Arvostelussa Amazon Prime: Reacher

Ajankohtaista AmazonPrime Arvostelu

Suoratoiston kanavia on paljon, ja me katsomme parhaamme mukaisesti otteita ja sarjoja eri kanavilta. Tällä kertaa tutustuimme Amazon Primen tarjontaan ja Tom Cruisen Reacher elokuvien perusteella otimme katsottavaksi Reacher sarjan.

Amazon Prime Video sarja pohjautuu Lee Childin Jack Reacher -kirjasarjaan. Nick Santoran luoma ja pääpäsmäröimä sarja aloittaa tarinan ensimmäisestä, vuonna 1997 julkaistusta Reacher-romaanista The Killing Floor (suom. Tappotahti). Päätähtenä sarjassa Reacheria näyttelee Alan Ritchson. Muita näyttelijöitä ovat mm. Malcolm Goodwin sekä Willa Fitzgerald.

Reacher kertoo siis entisestä US-armeijan tutkijasta, majuri Reacherista, jonka armeijan ajalta ei ole kuin pitkä lista sankaritekoja ja meriittejä sotilaspoliisina-tutkijana toimimisesta. TV-sarjassa Reacher on jättänyt armeijan taakseen ja lähtenyt kiertämään USA:ta mukanaan vai välttämättömin, eli vaatteett päällän ja passi.

Cruiseen verrattuna Ritchson ainakin tuo hahmolleen uskottavuutta massiivisella koollaan ja lihaksilla, mutta itse sarjan aloitus ei oikein pääse vakuuttamaan. Jaksossa ei sinällään ole mitään väärää tai huonoa, mutta nykyään kun sarjoja alkaa koko ajan monelta eri kanavalta, sarjan pitää jo ensimmäisestä osasta alkaen tehdä jotain, miksi katsoisit sitä edelleen.

Vaikka Reacher tarjoilee periaatteessa hyvän alun tarinalla ja syyn alkaa seurata Reacherin tapauksen tutkintaa, jokin vain tuntuu, ettei tarina sittenkään jaksa kantaa eteenpäin. Tarinan juoni tuntuu hieman liikaa kokoon parsitulta ja nopeasti etenevältä, pitäisi varmaan lukea kirja, jotta tietäisi, mitä kaikkea jätetään kertomatta ja tehdään erilailla.

Musta poliisi omine ongelmineen, Reacher ja poliisi Roscoe Conklin…. jolla heti alusta alkaen on mielenkiintoa Reacherin suuntaan

Georgialainen Margraven pieni kaupunki tulisi varmasti saamaan mainetta ja mammonaa sarjan avulla, jos paikkaa olisi olemassa, mutta todellisuudessa tämä on sarjaa varten keksitty paikka kaikkine osineen, poliiseineen ja rikollisistensa kanssa. Sarjassa käy heti alussa ilmi, että perusjuoni on tuttu jo kymmenien vuosien takaa Wild West-tarinoista, missä pyssysankari saapuu kaupunkiin, jonka käytännössä omistaa rikas karjatilallinen – nyt tämä on vain käännetty nykyaikaan.

Joitakin tämä sarja voisi kiinnostaa, ja jollei muuta katseltavaa olisi, olisi se saanut meiltäkin lisäaikaa- mutta kun tarjottavaa on niin paljon, niin valitettavasti Reacher ei päässyt meillä jatkoon, eli katselu jäi yhteen jaksoon.

Vastaa