Arvostelussa Yle Areenan Detektiven från Beledweyne eli Beledweynen etsivä

Ajankohtaista YLE Areena

YLE Areenalle tullut ruotsalainen poliisisarja Beledweynen etsivä kertoo ruotsalaisesta työnsä menettäneestä entisestä syyttäjästä Tilda Renströmistä (Malin Vulcano), joka on nykyään töissä turvapaikanhakijoiden säilöönottokeskuksessa Uppsalan ulkopuolella, periaatteessa Ruotsin maaseudulla. Itseasiassa perustilanne on se, että alueen asukkaat ovat alusta alkaen olleet koko maahanmuuttajien ”palvelutaloa” vastaan, mutta nyt kun alueella katoaa nuori tyttö, niin asukkaat saavat lisää syytä negatiivisuuteensa. Beledweynen etsivä on aivan tuore SVT:n kuusiosainen sarja, jonka on kirjoittanut Aron Levander ja sarjan ensimmäiset jaksot on ohjannut suomalainen Zaida Bergroth.

Tildalla on omat ongelmansa, mutta hän näkee tässä tapahtumassa mahdollisuuden päästä takaisin vanhaan työhönsä ja samalla isänsä, eläkkeellä olevan tuomarin suosioon. Yrittäessään saada jalansijaa tutkimuksiin, hän huomaa nopeasti, ettei hänellä ole kovinkaan hyvää sijaa nykyisessä syyttäjälaitoksessa, eikä poliisikaan ole hänen suuntaansa kovinkaan posiviitinen kuten etsivä Mats Drevlid (Kristofer Fransson) antaa ymmärtää. Ex-Syyttäjä Tilda Renström on harvinaisen itsekäs, itsekeskeinen, raivostuttava ja röyhkeä. Hänellä on myös hyvin monimutkainen suhde sekä isäänsä että sisareensa.

Tilda saa kuitenkin odottamattaa apua keskuksessa olevalta pakolaiselta, joka ei ole aiemmin suostunut puhumaan, ja jota ollaan lähettämässä takaisin Somaliaan. Tämä pakolainen kertoo Tildalle, että hänellä olisi tietoa kadonneesta tytöstä – ja tämä pakolainen kertoo tiedot ruotsiksi – Tilda ei edes tiennyt, että tämä mies osaa ruotsia – ainoa pyyntö oli, että miehen karkoitus perutaan – ja sen Tilda lopulta tekeekin. Katso yle areena palvelusta jo tänään.

Sarjan katseleminen

Otimme pitkästä aikaa katseluun Yleltä ruotsalaissarjan, koska ne monesti ovat hyviä. Tämä Beledweynen etsivä ei kuitenkaan saa meitä otteeseen, vaikka lähtökohdat ovatkin hyvät. Entisen syyttäjän tarinaa ei valoiteta, ja hän tuntuu olevan enemmän sekoilevalta virkamieheltä kuin entiseltä syyttäjältä, ja toisaalta miksei tämä pakolainen (Nasir Dhagole) kerro Tildalle olevansa poliisietsivä Somaliasta???? Sarjassa pidetään hämärän peitossa turhankin pitkään, mikä moka on tuonut Tildalle potkut ja miksi 24 on joutunut pakenemaan kotimaastaan. Tutkittavat tapaukset vaihtuvat parin jakson välein, mutta päähenkilöiden menneisyyden paljastaminen jatkuu läpi sarjan punaisena lankana.

Valitettavasti nykyään on tarjolla paljon sarjoja useilla eri kanavilla ja sarjan pitää vakuuttaa alusta alkaen katsojansa, valitettavasti tämä ruotsalaistuotanto ei meitä vakuuttanut ja katsominen päättyi ennen kuin se pääsi edes kunnolla vauhtiin.


Muuta pientä luettavaa

Ruokakauppa netissä – tilaa helposti kotiinkuljetuksella

Ruokakauppa netissä säästää aikaa ja vaivaa tekemällä ostokset kätevästi verkossa. Valitse laajasta valikoimasta juuri sinulle sopivat tuotteet ja tilaa ne kotiinkuljetuksella. Voit tehdä ostokset milloin tahansa, missä tahansa, ilman että tarvitset lähteä kauppaan.

Älykellot – uusi tapa seurata elämääsi

Älykellot ovat erinomainen tapa seurata elämääsi ja pysyä yhteydessä tärkeisiin tietoihin. Voit käyttää niitä urheiluun, ajanhallintaan, yhteystietojen ylläpitoon, terveyden seurantaan ja paljon muuhun. Älykellojen avulla voit tehdä arjesta entistä helpompaa ja mukavampaa. Älykello sopii myös nuorille sekä senioreille.

Chatbot ja keskustelubotti – Mitä eroa niillä on?

Chatbot ja keskustelubotti ovat molemmat tekoälypohjaisia järjestelmiä, jotka voivat kommunikoida ihmisten kanssa. Vaikka nämä termit usein käytetään synonyyminä, niiden välillä on joitakin eroja. Keskustelubotti on yleisnimitys tekoälypohjaiselle järjestelmälle, joka voi keskustella ihmisten kanssa. Chatbot puolestaan ​​on tietyn tyyppinen keskustelubotti, joka on erikoistunut kommunikoimaan ihmisten kanssa erityisesti chat-palvelujen kautta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa