Arvostelussa NetFlixin Shooter-sarja

Arvostelu Netflix Suoratoisto

Välillä pitää arvosteluihin ottaa myös näitä perustavan laatuisia amerikkalaisia sankaritarinoita, joissa yleensä sankarina, on joko poliisi tai kuten tässä Shooterissa, entinen armeijan sotilas Bob Lee Swagger (Ryan Philippe), tarkka-ampuja, joka on Afganistanista lahdannut muutaman sata taleban-taistelijaa, ja jota nyt tarvitaan jälleen. Kotimaan turvallisuus ja presidentti tarvitsevat hänen tarkka-ampujan taitojaan, mutta miten lopulta käy? NetFlixin Shooter kokoaa kasaan kaikki amerikkalaisen sankaritarinan ainekset, mihin siis kuuluu sankari, sankarin rakastava vaimo Julie (Shantel VanSanten), pettävä ystävä kapteeni Isaac Johnson (Omar Epps), USA:n ja Venäjän väliset suhteet….. mitä vielä puuttuu? Ai niin, se pelastava(?) apulainen poliisista, eli FBI:sta (etsivä Nadine Memphis, eli Cynthia Addai-Rodinson).

Jos Shooter sarja tuntuu tutulta, voi olla, että olet katsonut jo vuonna 2007 samannimisen elokuvan, joka taasen perustui vuoden 1993 Stephen Hunterin kirjoittamaan romaaniin Point of Impact. Shooter sarjan ensimmäinen kausi julkaistiin 2016 ja viimeinen juuri ennen koronaan 2018. Shooter koostuu kolmesta kaudesta ja 31 osasta, eli heti ei kannata odottaa että jokainen sarjassa esille tuleva henkilö avautuu täysin tulevista ”tehtävistään” sarjassa. Shooter kuitenkin kuuluu siihen amerikkalaiseen draama-ja actionsarjoihin, joissa edetään kuitenkin kohtuullisen rivakasti kohti seuraavaa kohtausta, eikä niiltä ampumisilta tässä sarjassa voi välttyä.

Tarkka-ampuja joutuu luonnollisesti vankilaan, mutta onnistuu pakenemaan vankilasta saatuaan apua yllättävältä taholta, ja tämän yllättävän tahon antama apu tulee esille vielä myöhemminkin. Koko maan poliisivoimat perässään Bob Lee Swagger aloittaa oman nimensä puhdistamisyritykset – amerikkalaiseen sankarityyliin, joten odotettavissa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joista sankarimme selviytyy kuin ihmeen kaupalla, eikä joudu ampumaan yhtäkään syytöntä ihmistä matkansa aikana.

Viihdearvo?

Sarjalla on oma viihdearvonsa, mutta älä odota mitään liian syvällistä näyttelijän eläytymistä rooliinsa – nyt on kyse perus action-elokuvasta, tai siis tässä tapauksessa action-sarjasta, joita on tarjolla aina vuosittain lisää vähän joka maassa. Shooterilla on kuitenkin oma viihdearvonsa ja se kelpaa yhtenä vapaa-illan täytteenä siinä muiden vastaavantasoisten ohjelmien kanssa. Kyllä Shooteria katselee siinä Temptation Islandin ja jonkun oikeussalidraaman välissä.

Kyllähän Mark Wahlbergin ja Stephen Levinsonin tuottama Shooter on hyvin tehty, sitä ei käy väittäminen, enkä ota kantaa sarjan pikku nyansseihin ampumiseen liittyen, koska en niistä mitään tiedä, mutta roolitukset on tehty amerikkalaisella ammattitaidolla ja Ryan Philippe sopii osaansa hyvinkin – vaikka aika siloteltu sotilas onkin. Jotain sarjan todellisesta tasosta kertoo se, että USA Networks joka alunperin sarjan tilasi, perui neljännen kauden elokuussa 2018. Syynä kolmannen kauden huonot katsojaluvut, eli jenkkilässäkin perusamerikkalaiset jaksoivat seurata sarjaa kaksi kautta…

Eli kaikenkaikkiaan katsottavaa amerikkalaista ”sotilas”-viihdettä pienellä kansainvälisellä twistillä joka osuu tähän nykyaikaan lähinnä sitä kautta, että sarjassa salamurhaajan luoti iskee Ukrainan presidenttiin.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa