Disneyltä tulossa uusi pohjoismainen alkuperäissarja WHISKEY ON THE ROCKS

Ajankohtaista Disney Disney+ Sarjat

Ruotsin pääministeriä Thorbjörn Fälldiniä esittää Rolf Lassgård

HELSINKI, FINLAND (6. heinäkuuta 2023) Disney+ ilmoitti tänään, että se on mukana tuottamassa kuuden jakson mittaista pohjoismaista Original-minisarjaa Whiskey On The Rocks.  

Whiskey On The Rocks on tajunnanräjäyttävä ja samalla ajatuksia herättävä kuuden jakson mittainen satiirinen minisarja, joka kertoo dramaattisesta päivästä, jolloin venäläinen sukellusvene U-137 ajoi karille vain kivenheiton päässä Ruotsin salaisimmasta meritukikohdasta vuonna 1981. Kylmän sodan aikana sattunut dramaattinen alueloukkaus sai koko maailman pidättämään hengitystään.  

Tarinan keskiössä on Ruotsin rauhallinen ja harkitsevainen, piippua polttava pääministeri Thorbjörn Fälldin, joka joutuu yhtäkkiä maailman lehdistön valokeilaan. Hänen diplomaattiset taitonsa joutuvat koetukselle, kun hän tasapainoilee taistelutahtoisen Ruotsin ylipäällikön, kahden ydinasevaltion oikukkaiden johtajien sekä Neuvostoliiton viehättävän ja lipevän Tukholman-suurlähettilään välillä. Pääroolissa Thorbjörn Fälldinina nähdään Rolf Lassgård (”Mies nimeltä Ove”, ”Häiden jälkeen”).  

On äärimmäisen jännittävää olla mukana sarjassa, joka pohjautuu todelliseen historialliseen tapahtumaan. Tarinan keskiössä oleva pahaa-aavistamaton Ruotsi herää uuteen todellisuuteen, jossa faktan ja fiktion rajat hämärtyvät .  

Rolf Lassgård

Alkuperäisen tarinan on kirjoittanut kirjailija Jonas Jonasson, joka on kansainvälisesti tunnettu menestysromaanistaan ”Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi”. Sarjan ohjaa Bjørn Stein (”The Bridge” ja ”Midnight Sun”). Vastaavina tuottajina toimivat Patrick Nebout, Magnus Bimberg ja Henrik Jansson-Schweizer, joka on myös sarjan käsikirjoittaja.  

Whiskey on the Rocks on vaihtoehtoinen kertomus siitä, mitä todella tapahtui, kun ydinaseilla varustettu sukellusvene ajoi karille Ruotsin sotilasalueella. Jonas Jonassonin satiiridraama pitää sisällään kaiken, mitä toivomme Disney+ -sisällöiltä. Se on ainutlaatuinen paikallinen tarina, joka on laadukkaasti tuotettu ja jossa on huippulahjakkuuksia kameran takana ja edessä. Odotan todella innolla tämän sarjan tuomista maailmanlaajuisen yleisön ulottuville.

Vibeke Lia, The Walt Disney Companyn Pohjoismaiden ja Baltian ohjelmoinnista ja tuotannosta vastaava johtaja.

Whiskey On The Rocks kuvataan Ruotsissa ja Liettuassa syksyllä 2023. Disney+ tuottaa sarjan yhdessä Ruotsin yleisradioyhtiön ja Skyversen kanssa. Kuusijaksoinen minisarja saa ensi-iltansa Ruotsin SVT-kanavalla joulukuussa 2024. Disney+ -palvelun maailmanlaajuiset ensi-esityspäivät ilmoitetaan myöhemmin. 

Instagram: @DisneyPlusFI
Facebook: @DisneyPlusFI  
Hashtag: #DisneyPlusFI  

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa