Arvostelussa YLE Areenan Erikoisryhmä Potsdam

Ajankohtaista Arvostelu YLE Teema

Tällä kertaa lähdimme tsimään uutta katseltavaa lähempää, eli YLE Areenalta ihan perus YLE1 kanavalta. Olemme saksalaisten rikossarjojen ystäviä jo vuosien ajan ja Matula vanhasta kunnon Kahden Keikasta sekä aivan alkuperäinen Der Alte ovat vielä hyvin mielessä. Valitettavasti vain viimeisemmät saksalaiset poliisisarjat ja vanhojen sarjojen uudet versiot kuten nimenomaan tuo Kahden keikka, eivät ole yltäneet lähellekään sitä esikuviensa tasoa. Meidän mielestämme poliisisarjoissa pitää olla rosoisuutta, eikä kaikki voi aina olla ”hienoa” ja juuri sopivaa.

Erikoisryhmä Potsdam sai siis aikaani, mutta sille kävi kuin niin monelle muullekin sarjalle tämän hetken laajassa valikoimassa – ensimmäinen jakso tullee jäämään viimeksi, miksi?

Helppoa katseltavaa

Erikoisryhmä Potsdam on helppoa katseltavaa, aivan kuten Iltasanomissakin kirjoiteltiin. Se sai alkunsa jo vuonna 2018 ja itseasiassa uusin kausi on tuotettu jo eri näyttelijöillä osittain kuin nämä ensimmäiset kaudet. Sarjassa siinä on kaksi naisetsivää pääosissa, mutta valitettavasti Sophie Pohlmann (Katrin Jaehne) ja Luna Kunath (Caroline Erikson) eivät tunnu oikein sopivan rooleihinsa. Naiset kyllä osaavat näytellä ja Sophie on tietynlainen hienostorouva, ja Luna vähän särmikkäämpi poliisi, mutta jotain puuttuu.

Käsikirjoitus ensimmäisessä jaksossa tarjoaa poliiseille murhan, joka ratkeaa nopeasti ja helposti, ja kaikkien jaksossa nähtävien henkilöiden roolit sopivat kyllä tarinaan, mutta kaikki tapahtuu liian kevyellä kosketuksella. Välillä nähdään vilaus Sophien kotiongelmista ja ne varmaan tulevat jatkumaan sarjan edetessä, mutta muuten sekin tuntui vähän turhalta ottaa lyhyeen avausjaksoon mukaan.

Sarja tuo esille samalla Potsdamin kaunista kaupunkia, eikä ole ihme, että kaupunki kuuluu Unescon maailmaperintökohteiden listalle.

Se, että naisille on annettu sarjaan autoksi vanha rähjäinen Fiat Punto, tai sitten kuljetaan polkupyörällä kun on otettu parit viinilasit, ovat jonkinlainen yritys tuoda hauskuutta ja kenties todenmukaisuutta sarjaan, mutta sekään ei tunnu oikein osuvan kohdalleen.

Itse poliisiryhmä tuntuu koostuvan pomosta eli Bernhard Henschelistä (Michael Lott), IT-kaverista, näistä kahdesta naisetsivästä ja vielä löytyy se yksi futisfani, jonka ainoa tehtävä tuntui ensimmäisessä osassa olevan valittaa sunnuntaintyöstä ja siitä että futispeli jäi näkemättä – tuloksena tappio 2-1, jonka lähes vartavasten tuli paikalle kertomaan ryhmän kuolinsyyntutkija, joka samalla kertoi, että murhattu oli harrastanut seksiä ennen kuolemaansa.

Neljä kautta katseltavaa

Erikoissyhmä Potsdam tarjoaa jo neljä valmista kautta katseltavaa. Ei sarja täysin hukkaan heitettyä aikaa ole, ja jotainhan sitä pitää katsoa, jotta saksankielen opiskelut eivät aivan täysin turhia olleet. Vaikka tuo Iltasanomien arvostelu antoi jotain positiivistakin palautetta sarjalle, oma palaute jää kyllä sille negatiiviselle puolelle, eli ei jatkoon.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Koiran eroahdistus

Koiran omistajalta vaaditaan pitkäjänteisyyttä silloin, kun koira kärsii eroahdistuksesta. Yksin jäätyään koira haukkuu, tuhoaa kodin irtaimistoa, ulvoo tai saattaa tehdä tarpeitaan sisälle silloin kun se on eroahdistunut. Omistaja voi olla koiran haukkumisesta tietämätön, ellei naapuri huomauta siitä. Koiran eroahdistus on harmillista ja sen syynä voi olla myös jokin sairaus, joten ennen hoidon aloittamista on varmistuttava siitä, että koira on terve.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa