Dokumenttielokuva The Happy Worker esittelee joukon liike-elämän menestyjiä, jotka kertovat tarinansa loppuunpalamisesta

Dokumenttielokuva The Happy Worker esittelee joukon liike-elämän menestyjiä, jotka kertovat tarinansa loppuunpalamisesta

Ajankohtaista Elokuvat

Dokumenttielokuva The Happy Worker vie katsojat yritysten kiiltävien julkisivujen taakse ja paljastaa työpaikkoja sisältä päin syövät ongelmat: vaikenemisen kulttuurin, keinotekoiset muutokset ja epäpätevät johtajat. John Websterin elokuva esittelee joukon liike-elämän menestyjiä, jotka paloivat loppuun, mutta selvisivät siitä. Kansainvälisillä festivaaleilla jo huomiota herättänyt elokuva saa 6.5. Suomen ensi-iltansa.

Stressiä, työuupumusta, burnout. Nämä sanat ovat vallanneet työelämän, vaikka modernissa maailmassa tilanteen pitäisi olla täysin päinvastainen. The Happy Worker –dokumenttielokuva kertoo mustan huumorin ja ironian keinoin, miten modernista työelämästä tuli itsensä pahin vihollinen.

Tutustumme joukkoon menestyneitä liike-elämän ammattilaisia, jotka kokoontuvat yhteen jakaakseen omat tarinansa loppuunpalamisesta ja siitä selviytymisestä. 

John Websterin viihdyttävä ja samalla syvästi puhutteleva elokuva perustuu toisen maailmansodan aikana kehitettyyn sabotaasikäsikirjaan. Se kertoo, miten nykyaikaisesta työstä on tullut hirviö, joka tuhoaa itsensä ja kaikki muut sen ympärillä. Elokuva ottaa kantaa siihen, miten ja kuinka paljon meidän pitäisi työskennellä. 

”Monet ihmiset rakastavat työtään, mutta vihaavat työpaikkaansa. Ihmiset ovat onnettomia työpaikoillaan huonosta johtamisesta ja yrityskulttuurista johtuen. Tehdessäni tätä elokuvaa ymmärsin, että ne lainalaisuudet, joiden mukaan minut on kasvatettu ja joita olen lasteni kasvatuksessa noudattanut, eivät enää ole relevantteja. Kouluttautuminen ei enää takaa työn jatkuvuutta”, ohjaaja John Webster toteaa.

Elokuvan yhtenä alkusysäyksenä toimi Nokian tarina. 

”Moni läheisistä ystävistäni työskenteli Nokialla sen huippuajoista aina katkeraan loppuun saakka. He rakastivat työtään ja kollegoitaan, ja tunsivat aikanaan suurta ylpeyttä yrityksestä. Näin lähietäisyydeltä, kuinka motivoituneita ja lahjakkaita työntekijöitä kohdeltiin ja heidän kykynsä heitettiin hukkaan. Kymmenen vuoden jälkeen Nokia on edelleen hieman traumaattinen aihe monille suomalaisille – ja myös mysteeri. Miten yritys, jolla oli parhaat ja lahjakkaimmat työntekijät, saattoikin epäonnistua niin suuresti?”, Webster pohtii.

KATSO TRAILERI ALTA:

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa