A scene from 20th Century Studios’ A HAUNTING IN VENICE. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2023 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Kenneth Branagh ja Venetsian aaveet – katso teaser video tässtä

Ajankohtaista Disney+ Elokuvat Luettavaa

Palkittu säveltäjä Hildur Guđnadóttir vastaa 20th Century Studiosin viimeisimmän Agatha Christie -sovituksen musiikista. 

Yliluonnollinen trilleri saa ensi-iltansa Suomessa vain elokuvateattereissa 15. syyskuuta 2023. 

Jännittävä yliluonnollinen trilleri, joka perustuu Agatha Christien romaaniin Kurpitsajuhla, esitettiin juuri vuoden 2023 CinemaCon Convention -tapahtumassa Las Vegasissa. Elokuvan ohjaaja ja etsivä Hercule Poirot’n pääroolissa on Oscar®-voittaja Kenneth Branagh. Venetsian aaveet saa ensi-iltansa Suomessa vain elokuvateattereissa 15. syyskuuta 2023.  

Branagh ilmoitti myös, että tunnettu islantilainen säveltäjä Hildur Guðnadóttir vastaa elokuvan score-musiikista. Guđnadóttir on voittanut Oscar-, Golden Globe®-, GRAMMY®- ja BAFTA-palkinnot elokuvasta Joker sekä Emmy®- ja GRAMMY-palkinnot minisarjasta Chernobyl. Viimeisimpänä hän on tehnyt score-sävellykset elokuviiin TÁR ja Women Talking. 

Venetsian aaveet sijoittuu toisen maailmansodan jälkeiseen Venetsiaan pahaenteisesti pyhäinpäivän aattona, jolloin tapahtuvan karmivan mysteerin myötä valkokankaalle palaa maineikas etsivä Hercule Poirot. Eläkkeelle jäätyään Poirot on vetäytynyt viettämään hiljaiseloa maailman kiehtovimmassa kaupungissa, missä hän hyvin vastahakoisesti suostuu osallistumaan spiritistiseen istuntoon rapistuvassa palazzossa, jossa kummittelee. Kun yksi vieraista joutuu murhan uhriksi, etsivämme tempautuu pahuuden pyörteisiin tuossa varjojen ja salaisuuksien maailmassa. 

Mukana on monia samoja tekijöitä kuin vuoden 2017 elokuvassa Idän pikajunan arvoitus ja vuoden 2022 elokuvassa Kuolema Niilillä. Elokuvan on ohjannut Kenneth Branagh ja Oscar®-ehdokas Michael Green (Logan) vastaa käsikirjoituksesta, joka perustuu Agatha Christien romaaniin ”Kurpitsajuhla”. Elokuvan ovat tuottaneet Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Ridley Scott ja Simon Kinberg sekä vastaavina tuottajina toimineet Louise Killin, James Prichard ja Mark Gordon. Tarinan unohtumattomia hahmoja esittää loistava ensemblekaarti, johon kuuluvat Kenneth Branagh’n lisäksi Kyle Allen (Rosaline), Camille Cottin (Dix pour cent/Call My Agent -TV-sarja), Jamie Dornan (Belfast), Tina Fey (30 Rock -TV-sarja), Jude Hill (Belfast), Ali Khan (6 Underground), Emma Laird (Mayor of Kingstown), Kelly Reilly (Yellowstone-TV-sarja), Riccardo Scamarcio (Caravaggio’s Shadow) sekä hiljattain Oscar-palkittu Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once). 

Islantilainen sellisti, laulaja ja säveltäjä Hildur Guðnadóttir on saavuttanut ainutlaatuisen aseman nykymusiikin kentällä taitonsa, monipuolisuutensa ja omaperäisyytensä ansiosta. Berliinistä käsin työskentelevä Guðnadóttir on saanut ennennäkemätöntä kansainvälistä tunnustusta työstään, sillä hän on ensimmäinen Oscar-, Golden Globe- ja BAFTA-palkinnot samalla kaudella voittanut naissäveltäjä. Hän on myös asettanut uuden ennätyksen suurimmalle yhdellä kaudella voitettujen palkintojen määrälle koskaan. Hänen sävellyshistoriansa kattaa esimerkiksi elokuvat Tom of Finland ja Journey’s End sekä 20 jaksoa islantilaista Trapped-sarjaa. Lisäksi hän on säveltänyt Society of Composers & Lyricists -palkitun score-musiikin Battlefield 2042 -videopeliin yhdessä Sam Slaterin kanssa. Guðnadóttir aloitti sellonsoiton lapsena, pääsi Reykjavíkin musiikkiopistoon ja jatkoi edelleen opiskelemaan musiikkia ja säveltämistä Iceland Academy of the Arts- ja Universität der Künste Berlin -yliopistoissa. Hän on julkaissut neljä kriitikoiden ylistämää sooloalbumia: Mount A (2006), Without Sinking (2009), Leyfðu Ljósinu (2012) ja Saman (2014). 

Finnkino


Muuta mielenkiintoista luettavaa

E-kirjat – kätevä tapa kuljettaa lukemista mukana

E-kirjat ovat digitaalisessa muodossa olevia kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen, tabletille tai lukulaitteeseen. E-kirja tarjoaa kätevän tavan kuljettaa lukemista mukana minne tahansa, sillä yhteen laitteeseen voi ladata useita kirjoja. E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne ovat usein painettuja kirjoja edullisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Äänikirja – uusi tapa nauttia kirjallisuudesta

Äänikirja on loistava vaihtoehto perinteiselle kirjalle, sillä sen avulla voit nauttia kirjallisuudesta missä tahansa ja milloin tahansa. Voit kuunnella kirjan ammattilaisen lukemana esimerkiksi kävellessäsi, pyöräilessäsi tai matkustaessasi. Äänikirjat ovat myös helppo tapa löytää uusia suosikkeja, sillä niitä on saatavilla valtava määrä eri kielillä ja eri genreissä. Äänikirjan avulla voit syventyä tarinaan ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan aivan uudella tavalla.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Google Pay – Kätevyyttä arkeen

Google Pay on helppo ja nopea tapa maksaa ostoksia älypuhelimella. Sovellus mahdollistaa myös rahan lähettämisen ja vastaanottamisen sekä laskujen maksamisen. Google Pay on turvallinen ja sen käyttö on yleistynyt monissa kaupoissa ja verkkokaupoissa.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Älykellot – uusi tapa seurata elämääsi

Älykellot ovat erinomainen tapa seurata elämääsi ja pysyä yhteydessä tärkeisiin tietoihin. Voit käyttää niitä urheiluun, ajanhallintaan, yhteystietojen ylläpitoon, terveyden seurantaan ja paljon muuhun. Älykellojen avulla voit tehdä arjesta entistä helpompaa ja mukavampaa. Älykello sopii myös nuorille sekä senioreille.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa