Arvostelussa NetFlix: Taboo

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Tykkäätkö sarjoista, jotka sijoittuvat historiaan? Taboo sijoittuu 1800-luvun alun Lontooseen ja kertoo tarinan Delaneyn suvusta. Sarjaa on ehditty tehdä ensimmäinen kausi eli kahdeksan osaa, ja uudet osat tulevat kun pääosaa James Keziah Delaneya näyttelevän Tom Hardyn kalenterista löytyy sopivasti aikaa – kenties jopa jo tänä vuonna. Vaikka ensimmäinen kausi tehtiin 2017 ja toista kautta on nyt saatu odottaa jo useampi vuosi, on sellainen varmuudella tulossa – ainakin jos kysytään Tom Hardyltä.

”Taboon toinen tuotantokausi on erittäin tärkeä minulle, ja sitä on mietitty paljon, koska nautin todella paljon ensimmäisestä kaudesta ja haluan olla täysillä mukana toisessakin”, Mad Maxistakin tuttu näyttelijä totesi Esquire-lehdelle viime vuonna.

Sarjan on kirjoittanut Steven Knight ja Hardyn lisäksi sarjassa näyttelevät Leo Bill, Jessie Buckley, Tom Hollander, Stephen Graham, Oona Chaplin, Mark Gatiss, Jonathan Pryce, Franka Potente, Jason Watkins, Ed Hogg ja David Hayman. Suomalaisittain kiinnostavaksi Taboon tekee se, että sarjan kahdesta ohjaajista toinen on suomalainen Anders Engström.

James Delaney palaa Lontooseen isänsä kuoltua. Useimmat ovat kuvitelleet hänen kuolleen, koska hänen laivansa upposi Afrikan rannikolla, eikä hänestä sittemmin oltu kuultu. Mutta vuosien aikana Delaneylle on tapahtunut paljon, ja sarjan ensimmäiset jaksot avaavat tätä Afrikan historiaa ja sitä edeltävää aikaa vain vähän.

Aika nopeasti sarjan juonesti käy ilmi, että mm. Jamesin siskolla on Jamesin elämässä varsin iso ja tärkeä rooli, mutta se varsinainen syy, miksi James aloittaa isänsä tapaan kauppayrityksen uudelleen jää vielä pimeään. James kuitenkin pelaa kovaa peliä sekä Englannin että Amerikoiden kanssa pienelle maapalallaan nimentään Nootka Sound, joka tuntuu olevan aivan näiden kahden valtion tulevalla rajalla nykyisen Kanadan tuntumassa, ja suorana kauppareittinä Kiinan Kantonin – itseasiassa James tarjoaa erilaisia sopimuksia molemmille osapuolille, ja jostain tulee ajatus, että ehkä sittenkin hänen tarkoituksensa on saada kansainvälisen kaupan ykkösfirma East India Trading Company pois alalta – tavalla tai toisella. Herra Delaneyllä on oma historiansa East Indian kanssa, onhan hän ollut kyseisen yrityksen sotilaana/merimiehenä vuosia sitten. Ja mikä oli oikeasti Trading Companyn nykyisen pomon Sir Stuart Strangen teot Delaneytä kohtaan – löytyykö sieltä syy miehen toimille sarjassa?

Taboo on tummasävytteinen, ja antaa varsin pimeän kuvan 1800-luvun alun Lontoosta – ehkä jopa liiankin pimeän, mutta toisaalta Hardyn näytteleminen ja Delaneyn rooli vaativat vähemmän valoisan ja aurinkoisen Lontoon – eikä siskokaan aivan aurinkoisempia henkilöitä ole – näyttelijänään hyvän roolisuorituksen tekevä Oona Chaplin Zilphana. Hän on itseasiassa Charlie Chaplinin tyttärentytär.

”Elämme synkkiä, hämmentäviä aikoja, jolloin ympärillä lentävät energiat ovat päinvastaisia kuin mitä teeskentelimme olevamme hyvin pitkään”, Chaplin selitti The Nerdille vuoden 2017 Television Critics Associationin talvilehdistökiertueella.

Sarjan tunnelma on tiivis – mutta per jakso ei tapahdu paljoa, eikä sarja etene niin nopeasti kuin monet nykykatsojista ehkä haluaisivat – me pidämme ja suosittelle sarjaa, mikäli tällainen historiaan sijoittuva tummanpuhuva televisioviihde on mieleistäsi.

Lisää muita mielenkiintoisia aiheita muualta:
Junat Kartalla
Asuntomarkkinat
Kiinteistöhuolto
samsung galaxy s21 ultra
Samsung XCover 5
Sähköpotkulauta vuokraus
Kryptovaluutat
Kasinot suomi
Suositut koirarodut
Google Pay maksaminen
Kapselikahvit
Pikakahvi
Affiliate markkinointi
Professional Esports
Lohjan kuntavaalit
Nettibingo
Talviloma Helsinki
Internet historia
Sijoitusasuntolaina
Sijoitusasunto

Esports suomi

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa