Koko Suomi leipoo, kausi8, jakso10, Tiia, Toni Rantala

Koko Suomi leipoo -kisan voiton nappasi Tiia!

Ajankohtaista MTV

Littoisista kotoisin oleva itseoppinut leipuri Tiia Karonen on tuore Koko Suomi leipoo -kisan voittaja! Finaalijaksossa hän jätti taakseen kovat kilpasiskot Iiris Kiviojan Tuusulasta ja Laura Ahon Lempäälästä. Voittaja itse arvelee vaatimattomasti, että voitto tuli arpapelillä. 

koko_suomi_leipoo_s8_eps10_tiia_voittaja_01_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Supersuosiota nauttivan Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksas tuotantokausi ratkesi tänään esitetyssä finaalijaksossa Tiia Karosen voittoon. Koko Suomi leipoo -juontajana nähtiin tälläkin kaudella Anne Kukkohovi ja tuomareina nähtiin asiantunteva kaksikko Markus Hurskainen ja Toni Rantala

Viimeisessä teknisessä tehtävässä leipurikolmikko valmisti koristeellisia, appelsiini-jugurttitäytteisiä suklaapatukoita. Taidonnäytetehtävässä järjestettiin juhlat, joihin leipurit saivat tehtäväksi leipoa unelmiensa juhlakakun itsensä valitsemiin juhliin.  

”Tiia on ollut hurjan tasainen, taitava leipuri koko kisan ajan. Näkee, että hän on leiponut paljon. Paljon erilaisia teknikoita käynyt läpi, ja tuonut ne hienosti esiin kilpailussa”, Markus Hurskainen summasi tuomariston päätöksen finaalijaksossa. 

Epätodelliset tunnelmat 

koko_suomi_leipoo_s8_eps10_toni_rantala_tiia_kuvaaja_saku_tiainen.jpg
Finaalissa tehtiin suklaapatukoita sekä juhlatarjoiluja.

Kauden aikana Tiia ja muut leipurit pääsivät tekemään muun muassa lihapiirakoita, ohjelman tunnuksesta tuttu ikoninen vadelmasuklaakakku, Muumi-aiheisia pikkuleipiä sekä saksalaisia leipomuksia. Tiialla on edelleen aika epätodelliset tunnelmat voitostaan. 

”Minulla oli ihan ensimmäisestä päivästä jatkuvasti sellainen epäilys, että kuulunko joukkoon. Ohjelmassa oli mukana niin taitavaa porukkaa, että mietin, osaanko tarpeeksi. Sitä alkoi epäilemään niitä omia taitoja”, Tiia kertoo. 

Parasta ohjelmassa olivat itse voiton sijaan ihmiset.  

”Vaikka päivät olivat pitkiä ja rankkoja, ja jalkoihin sattui joka ikinen ilta, niin ihmisten avulla jaksoi eteenpäin. Edelleen jutellaan päivittäin, ja olemme kisan jälkeen nähneetkin”, Tiia kertoo kilpailijoiden ystävystymisestä. 

koko_suomi_leipoo_s8_eps10_voittaja_tiia_ja_kilpailijat_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg
Finaalijaksossa nähtiin vielä aiemmin kisasta pudonneet leipurit.

Voiton ratkeamista omaksi edukseen Tiia arvailee vaatimattomasti jonkinlaiseksi onnenkantamoiseksi. 

”En oikein osaa sanoa, mihin voitto ratkesi. Meillä oli finaalissa niin tasaiset tuotteet, että mielestäni se oli ihan arpapeliä, että kuka voittaa.” 

Ohjelmassa Tiia kertoi pitävänsä pienen paussin leipomisesta. Nyt kulhojen ääreen on taas päästy. 

Kuten ennen ohjelmaan osallistumista, Tiia tekee edelleen tilauskakkuja. Kakkuja syntyy muutaman viikossa – sen verran, että leivonta pysyy edelleen kivana hommana. 

Tulevaisuuden leivontaunelmissa siintää kesäkahvila, jonka tuore voittaja olikin jo perustamassa jo vuoden 2021 kesällä, mutta haave jäi tuolloin tilan puuttumisen vuoksi väliin.  

”Ehkä ensi kesänä sitten!”, Tiia heittää. 

Haku uudelle kaudelle on auki osoitteessa mtv.fi/haemukaan.

#kokosuomileipoo 

Ohjelman MTV:lle on tuottanut Warner Bros. International Television Production Finland. 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa