Arvostelussa YLE Areenan uusi irlantilainen Blue Lights

Ajankohtaista Arvostelu Sarjat YLE Areena

Yle Areenalla nähtävissä oleva Blue Lights on erinomaiset arvostelut saanut rankan rehellinen draamasarja. Se sijoittuu Pohjois-Irlannin jännitteiseen Belfastiin, ja kuvaa kolmen poliisikokelaan ensiaskeleita ammatissaan. Alaa vaihtanut Grace sekä nuoret Annie ja Tommy ovat vastavalmistuneita konstaapeleja, joita ajetaan nyt sisään vanhemman työparin opastuksella. Tulokkaita koetellaan kaikin keinoin, sekä omassa organisaatiossa että kentällä. Vanhemmat konstaapelit ovat jo tottuneet siihen, mikä on maan tapa, mutta uudet kokelaat ravistelevat kaltereita tavalla, jolla saattaa olla traagisia seurauksia. (Blue Lights. Britannia, 2023.)

Ensimmäinen kausi sisältää kuusi jaksoa, joiden aikana katsoja saa pienen käsityksen siitä jännityksestä mitä Belfastissa yhä on englantilaisten ja irlantilaisten välillä. Vaikka IRA ei ole enää kuvioissa, muistot ovat ja taistelut jatkuvat uusilla rintamilla.

Blue Lights kertoo tarinan paikallisesta poliisiasemasta ja poliisiparin tehtävistä. Ensimmäinen kausi tuo meille tutuksi päähenkilöt, joiden odotamme jatkavan myös tuleville kausille.

Blue Lights on brittiläiseen tyyliin etenevä omalla tavallaan rauhallinen TV-rikossarja, missä ei liiemmiltä ammuta, mutta aseenkäyttötaito on jokaiselle belfastilaisille poliisille elintärkeä taito.

Ensimmäinen kausi

Declan Lawn ja Adam Pattersonin kehittämä ja Gilles Bannierin ohjaama Blue Lights kertoo kolmesta poliisikokelaasta Pohjois-Irlannin Belfastin haastavassa ympäristössä, ja näiden kasvutarinaa kokeneemman poliisin mukana.

Sarjan tapahtumien taustalla ovat Pohjois-Irlannin 1960-luvun lopulta 1990-luvulle jatkuneet levottomuudet, jotka johtuivat pääasiassa siitä, että maan protestantit halusivat Pohjois-Irlannin pysyvän osana Iso-Britanniaa ja katolilaiset tasavaltalaiset tahtoivat maan yhdistyvän Irlantiin.

The Troubles -nimellä kulkenut konflikti saatiin jotakuinkin soviteltua 1990-luvun loppuun mennessä, mutta vanhat rintamalinjat istuvat paikoittain kuitenkin yhä sitkeästi. Blue Lights –sarjassa se näkyy etenkin tasavaltaa kannattaneiden suhtautumisena poliiseihin, joita he pitävät yhä miehitysvallan edustajina.

Draamasarjan juoni on selkeästi hahmoteltu. Esittelemme kolme erilaista poliisiharjoittelijaa, jotka joutuvat suoraan käsiksi erittäin vaikeisiin tilanteisiin ja näemme, miten he suhtautuvat työhönsä.

Harjoittelijoista vanhin on 41-vuotias Grace Ellis, joka on työskennellyt aikaisemmin sosiaalityöntekijänä ja haluaa edelleen lähestyä ihmisiä entisen ammattinsa empaattisin metodein. Vanhemmat työkaverit korostavat, että tärkeintä on selviytyä työstä ehjänä ja jättää maailmanparantamisen muille.

Toiset harjoittelijat, Annie Conlon ja Tommy Foster, ovat nuorempia ja halukkaampia noudattamaan kokeneempien kollegoiden neuvoja.

Grace joutuu konfliktin keskelle yrittäessään auttaa nuoren autojen varastelija Gordonin äitiä. Gordon työskentelee itse paikalliselle rikollispäällikölle, James McIntyrelle, joka on rikollisaktiviteettiensa lisäksi myös vanha tasavaltalaisjoukkojen pelätty johtaja.

Suosittelemme sarjaa britti/irlantilaispoliisisarjojen ystäville.

Näyttelijä Siân Brooke esittää harjoittelija Grace Ellisiä. Grace on yksinhuoltajaäiti, joka on tehnyt suuren uramuutoksen sosiaalityöntekijästä poliisiksi.

Hänellä on 17-vuotias poika, ja hän jonglööraa äitiyden, yksinhuoltajuuden sekä uuden, haastavan työn oppimisen kanssa samanaikaisesti.

Siân kertoo roolistaan

TV-katsojat saattavat tunnistaa Siân Brookin hänen tuoreesta roolistaan Megan McKee -hahmona No Return -sarjassa, jossa hän näytteli vastanäyttelijänään Sheridan Smith. 43-vuotias tähti on myös tunnettu Karen Newmanin roolistaan Trying-sarjassa ja epäonnisen perillistä tuottaneen kuningattaren roolista House of the Dragon -sarjassa.

Richard Dormer näyttelee Gerry Cliffin roolia 53-vuotias pohjoisirlantilainen näyttelijä Richard Dormer esittää Gerry Cliffin roolia Blue Lights -sarjassa. Hänet tunnetaan hyvin Game of Thrones -sarjan katsojien keskuudessa. Richard näytteli Beric Dondarrionia HBO:n draamasarjassa vuosina 2013–2019.

Sarjan fanit tietävät, että Lordi Beric Dondarrion tapettiin viisi kertaa ja Thoros herätti hänet henkiin joka kerta!

Richard tunnetaan myös ehkä parhaiten Dan Anderssenin roolista sarjassa Fortitude, DCI Gabriel Markhamin roolista sarjassa Rellik, ja Fraser Walkerin roolista sarjassa Cobra. Hän näytteli äskettäin kapteeni Sam Vimesin roolia sarjassa The Watch.

Richard on ollut televisiossa vuodesta 1991 lähtien ja on esiintynyt kymmenissä elokuvissa. Näitä ovat muun muassa The Escapist, Mrs Henderson Presents, Ghost Machine, Jump ja ’71.

John Lynch on James McIntyre. 61-vuotias näyttelijä John Lynch on kotoisin Pohjois-Irlannista, kuten hänen näyttelijäkollegansa Richard Dormer. John Lynch on toiminut näyttelijänä yli kolme vuosikymmentä ja kuuluu tunnettujen kasvojen perheeseen!

Hänen pikkusiskonsa Susan esiintyi äskettäin Happy Valley -sarjassa Alison Garrsin roolissa.

John näytteli viimeksi Dr Arthur Wilden roolia sarjassa The Head ja paavi Sixtus IV:n roolia sarjassa Medici. Muita merkittäviä rooleja ovat Johan Nickel sarjassa Tin Star, Jim Burns sarjassa The Fall ja Alan Lane sarjassa The Jury. Hän näytteli myös John Bridgensin roolia The Terror -sarjan näyttelijäkaartissa BBC Twolla.

Hänen elokuvarooleihinsa kuuluu elokuva Angel Baby vuodelta 1995, In the Name of the Father vuodelta 1993 ja Sliding Doors vuodelta 1998.

Hän on myös kirjoittanut kaksi romaania, Torn Water ja Falling Out of Heaven.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

MobilePay: Tehokas ja kätevä maksupalvelu

MobilePay on tehokas ja kätevä mobiilimaksupalvelu, joka on saavuttanut suuren suosion Pohjoismaissa. Sen avulla voi maksaa verkko- ja fyysisissä kaupoissa sekä siirtää rahaa suoraan ystäville ja tuttaville. MobilePayn käyttö helpottaa arjen raha-asioiden hoitoa ja tarjoaa nopean ja turvallisen tavan maksaa ostokset.

Navionics: Edistyksellinen merikarttasovellus ja navigointiratkaisu

Navionics on merkittävä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille ja muiden vesistöjen käyttäjille luotettavaa ja tarkkaa tietoa vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Tämä edistyksellinen sovellus on suunniteltu tukemaan veneilijöitä, purjehtijoita ja kalastajia heidän matkallaan turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Lego Master Suomi – joukkueet rakentavat mestariteoksia

Lego Masters Suomi on suosittu kilpailuohjelma, jossa tiimit kilpailevat luomalla upeita rakennelmia Lego-palikoista. Osallistujat osoittavat luovuuttaan, taitojaan ja tiimityötä rakentaessaan uskomattomia Lego-teoksia. Kilpailu vaatii mielikuvitusta, tarkkuutta ja nopeita ratkaisuja. Lego Masters on inspiroiva ohjelma kaikille Lego-faneille, jotka rakastavat nähdä palikoiden muuttuvan.

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa