Disney arvostelu: Obi-Wan Kenobi

Ajankohtaista Arvostelu Disney Disney+

Kaikki Star Wars fanit ovat odottaneet tätä sarjaa alkavaksi siitä lähtien, kun ensimmäiset huhut sarjan tulemisesta alkoivat kiertää. Välissä oli korona-ajan haasteet, mutta tällä viikolla saimme kaksi ensimmäistä jaksoa kaikille katsottavaksi. Jos verrataan tätä Obi-Wan Kenobin tarinaa kahteen muuhun uuteen Star Wars tuttavuuteen eli Mandalorianiin sekä Boba Fettiin, niin Obi-Wanilla on alusta alkaen ollut suuri merkitys koko Star Wars saagassa, joten tätä osaa spinoff sarjoista on odotettu kenties kaikista eniten, ja siihen liittyy sitä myöten myös paljon suuremmat odotukset ja paineet kuin näihin kahteen muuhun. Nämä ensimmäiset kuusi jaksoa on Deborah Chown ohjaamia. Mitä Disneyn Obi-Wan Kenobi tarjoaa katselijoille?

Kaikki näkyy myös näyttelijävalinnoissa, Obi-Wan Kenobina nähdään Ewan McGregor, joka astuu isoihin saappaisiin Alec Guinnesin aloittamassa hahmossa – mutta tuttuun, sillä Ewanhan jo aiemmin näytellyt Obi-Wania, tai Beniä, kuten hän tässä omassa spinoffissaan alussa haluaa tulla tiedyksi – tai nimenomaan ei halua, että kukaan tietää hänestä mitään – hän on vain yksi työläinen muiden joukosssa.

Obi-Wan Kenobi sarjassa on kulunut kymmenen vuotta siitä kun Obi-Wan luuli tappaneensa oppipoikansa Anakin Skywalkerin, josta tapahtumasta alkoivat suojelutoimet Anakin (Hayden Christensen) lapsia, Leilaa (Vivien Lyra Blair) ja Lukea (Grant Freely) varten. Heidät molemmat sijoitettiin luotettaviin perheisiin eri puolille galaksia, mutta ovatko he kuitenkaan suojassa?

Kymmenen vuoden ajan on galaksissa kiertäneet ns. inkvisiittorit, entiset jedit, jotka ovat kääntyneet voiman pimeälle puolelle, metsästäen jäljellä olevia jedejä – heistä arvokkain päänahka on tietenkin Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan ja jedien tehtävä

Jedien tehtävä on koko heidän historiansa ollut heikompien ja sorrettujen auttaminen, mutta keisarillinen aikakausi ei ole jedeille hyväksi. Koko Star Wars elokuva sarjaa ja näitä spinoff sarjoja seuraa jedien mystinen voima ja sen jakautuminen hyvään voimaan eli valon voimaan, ja pahaan voimaan eli pimeään voimaan, joka lopulta syö käyttäjänsä. Tarinat sisältävä myös aina vahvan hyvän ja pahan taistelun keskenään, loppumattomana sarjana uusia pahiksia jostain galaksin reunalta.

Obi-Wan Kenobi vannoi suojelevansa Tatooinella kasvavaa Lukea ja lopulta kouluttavansa hänet jediksi, mutta hänen Owen-ottoisänsä (Joel Edgerton) ei ole samaa mieltä. Obi-Wanin ja Owenin välisen mielipide-eron katkaisee kuitenkin tosiasia, että Leia on otettu pankkivangiksi ja Leian isä Bail Organa (Jimmy Smits) tulee pyytämään apua Leian löytämiseksi ja palauttamiseksi kotiin. Obi-Wan ei ole kuitenkaan halukas lähtemään Leiaa hakemaan, koska hänen tehtävänsä on Luken suojeleminen.

Star Wars jedien käyttämä voima tuntuu olevan erikoinen ominaisuus tai lahja myös siinä mielessä, että toiset jedit aistivat kun voimaa käytetään, ja pimeän puolen jedit tunnistavat herkemmin voiman käytön, jonka vuoksi Obi-Wan ei todellakaan halua lähteä taistelemaan voiman avulla joitain avaruusrosvoja vastaaan – tiedä vaikka se olisi inkvisaattoreiden ansa?

Kausi 1

Obi-Wan Kenobin kaksi ensimmäistä jaksoa katsottuna ja sarja on lunastanut niitä lupauksia, joita sille on asetettu. Tarina ei etene liian nopeasti ja hahmojen annetaan kasvaa Star Wars sarjan tyypilliseen tapaan. Me näemme täällä Suomessa jaksot samalla ilmestymistahdilla, kuin mitä jaksot tulevat maailmalla näkyville, joten olemme hyvin mukana siinä, miten Obi-Wanin tai Benin matka tästä jatkuu Luken, Leian ja keisarillisen inkvisition parissa.

Seuraa Obi-Wania Disneyltä


Muuta luettavaa muualta:

Huawei Watch 3 Pro -älykellossa paljon ominaisuuksia

Huawei Watch 3 Pro -älykellolla voit käydä puheluita eSIM-teknologian avulla, ilman että tarvitsisit puhelintasi. Se käyttää puhelinliittymäsi numeroa, ja siinä on myös useita muita ominaisuuksia, kuten 100 urheilutilaa sisä- ja ulkotiloihin, monipuolinen terveysseuranta Huawei Health -sovelluksella, sekä langaton lataus.

Myydyimnät älypuhelimet ja älykellot vuonna 2022

Esimerkiksi DNA:n tammikuun myydyimpien laitteiden listat täyttyivät suomalaisten suosikkimalleista. 5G-laitteet jatkavat puhelinlistan hallintaa. DNA Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden hankinta on kiinnostanut hyvinvoinnista kiinnostuneita kuluttajia tammikuussa. Olisiko dna älykello sinulle sopiva?

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa