien takaisin, jos se on mahdollista.

”Better”-sarjassa keskiössä on henkilöhahmon sisäinen matka ja monimutkaiset moraaliset kysymykset. Tämä eroaa huomattavasti perinteisistä rikossarjoista, joissa keskitytään rikoksen selvittämiseen ja ”pahisten” kiinni saamiseen. Vincentin kommentit viittaavat siihen, että sarjassa tutkitaan syvällisesti päähenkilön moraalista kompassia ja sitä, miten ja miksi hän päätyi tekemään rikoksia.

Sarja on brittiläiseen tyyliin hidastempoinen ja jokin käsikirjoituksessa tai henkilövalinnassa ei tuntunut osuvan omaan silmään kohdalleen. Sarjassa ei ole mitään suurempaa vikaa, mutta jostain syystä omaan katseluun se ei löytänyt sitä tarvittavaa tunnetta ja vetovoimaa. Hyvä sarja, mutta se jokin jäi uupumaan.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa