Arvostelussa Viaplayn sarja Pedot

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Sarjat Viaplay

Viaplayn uutuussarja Pedot kertoo siitä, kuinka maailman merissä alkaa tapahtua kummia. Valaat sekoilevat, ravut sekoilevat, jopa jäämadot ja kotilot sekoilevat – mistä tämä kaikki johtuu, ja mihin se on johtamassa?

Sarjan ovat ohjanneet Luke Watson, Philipp Stölzl sekä Barbara Eder ja sen pääosissa nähdään mm. Alexander Karim, Cécile De France, Leonie Benesch, Joshua Odjick, Takehiro Hira, Rosabell Laurenti Sellers, Barbara Sukowa, Krista Kosonen, Oliver Masucci, Klaas Heufer-Umlauf, Lydia Wilson, Takuya Kimura, Sharon Brewster, Eidin Jalali, Franziska Weisz, Jack Greenlees sekä Dutch Johnson. Sarjan tuotannosta vastaa Emmy-palkinnon voittanut Frank Doelger (Game of Thrones). Kahdeksanosainen ”Pedot” on tähän asti suurin Viaplayn alkuperäistuotanto.

Sarja perustuu bestselleriin, jonka on kirjoitanut Frank Schätzing 2004. Ryhmä merieläinten käyttäytymistä analysoivia tutkijoita tekee kauhistuttavan havainnon. Valtameren syvyyksissä elelee yhteisö, joka kärsii ihmisten saastuttamisen vaikutuksista ja on päättänyt iskeä takaisin.

Sarjaa on ilmestynyt tätä kirjoitettaessa neljä jaksoa ja kaikki on vielä avoimena. Mitä tapahtuu Shetlandin saarilla, Ranskassa, Afrikassa ja miksi laivoja katoaa merenpohjiin ovat kysymyksiä, joihin tutkijat etsivät ratkaisua. Mitä kaiken takana tapahtuu rahan maailmassa, kun isot kansainväliset yritykset haluavat tehdä kaivauksia merenpohjassa, ja tehdä entistä parempaa bisnestä valtamerikuljetuksillaan – miten nämä kaikki asiat ovat toisiinsa sidottuja, ja onko kaiken takana kuitenkin joku pieleen mennyt kokeilu, vai oikeasti uusia eläinlajeja? Tai mutaatioita.

Itse sarja

Alkajaisiksi perulainen kalastaja kohtaa ankaran kohtalon. Kanadalainen valaidentutkija Leon Anawak (Joshua Odjik, Wildhood) havaitsee merkkejä siitä, että jotain on mennyt pahasti pieleen ympäristössä. Skotlannissa meribiologi Charlie (Leonie Benesch, Babylon Berlin) ystävystyy paikallisen kalastajan, Douglasin (Jack Greenlees, Star Wars – The Last Jedi) kanssa. Ranskassa virusasiantuntija Cécile Roche (Cécile de France, Hereafter) huomaa sairaaloiden potilasmäärien kasvavan hälyttävästi. Saamme myös tutustua sydänsuruisen patologin, Sigur Johansonin (Alexander Karim, Dying of the Light), elämään. Kaikkien heidän tarinansa kietoutuvat pikkuhiljaa yhteen. Näyttäisi siltä, että meitä odottaa maailmanlaajuinen katastrofi, mutta mikä sen aiheuttaa?

Sarjassa esiintyy myös suomalainen tähtinäyttelijä Krista Kosonen. Muita merkittäviä näyttelijöitä ovat Barbara Sukowa (Hannah Arendt), Takuya Kimura (I Came With the Rain), Rosabell Laurenti Sellers (Game of Thrones) ja Sharon Duncan-Brewster (Sex Education).

Pedot arvostelu

Pedot on noin 45-minuutin jaksoissa etenevä sarja, joka valitettavasti hieman hajoaa tarinaltaan. Tarinaa kerrotaan niin monen ihmisen ja tapauksen kautta ympäri maailmaa, että sarja ei löydä sitä parasta mahdollista latausta mitä tämänkaltainen jännityssarja vaatisi, jotta siitä oikeasti tulisi kansainvälinen menestys. Kyllä Pedot-sarjaa varmasti katsellaan näinkin monessa Euroopan maassa, kiitos kansainvälisen näyttelijäkaartiin, mutta mitään huippusarjaa tästä ei ole tulossa.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Älykellot – uusi tapa seurata elämääsi

Älykellot ovat erinomainen tapa seurata elämääsi ja pysyä yhteydessä tärkeisiin tietoihin. Voit käyttää niitä urheiluun, ajanhallintaan, yhteystietojen ylläpitoon, terveyden seurantaan ja paljon muuhun. Älykellojen avulla voit tehdä arjesta entistä helpompaa ja mukavampaa. Älykello sopii myös nuorille sekä senioreille.

Apple iPhone 12 ja sen mallit: Tehokkuutta ja innovaatiota älypuhelimiin

Apple iPhone 12 on yksi markkinoiden suosituimmista älypuhelimista. Sen julkaisun myötä Apple jatkaa perinteensä mukaista tyylikästä muotoilua ja tehokkaita ominaisuuksia. iPhone 12-sarja tarjoaa useita eri malleja, jotka sopivat eri käyttäjien tarpeisiin.

Apple iPhone 13 – Innovaatio, tyylikkyys ja teho yhdessä paketissa

Apple iPhone 13 Pro -älypuhelimessa on häkellyttävä 6,1” OLED-kosketusnäyttö 120 Hz virkistystaajuudella sekä tehokas 5G-yhteyksiä tukeva A15 Bionic -prosessori. Lisäksi laitteella on markkinoiden johtava IP68-vedenkestävyysluokitus.

Huawei P30 ja Huawei P30 Pro: Tehokkuutta ja Innovatiivisuutta Puhelimien Uudessa Huippuluokassa

Huawei on vakiinnuttanut asemansa älypuhelinmarkkinoilla tarjoamalla käyttäjilleen innovatiivisia ja suorituskykyisiä laitteita. Yksi tällaisista huippuluokan puhelinmalleista on Huawei P30 ja sen isoveli Huawei P30 Pro. Näiden puhelimien avulla Huawei tarjoaa käyttäjilleen huippuluokan kokemuksen monipuolisilla ominaisuuksillaan ja upealla suorituskyvyllään.

OnePlus 8: Huippuluokan Suorituskyky, Upea Näyttö ja Monipuoliset Ominaisuudet

OnePlus 8-sarja koostuu kolmesta puhelinmallista: OnePlus 8, OnePlus 8 Pro ja OnePlus 8 Lite. Jokainen näistä malleista tarjoaa hieman erilaisen kokemuksen ja ominaisuudet, joten valinnanvaraa löytyy eri tarpeisiin ja budjetteihin.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa