Suomen kaunein koti 2022 löytyy Kajaanista!

Ajankohtaista MTV Sarjat

Suomen kaunein koti -voittaja 2022 on vuonna 1830 rakennettu hirsitalo Kajaanissa. Tunnelmallinen ja upeasti remontoitu talovanhus hurmasi katsojat vanhan ja uuden tyylikkäällä yhdistämisellä. Voittajakodin omistajilla on jo uusi remonttikohde hankittuna, ja sen myötä voittorahoille onkin aika selvä käyttökohde.

suomen_kaunein_koti_s10_esp12_-tero_pennanen_sini_rainio_hanna_sumari_olli_saastamoinen_lilli_norio__003.jpg

Suomen kaunein koti -ohjelmassa tuomarikolmikko toimittaja Hanna Sumari, sisustusarkkitehti Tero Pennanen ja arkkitehti Sini Rainio matkustivat ympäri Suomea erilaisissa kauniissa kodeissa. Kauden mittaan he vierailivat muun muassa moderneissa kivitaloissa, boheemilla tyylillä sisustetuissa sekä pastellisävyin herkutelleissa kodeissa sekä kodeissa keskellä maaseudun rauhaa.

Kolmenkymmenen kauniin kodin joukosta tuomarit valitsivat finaaliin kymmenen, joista katsojat saivat äänestää suosikkinsa. Kilpailussa annettiin ääniä yli 15 000 ja voittajakoti nappasi äänistä selkeän enemmistön, 26,8 prosenttia.

Suomen kaunein koti 2022 löytyy Kajaanista, kaupungin toiseksi vanhimmasta säilyneestä rakennuksesta. Vuonna 1830 rakennetussa hirsitalossa asuvat Lilli Norio ja Olli Saastamoinen perheineen. 180-neliöinen ullakkoasunto sisältää tupakeittiön lisäksi kaksi makuuhuonetta.

”Voitto oli suuri yllätys! Uskoin kyllä, että ihmiset tykkäävät meidän kodista, mutta hieman pessimisti ei pety -linjalla oltiin. Nyt on todella onnellinen, ylpeä ja iloinen olo”, Lilli Norio sanoo.

Lilli ja Olli uskovat, että juuri heidän kotinsa voitti, koska sen lämmin, kodikas tunnelma on monelle samaistuttava.

”Meidän fiilistely on välittynyt ihmisille tv-ruudun kautta”, Olli Saastamoinen kuvailee.

suomen_kaunein_koti_s10_eps9_kajaani_002-1.jpg

Ohjelmassa tuomarit äänestivät Kajaanin kodin täysin pistein jatkoon. He kehuivat muun muassa tunnelmallisen kodin taidokasta remonttia, täydellistä harmoniaa ja rentoa tunnelmaa.

Voittajat saivat palkinnoksi 10 000 euroa uusien sisustusunelmien toteuttamiseen. Pariskunta kertoo, että voittorahoille on mietittynä jo muutamakin osoite.

”Hankimme Oulunjärveltä vanhan maatilan kesäpaikaksi. Sen remontointiin menee iso siivu. Lisäksi lähdemme vielä reissuun juhlistamaan voittoa. Ja olisi se kiva järjestää illanistujaiset sille porukalle, jotka ovat tätä kotia ollut mukana laittamassa”, pariskunta kertoo.

Katsojien perusteluita voittajakodille

Hirsitalo on ainoa oikea koti metsäkansalle.
Kun vanhaa ja uutta yhdistellään taidolla, tuloksena on täydellinen talvipesä.
Koti, joka näytti hyvältä 100 vuotta sitten ja näyttää hyvältä edelleen.
Näkyvissä olevat rakenteet yhdessä sisustuksen kanssa loivat melkein taianomaisen vaikutelma.

#suomenkauneinkoti

Ohjelman MTV:lle tuotti Banijay Finland.

Suomen kaunein koti -ohjelman jaksot löytyvät MTV Katsomosta.
Suomen kaunein koti -ohjelma jatkuu keväällä Suomen kaunein koti: Kesämökit -versiolla.

Uusia kauniita koteja haetaan mukaan ohjelman tulevalle tuotantokaudelle. Mukaan voi hakea osoitteessa mtv.fi/haemukaan.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa