Arvostelussa Viaplayn ja Elisaviihteen Sipoon herttua-sarja

Ajankohtaista Arvostelu Elisa Viihde Elisa Viihde Viaplay Sarjat Twitch Viaplay

Arvostelussa Viaplayn Sipoon herttua on komedia korruptiosta sekä bisnesmies Pasi Kovalaisesta, joka on koko elämänsä rakentanut imperiumiaan kyseenalaisin keinoin. Poliisi puolestaan on ottanut tehtäväkseen saada Pasin kiinni mistä tahansa.

Pääosissa nähdään Kari Hietalahti, Pirjo Heikkilä, Riku Nieminen, Pekka Strang, Mari Perankoski, Miitta Sorvali, Ville Myllyrinne, Miika Laakso, Antti Heikkinen ja Aamu Milonoff. Sarjan kolme kautta ovat ohjanneet Teppo Airaksinen, Antti Heikki Pesonen ja Niklas Lindgren.

Ohjaaja Teppo Airaksinen (Napapiirin sankarit 2 ja Downshiftaajat) toteaa, että sarjan aiheet ja tapahtumat eivät ole satua.

Sarja alku

Sipoolainen perheenisä ja bisnesmies Pasi Kovalainen (Kari Hietalahti) haalii itselleen omaisuutta likaisin keinoin: suhmuroimalla, veroja kiertämällä, hyväveli-verkostoja ja kunnallisbyrokratiaa suosimalla. Hän ei tunnista itseään rikolliseksi. Humalassa tehty yliajo käynnistää laajat poliisitutkimukset. Kovalaiselle koittaa tilinteon hetki.

Pasin oma poika Pasi jr (Antti Heikkinen) ei välttämättä ole se penaalin terävin kynä, mutta hän puolustaa isäänsä viimeiseen saakka, välillä hieman erikoisillakin ja kyseenalaisilla keinoilla. Kun vastaavasti perheen se todellinen johtaja eli äiti Jaana, Pasin vaimo (Mari Peränkoski) yrittää pitää kuria sekä miehelleen että lapsilleen Pasi juniorille ja Sabinelle (Aamu Milonoff).

Sipoon valtuuston puheenjohtaja Tapani Maskula (Ville Myllyrinne) tekee kaupunginjohtaja Pirkko Haaviston (Miitta Sorvari) kanssa kaikkensa, että paikalliset urakat menisivät Kovalaisen firmoille, mutta ongelmia alkaa esiintyä kun selviää, ettei kaikissa hankkeissa ole menty aivan lain kirjaimen mukaan – ja nyt kun poliisikin on kiinnostunut ja poliisit Salla Rusi ja Kalle Mahonen (Pirjo Heikkilä, Riku Nieminen) sekä syyttäjä Jukka Vanhatalo (Taneli Mäkelä) alkavat tutkia tarkemmin Kovalaisen firmoja – kunnes poliisipomo Tero Riski (Juho Milonoff) kieltää tutkinnan.

Sarjassa hyvän lisämaun liiketoimintaan ja poliiseihin tuo toimttajan (Miika Laakso) omat jutut ja oma tilanne.

Sarja tuo komedialla esille suomalaisten kuntien todellisia ongelmia ja tilanteita kärjistämällä niitä komedian keinoin. Monet sarjan tarinoista perustuvat todellisuuteen, mutta ovat nyt kaikki sijoitetu Sipooseen ja Kovalaisen useisiin eri hankkeisiin. Kovalainen on ehtinyt tekemään kunnassa useita vilppejä, näkemättä niissä itse mitään väärää.

Sipoon Herttua on hyvin viihteellinen suomalainen komediasarja, joita on nähty aina Reinikaisesta lähtien.

Sarja nousi jo ensimmäisellä kaudella Elisan suoratoistopalvelun katsotuimpien sarjojen joukkoon. Komedian huumori nauratti laajasti myös sosiaalisessa mediassa, ja Sipoon herttua oli myös ehdolla vuoden sipoolaiseksi Sipoon Sanomissa 2019.

Kausi 3: Pasi Kovalaista koettelevat talous- ja ihmissuhdehuolet, samalla kun hän yrittää vakuuttaa kunnan päättäjät bisnesideastaan. Auttaako tilannetta edes Kovalaisen uusi juristi?

Tekijöiden omia kommentteja sarjasta

Kovalaisen rooli on herkullinen. Tuollaista ketkua suhmuraa on ilo näytellä. Käsikirjoittajamme Atte Järvinen on kirjoittanut vauhdikkaan uuden kauden, jossa pitää vaan yrittää pysyä perässä

Kari Hietalahti

En ole henkilökohtaisesti kohdannut korruptiota. Tiedän, että aihe kiinnostaa. Tavallinen kansalainen rakastaa lukea uutisia, että rötösherrat on saatu kiinni.

Ohjaaja Teppo Airaksinen

On herkullista, että näyttelijä saa näyteltäväkseen näin hyvän tekstin. Yhdessäkään repliikissä ei ole  liikaa tai liian vähän tekstiä. Lisäksi on hienoa, että meidän näyttelijöiden ei tarvitse puskemalla puskea esiin huumoria. Se piilotettu älykkäästi käsikirjoitukseen.

Miitta Sorvali

Jaanalla on käytössään paljon rahaa, jokainen päivä on hänelle tilipäivä. Hän sulkee silmänsä miehensä touhuilta, mutta siinä vaiheessa kun rötöksiä alkaa paljastua oikein kunnolla, herra Kovalainen saa kurmootusta.

Mari Peränkoski

Käsikirjoitus on hyvin ajassa kiinni. Siihen on kerätty erilaisia korruptiotarinoita Suomesta ja ne on ympätty nätisti yhteen. Tämä on aihe, josta on syytä keskustella. Jos katsoo hallituksen viimeaikaista suhmurointia, niin voi vain todeta, että Suomi ei ole mikään lintukoto, jossa ei ole korruptiota.

Pekka Strang

Muuta mielenkiintoista luettavaa

Tiedätkö oman netin nopeuden? Testaa se nopeustestillä

Internetin nopeustesti on hyödyllinen työkalu, jolla voit tarkistaa kotisi tai toimistosi internetyhteyden nopeuden. Nopeat internetyhteydet ovat tärkeitä monille asioille, kuten videopuheluille, videoiden suoratoistolle ja suurten tiedostojen lataamiselle.

Tinderin taika: Rakkauden säpinää modernissa digitaalisessa maailmassa

Tinder on seuranhakusovellus, joka on noussut suosioon ympäri maailmaa. Se on muuttanut tapamme löytää kumppaneita ja avannut uusia mahdollisuuksia digitaalisessa seuranhaussa. Tässä tekstissä tutkimme Tinderin vaikutusta ihmisten välisiin suhteisiin, sen hyötyjä ja haasteita sekä sovelluksen merkitystä modernissa maailmassa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa