Arvostelussa uusi Netflixin suomalainen 10-osainen Dance Brothers

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Netflix

Dance Brothers on Netflixin ja Ylen yhdessä tilaama kymmenosainen suomalainen draamasarja, jonka julkaisu alkaa Netflixissä 10. toukokuuta 2023. Sarja on ensimmäinen Netflixin tilaama suomenkielinen sarja, jolla on maailmanlaajuinen ensi-ilta palvelussa. Sarjan tuotti Max Malka ja Unne Sormunen. Pääkäsikirjoittajana oli Reeta Ruotsalainen. Sarjan on ohjannut JVG-dokkarista tuttu ohjaaja Taito Kawata.

Ihastuin tarinan asetelmaan, jossa veljeys, nuori yrittäminen ja intohimoinen suhtautuminen tanssiin puristuu paineherkäksi draamasarjaksi, jossa musiikin voima ja klubimaailman arvaamattomuus eletään täydellä tunteella. Viihdearvojen kuuluu olla kohdallaan silloin kun hahmojen välisen jännitteen taustalla on loputon näyttämisen tarve.

Ohjaaja Kawata kommentoi tiedotteessa.

Dance Brothers kertoo tarinan Ronista (Roderick Kabanga) ja Sakarista (Samuel Kujala), jotka ovat juuri palanneet Suomeen Lontoosta ja haluavat ansaita elantonsa ammattitanssijoina. Kenelläkään ei ole mitään suurempaa pahaa sanottavaa veljesten tanssitaidoista, mutta Ronilla tuntuu olevan hieman liian suuret unelmat, vai onko sittenkään?

Muissa rooleissa näyttelevät muun muassa pitkän linjan tv-kasvo Cristal Snow nähdään sarjassa kokeneen klubiartistin Angelon roolissa, Oksana Lommi Ingenä, Lauri Lohi Viimana, Jeanine Muyima tanssija Karo Claudena, Fani Noroila DJ Doriksena, Eeva Eloranta Aida Bosch-Azizina, Josefiina Kotajärvi Laurana, Meri Nenonen poikien äiti Tiina Luotona ja Sara Paavolainen Ingvil Rantana. Mukana on myös tanssikoreografi Sami Saikkonen lähes itsenään, eli veljekset arvostelevana ja näkevänä tuottajana ja tanssiryhmän vetäjänä. Dance Brothers oli Samin ensimmäinen näyttelijän työ onnettomuuden jälkeen

– Kuvaukset jännittivät ihan helvetisti. Aivoni olivat alkuun ihan pihalla, kun ne joutuivat jäsentämään uudelleen, miten tätä hommaa tehdään.

Sami on huomannut, että on suhtautunut asioihin eri tavalla onnettomuuden jälkeen.

– Katson töitäni uudella innolla, lapsen lailla. Olen kiitollinen jokaisesta uudesta kokemuksesta, että saan ne nähdä ja tehdä.

Mistä sarja kertoo

DANCE BROTHERS kertoo ammattilaistanssijoiksi valmistuneista veljeksistä Ronista ja Sakarista. He päätyvät perustamaan klubin, joka nousee veljesten tanssitaidon ansiosta valtaisaan suosioon. Pian veljeksille valkenee, että itsensä elättäminen tanssilla ei ole helppoa. Mutta valtaisa suosio ei taida tulla aivan niin helpolla kuin Sakari kuvitteli, eikä niillä tavoin kuin Roni – ja vaikka Roni alussa olikin koko klubi ideaa vastaan, tästä alkaa veljesten kulku kohti unelmia, mutta onko veljeksillä samat unelmat?

Ronilla varsinkin on suuret odotukset omasta tanssiurasta ja ajatukset voittavat välillä järjen. Mutta onko Viimasta hänen partnerinsa?

Veljeksillä on paluun yhteydessä vaikea löytää paikkaansa, ja äidin tarjoama yösija alkaa tuntua vähitellen tungettelulta, ja äitikin tahtoisi poikien itsenäistyvän. Ammattilaistanssijoiksi juuri valmistuneet veljekset Roni ja Sakari huomaavat, että itsensä elättäminen tanssilla ei lyö leiville. Tuleeko itsenäistyminen Aida Boschin tarjoaman tilan kautta, jonka veljekset saisivat vuokralle perustaakseen uuden klubin: Laundryn.

Klubin avajaiset eivät mene aivan kuin unelmisssa ja Ronin asenne aiheuttaa ongelmia. Muutenkin veljesten erot alkavat tulla esille, mutta pojat saavat kuitenkin Angelolta uuden mahdollisuuden puhuttuaan Angelon heittämään keikan Laundryyn.

Kun heidän vaikuttavat tanssirutiininsa nostavat klubin suureen suosioon sosiaalisessa mediassa leviävän videon avulla, heille avautuu mahdollisuus esiintyä maan tärkeimmillä nykytanssifestivaaleilla. Taide, viihde, raha, suosio ja parisuhteet muodostavat lopulta mahdottoman yhtälön, ja veljesten välistä rakkautta ja lojaliteettia koettelee heitä aina yhdistänyt asia – tanssi. Mutta veljesten elämään on nyt tulossa aivan uusia puolia, Sakarille Karo, ja Ronille hänen omat demoninsa.

Sarjan kymmenen jaksoa vievät veljeksiä kohti sitä ratkaisevaa tanssia. Sarja ratsastaa paljon tanssin ja musiikin avulla ja onkin hyvä esimerkki suomalaisesta nuorisokulttuurista räppiä unohtamatta. Veljesten erilaisuus on heitä toisaalla erilleen repivä voima, mutta lopulta kumpikin veljeksistä löytää oman tiensä, joka on heidän itsensä näköinen.

Suosittelemme sarjaa musiikista ja tanssista pitäville – ja suomalaista tuotantoa hakeville!

Samuel Kujala

Samuel Kujala on kaksinkertainen Kultainen venla -ehdokas. Hänet on nähty esimerkiksi Hanna-Leena Haurun Fucking With Nobody -ohjauksen sekä Yle Areenassa näytetyn Nörtti: DragonSlayer666 -sarjan pääosista.

Roderick Kabanga

Roderick Kabangalle Dance Brothers on tv- ja kameradebyytti. Hän on tehnyt uransa teatterissa ja hänet muistetaan erityisesti huiman suosion saaneesta Helsingin kaupunginteatterin Priscilla-musikaalista.

On ollut unelmien täyttymys tuottaa kotimainen Netflix-sarja suomalaisten tekemänä ja vielä suomenkielisenä! Mukana on vauhtia, tunnetta, tyyliä ja laatua, jota on ilo näyttää sekä kotimaiselle että maailmanlaajuiselle yleisölle.

Sarjan luoja ja tuottaja Max Malka tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandista

Cristal Snow

Angelonkokeneen klubiartistin roolissa nähdään monilahjakas taiteilija Cristal Snow. Snow on musiikkiuransa lisäksi juontanut radio- ja tv-ohjelmia, ohjannut ja leikannut musiikkivideoita, käsikirjoittanut, ohjannut, tuottanut ja tähdittänyt tv-ohjelmia sekä kirjoittanut lastenkirjasarjaa. Taustalta löytyvät myös teatteritaiteen opinnot New Yorkissa. 

Jeanine Muyima

Angelon ykköstanssija on karismaattinen Karo, jota näyttelee Jeanine Muyima. Muyima on Sibelius-lukion tanssilinjan kasvatteja. Hän aloitti mallin työt jo 16-vuotiaana, ja ura on vienyt häntä aina kansainvälisille markkinoille saakka. Karon rooli on Muyimalle tv-debyytti.

Sarjan on tuottanut Endemol Shine Finland

Endemol Shine Finland Oy on yksi Suomen suurimmista tuotantoyhtiöistä ja osa kansainvälistä Banijay Groupia. Tuotantomme koostuvat nykyisin sekä tunnetuista viihdesisällöistä että laadukkaista draama- ja elokuvasisällöistä, joita teemme palkittujen tuottajiemme johdolla perinteisille TV-kanaville sekä kansainvälisille suoratoistopalveluille. Dance Brothers on Endemol Shine Finlandin ensimmäinen draamatuotanto. Yhtiön muihin tuotantoihin kuuluvat mm. Big Brother, LEGO Masters, MasterChef sekä  alkuperäissarja Save the Date.

Formaatti: 10 x 20 min
Luoja ja tuottaja: Max Malka / Endemol Shine Finland
Vastaavat tuottajat: Max Malka ja Unne Sormunen
Kirjoittajat: Reeta Ruotsalainen ja Max Malka
Ohjaaja: Taito Kawata
Pääosissa: Samuel Kujala ja Roderick Kabanga
Koreografit: Sanaz Hassani ja Ima Iduozee


Muuta luettavaa muualta

Apple iPhone 12 ja sen mallit: Tehokkuutta ja innovaatiota älypuhelimiin

Apple iPhone 12 on yksi markkinoiden suosituimmista älypuhelimista. Sen julkaisun myötä Apple jatkaa perinteensä mukaista tyylikästä muotoilua ja tehokkaita ominaisuuksia. iPhone 12-sarja tarjoaa useita eri malleja, jotka sopivat eri käyttäjien tarpeisiin.

Apple iPhone 13 – Innovaatio, tyylikkyys ja teho yhdessä paketissa

Apple iPhone 13 Pro -älypuhelimessa on häkellyttävä 6,1” OLED-kosketusnäyttö 120 Hz virkistystaajuudella sekä tehokas 5G-yhteyksiä tukeva A15 Bionic -prosessori. Lisäksi laitteella on markkinoiden johtava IP68-vedenkestävyysluokitus.

Tehokas ja edullinen: Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A13 tarjoaa vaikuttavia ominaisuuksia ja tyylikkään muotoilun kohtuuhintaan. Sen kompakti koko tekee siitä täydellisen valinnan niille, jotka haluavat tehokkaan älypuhelimen helposti mukaan otettavaksi.

Outletit – Huippumerkkejä edullisesti

Marimekko outlet ja Halti Outlet tarjoaa mahdollisuuden hankkia huippu tuotteita edullisesti. Näissä myymälöissä myydään ylijäämävarastoja, mallikappaleita ja viime kauden tuotteita alennettuun hintaan. Outlet-ostoksilla voi säästää merkittävästi, kun saa laadukkaita vaatteita, kenkiä ja asusteita huomattavasti normaalihintaa halvemmalla. Laaja valikoima, houkuttelevat alennukset ja arvostettujen brändien saatavuus tekevät outleteista suositun vaihtoehdon shoppailuun. Tutustu myös Iittala outlet myymälään.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa