Arvostelussa Viaplayn sarja Billy The Kid

Ajankohtaista Arvostelu Viaplay

Jokainen vähänkään Villistä Lännestä kuullut tai tarinoita lukenut tietää Billy The Kidin, kirjoissa ja vanhoissa elokuvissa hänet kuvattiin asesankariksi, joka ei kaihtanut ampua nopeammin kuin muut, mutta minkälaisen kuvan Viaplayn sarjauutuus Billy The Kid antaa tästä Villin Lännen legendasta.

Tarina alkaa ihan alusta eli New Yorkista, missä Patrick (Joey Batey) ja Kathleen McCarty (Eileen O’Higgins) elivät kahden pienen poikansa Williamin (Tom Blyth) ja Joseph (Leif Nyström) kanssa. Pat kaipaa takaisin Irlantiin ja haluaisi uskoa, että New Yorkista löytyy töitä, mutta eihän sieltä niitä löydy – kuin sattumalta he löytävät mainoksen, missä valtio lupaa vaikka ja mitä kaikille niille, jotka lähtevät asuttamaan villiä länttä – länttä jossa kuulemma olisi töitä ja mahdollisuuksia.

Perhe lähteekin vähän omaisuutenssa kanssa vankkureiden matkassa kohti ensimmäistä etappia, joka ei aivan tule vastaamaan perheen odotuksia lännen mahdollisuuksista, mutta mikä tulee entisestään vaikeuttamaan Patin olemista ja itseensä luottamista – tämä ensimmäinen ”kaupunki” tuleekiin olemaan Billyn ison Patrickin ensimmäinen ja ainoa lännen kaupunki.

Matka jatkuu

Mahdollisuuksien maa – sitä se länsi varmasti oli monille. McCartyn perhe sen sijaan jatkoi matkaansa kohti Santa Fetä, missä vähitellen alkoi tuntua siltä, että elämä asettuu. Kathleen löytää töitä ja Bill jatkaa koulussa ja töissä veljensä kanssa. Katheenin unelmat omasta majatalosta kaikuvat taustalla ja tekevät mahdolliseksi seuraavan risteyksen, missä McCartystä tulee Antrim, ja perhe joutuu erinäisten tapahtumien kautta jatkamaan matkaa kohti kaivoskaupunki Silver Cityä.

Billyn tarina

Tämän kaiken aikana Billy kasvaa nuoreksi mieheksi ja oppii, että länsi ei ole mikään helppo paikka elää ja olla, eikä kaikki elämässä todellakaan ole tasapuolista. Billy ottaa vastuukseen veljensä ja äitinsä huolehtimisen, kun äidin uusi mies Henry Antrim (Jamie Beamish) ei siihen kykene. Billy oppii luottamaan ihmisiin kuten toimittaja Ash Upsoniin (Ryan Kennedy), mutta samalla ymmärtämään, että hänen oma paikkansa ei vielä ole aivan selvillä, vaikka jostain syystä hän tykkääkin käsitellä aseita ja harjoitella niillä kenties jopa enemmän kuin keskimäärin – onhan hänellä myös Silver Cityssä ”ystävä” joka mm. vie häneltä pokerissa kaikki säästöt ja vie muutenkin ”pahoille” teille, tuo kaveri on Jesse Evans (Daniel Webber). Jesse Evans on Billy The Kidin tapaan yksi näitä vanhan villin lännen hahmoja, joka oli oikeasti olemassa. Hän syntyi 1853 ja katosi 1882 karkumatkallaan vankilasta. Jesse johti mm. omaa Ewans-jengiään.

Viaplayn Billy The Kid tarjoaa tarinan omalla viihteellisellä tyylillä, joka vähän sivuaa totuutta, mutta luonnollisesti tuottaa meille katselijoille viihteelliseen katsauksen 1870-luvun kuuluisaan hahmoon ja tämän kuvitteelliseen elämään. Michael Hirstin tuottama ja useamman ohjaajan ohjaama sarja on länkkäriviihdettä, joka samalla pyrkii luomaan jonkinlaisen kuva tästä kuuluisasta asesankarista. Ensimmäinen kausi kestää kahdeksan (8) jaksoa. Kahdeksan jaksoa ei kata koko Billyn elämää, joten on enemmän kuin todennäköistä että sarja jatkuu vähintäänkin toisella tuotantokaudella. Sarja tulee eri jaksojensa kautta seurailemaan vapaasti Billyn elämää, ja koska sarja on hyvin kuvattu – on tämä ihan katseltavaa tv-viihdettä.

Oikea ja todellinen Billy The Kid

Henry McCarty syntyi 1859 New Yorkissa ja historian mukaan hän muutti jo 1860-luvun lopulla Indianaan, ja sieltä 1870-luvulla Wichitaan Kansasiin. Hänen isänsä kuoli sisällissodan loppumisen aikoihin ja äiti samalla tavalla kuin elokuvassa (ei kerrota, no spoiler, miten) vuonna 1874. Todellisuudessa tällöin 14-vuotias Billy joutui orpokotiin, työskentelemään hotellissa. Vuonna 1875 hän kuitenkin joutui vankilaan tehtyää kepposen paikalliselle kiinalaiselle pesulalle, mutta hän pakeni vain kahden päivän jälkeen savupiipun kautta. Todellisuudessa Billy tapasi Jessen, joka veti ”The Boys” nimistä karjaryöstäjien porukkaa.. Billy The Kid kuoli rankan elämän jälkeen Pat Garretin luoteihin 1881, 21- vuotiaana.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa