Koko Suomi Leipoo Koko Suomi leipoo, kausi 8, promo; Anne Kukkohovi, Markus Hurskainen, Toni Rantala

Paikoillanne, valmiit, leipokaa! Koko Suomi leipoo jatkuu uusin kisaajin ja tehtävin ke 14.9.

Ajankohtaista MTV

Pullat, piirakat ja kakut laitetaan jälleen paremmuusjärjestykseen, kun hyväntuulinen Koko Suomi leipoo jatkuu uusin jaksoin MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa keskiviikkona 14.9. Mukana on 12 taidokasta kotileipuria ympäri Suomea.

Taitavat kotileipurit kohtaavat rakastetussa Koko Suomi leipoo -ohjelmassa jo kahdeksannen kerran, kun uunituore kausi käynnistyy MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa keskiviikkona 14.9. klo 21. Mukana parhaan kotileipurin tittelistä on kisaamassa muun muassa niin innostunut leipuri, että hän on testannut ja kellottanut kaikki viime kauden tekniset tehtävät kotonaan.

Tälläkään kertaa leipurit eivät tule pääsemään helpolla tässä jauhoja pöllyävässä kilpailussa. Tekniset tehtävät haastavat jälleen uuden äärelle, ja taidonnäytetehtävien vaativat vaiheet yllättävät niin katsojat kuin itse leipuritkin.

Leivontateltassa tullaan tänä kesänä näkemään niin uusia leivontatrendejä kuin nostalgisia tunnelmia. Teemoissa muun muassa luonnon antimet ja suomalaisuus ovat tänä vuonna vahvasti läsnä.

Ohjelmaan on jälleen saapumassa leipureita ympäri Suomea, ja jokaisella on suuri palo päästä esittelemään taitojaan ja haastaa itsensä sekä tietysti voittaa koko kilpailu. Tällä kaudella kotileipureiden osaaminen niin reseptien kuin koristelunkin osalta on erittäin kovatasoista, joten ei voi kuin jännityksellä arvailla, kenet palkitaan seuraavaksi Suomen parhaaksi kotileipuriksi.

Koko Suomi leipoo -juontajana jatkaa aurinkoinen Anne Kukkohovi ja leipomukset maistelee ja paremmuusjärjestykseen asettelee tuttu kaksikko Markus Hurskainen ja Toni Rantala.

Tutustu kahdeksannen kauden kisaajiin


Sole Garghentino-Nygård, 30
Karjaa, yrittäjä ja kotiäiti
IG: @sunnuntaileipuriSole haaveili hakevansa mukaan ohjelmaan jo viime vuonna, mutta oli raskaana ja päätti hioa taitojaan vielä vuoden. Päämäärätietoisuus ja kunnianhimo ovatkin isossa osassa tämän suomalais-italialaisnaisen tekemisissä.

Sole on leiponut pitkään lähinnä suolaisia herkkuja, ja vasta alle vuosi sitten hän innostui makeista leivonnaisista, erityisesti kakuista. Sole leipookin nykyään lähes päivittäin. Hän tykkää kokeilla uusia reseptejä ja haastaa niillä itseään. Leipurina hän usein soveltaa resepteissä tehden niistä omannäköisiä, mutta esimerkiksi macaronsien kaltaisissa herkuissa hän pyrkii olemaan täsmällinen.

Leivonnassa Sole on tottunut tekemään monta asiaa kerrallaan, hän on järjestelmällinen ja tehokas sekä huolellinen ja siisti. Italian ja Suomen kulttuurit kohtaavat usein Solen leivonnassa ja hän yhdistelee näiden maiden makuja persoonallisella tavalla tuotteissaan.

Sole leipoo herkkuja erilaisiin tilaisuuksiin sivutoimisena yrittäjänä ja hänellä onkin haaveena oma leipomo/kahvila, jossa hän voisi työllistää syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä.

Kati Lehto, 39, Kangasala
osastonsihteeri
IG: @vanilllacakes

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_kati_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Kati on itseoppinut kotileipuri, joka innostuu uusista resepteistä ja koristeluista. Ujous antaa vaikutelman hiljaisesta persoonasta, mutta Kati syttyy, kun puhutaan leivonnasta. Katille leipomusten esteettinen puoli on aivan yhtä tärkeää kuin makukin ja se myös näkyy! Kati pyörittää työnsä ohella VanillaCakes -sometilejä sekä blogia, missä hänen kauniita leipomuksiaan seuraa lähes 20 000 ihmistä.

Katilla on pitkä leivontakokemus, hän leipoo monipuolisesti ja käyttää haastavia tekniikoita. Leipoessa hän ei myöskään koskaan luovuta – jos jokin menee pieleen, hän tekee sen niin monta kertaa uudestaan, että onnistuu.

Oma persoonallinen ilme näkyy selvästi Katin leivonnassa: hän käyttää runsaasti itse valmistettuja koristeita ja lopputulos on aina viimeistelty. Kati luo jatkuvasti uusia reseptejä blogiinsa ja leipoo harvoin toisten resepteistä noudattaen ohjeita täsmällisesti.

Sami Mannila, 28, Espoo
myyjä ja personal trainer
IG: @_samiman_

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_sami_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Sami on oppinut leipomisen salat jo nuorella iällä isoäidiltään, ja kiinnostus leipomiseen ja ruoanlaittoon on pysynyt vahvana tähän päivään saakka. Sami leipoo enimmäkseen suolaisia herkkuja ja soveltaa reseptejä omannäköisikseen. Myös makeat leivonnaiset ovat Samin mieleen, varsinkin macaronsit ovat usein työn alla niiden vaikeudesta huolimatta. 

Tämä entinen kokki on sosiaalinen ja puhelias, ja hurmaa valoisalla persoonallaan. Hän on leivonnassa teknisesti taitava, vaikka myöntää välillä sähläävänsä jonkin verran. Kokkitaustalla on omat hyötynsä, sillä Sami käyttää tottuneesti jokaisen minuutin hyödyksi ja miettii, mitä voisi tehdä vielä lisää tai paremmin. Vahvuuksina hänellä on persoonalliset maut ja tekniikat.

Sami ei pidä itseään erityisen taiteellisena, mutta leivonnaisia ja kakkuja tehdessä luovuus nousee esiin. Sami uskaltaa kokeilla uusia tuotteita ja tykkää tehdä näyttäviä leivonnaisia. Ohjelmaan hän haki haastaakseen itseään ja oppiakseen uutta leivonnasta. Leipomisessa Samia inspiroi se, kuinka iloiseksi hän voi saada muut ihmiset leivonnallaan.

Iida Huhtaluhta, 28, Perkiömäki
kokki, tuleva lastenohjaaja
IG: @spicegirls_baking

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_iida_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Iidan leipomisinto syttyi yläasteella mokkapalojen muodossa. Lopulta häntä pyydettiin vaihteeksi leipomaan jotain muutakin välillä, ja Iidahan leipoi.

Tässä härmäläisleipurissa tiivistyy leivonnan ilo. Hänen perheessään juhlitaan isoin kakkukestein muun muassa sitä, kun kesällä on uitu 100 päivää putkeen. Kolmen lapsen äidin elämänfilosofia onkin tehdä arjesta juhlaa ja siinä leivonta on isossa roolissa. Iida on monipuolinen leipuri, joka ei pelkää heittäytyä. Hän tekee kaiken alusta loppuun täysillä, eikä suostu luovuttamaan missään vaiheessa.

Iida leipoo päivittäin, ja hänen on vaikea pitää lomaa leipomisesta, koska se tuo niin paljon iloa ja sielunrauhaa. Ohjelmaan hän uskalsi viimein hakea sillä ajatuksella, että haaveet eivät koskaan toteudu, jollei niitä edes yritä toteuttaa.

Innokas leipuri kuvailee itseään sählääjäksi, jolle sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, koska usein hän tekee ensin ja miettii vasta myöhemmin. Jos hän epäonnistuu leivonnassa, hän saattaa tirauttaa kyyneleen tai pari, mutta lannistumaan hän ei suostu, vaan kokeilee uudestaan!

Iiris Kivioja, 32, Tuusula
lähihoitaja
IG: @lemonsleipoo

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_iiris_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Iiris on viihtynyt leipomisen parissa jo pienestä pitäen ja leipoo yhä viikoittain. Instagramiin perustetun leivontatilin kautta innostus kasvoi entisestään, ja tekemiseen on tullut varmuutta.

Koko Suomi Leipoo -ohjelmaan osallistuminen on ollut Iirikselle pitkäaikainen haave. Lisäksi hän haaveilee siitä, että saisi leipoa työkseen.

Rauhallisen ja osaavan Iiriksen työskentelyä on ilo seurata, kun tekeminen on niin varmaa ja taidokasta. Omien sanojensa mukaan hän leipoo aivan kaikkea ja pitää sitä vahvuutenaan. Iiris on kehitellyt jonkin verran omia reseptejä, joista valkosipulileipä on yksi hänen omista sekä kuulemma myös muiden suosikeista. Hän on jakanut reseptejään myös sosiaalisessa mediassa, ja on ollut ilahtunut niiden suosiosta. Iiris tykkää elää sesonkien mukaan myös leivonnassa.

Myös valokuvaaminen on Iirikselle rakas harrastus, ja hänestä on ihanaa yhdistää se mukaan leipomiseen.

Siiri Vähämetsä, 18, Hailuoto
opiskelija
IG: @vahamakiaa

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_siiri_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Siiri on kokeilunhaluinen leipuri, joka etsii aktiivisesti uusia reseptejä kokeiltavaksi. Hän myös tykkää yhdistellä reseptejä keskenään luodakseen täysin uusia makuelämyksiä. Leipominen on Siirille luovaa työtä, jossa voi nähdä oman kätensä jäljen ja ilahduttaa siten muita.

Reipas ja tehokas Siiri on jo ehtinyt perustaa oman 4H-yrityksen, jonka kautta hän myy muun muassa tilauskakkuja sekä kuuluisia korvapuustejaan. Leivonnan ohella lukiota käyvä Siiri urheilee paljon. Se on hänen toinen rakas harrastuksensa. Nuoreksi ihmiseksi Siirillä on todella hyvä ja monipuolinen leivontakokemus. Keittiössä valmistuu niin suolaiset kuin makeatkin herkut.

Siiri haaveilee urasta yrittäjänä, jolloin hän voisi yhdistää kaikki mielenkiintonsa, ja ennen kaikkea leipoa, leipoa ja leipoa!

Lauri Pyyhkälä, 24, Lahti
asiantuntija

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_lauri_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Rahoitusalalla asiantuntijana työskentelevä Lauri vaikuttaa hiljaiselta, mutta sanavalmis ja utelias puoli herää eloon muiden seurassa. Hyvällä asenteella tekevä leipuri, jolla huumori kukkii ja sanailu luistaa leivonnan lomassa. ”Elämässä pitää tehdä, mitä haluaa. Jos haluat Koko Suomi leipoo-ohjelmaan, niin siihen pitää hakea”, Lauri pohtii.

Myös Laurin avopuoliso on innokas leipuri, ja hänen kanssaan Lauri leipookin usein.

Leipomisessa Lauri kokeilee monipuolisesti eri tuotteita ja tekniikoita. Hän käyttää usein montaa eri yhdistelmää samassa tuotteessa ja harjoittelee paljon. Leivonnassa Laurin vahvuuksiin ei kuulu koristelu, mutta hän pyrkii jatkuvasti parantamaan taitojaan siinäkin.

Lauri on yleensä kovin kriittinen omista leipomuksistaan ja löytää aina parantamisen varaa – ainoastaan hänen sitruunamarenkitorttunsa on onnistunut niin, että hän kertoo siitä ylpeydellä!

Laura Aho, 40, Lempäälä
DI/tuotekehitysinsinööri
IG: @suklaapommi

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_laura_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Laura on aurinkoinen leipuri, joka haluaa kehittyä koko ajan. Hän osaa myös kehitellä omia reseptejä ja on teknisesti erittäin taitava. Laura kuvailee itseään enemmän kakkujen tekijäksi kuin pullien leipojaksi. Tämä johtuu siitä, että hän tylsistyy taikinaa vaivatessaan. Laura rakastaa käyttää varsinkin suklaata leipomuksissaan.

Laura on suvussaan se henkilö, joka loihtii herkut juhlaan kuin juhlaan. Laura miettii aina ensin makuja, ja vasta sitten ulkonäköä – vaikkakin kakkubuffettia suunnitellessa esteettisyys on hänelle tärkeää.

Laura harrastaa leipomisen lisäksi myös liikuntaa ja käsitöitä. Hän tykkää ommella itselleen ja lapsilleen vaatteita. Kesän kuvaukset innostavat Lauraa jo suunnittelemaan uusien mekkojen ompelua.

Laura oli mukana viime talvena esitetyn Koko Suomi leipoo -joulun minisarjan fanijaksossa, jossa hänet valittiin tähtileipuriksi. Kovasta motivaatiosta ja voitontahdosta kertoo muun muassa se, että hän on testannut ja kellottanut kaikki 7. kauden tekniset tehtävät.

Oona Kettunen, 31, Porvoo
lähihoitaja ja kotiäiti
IG: @kolinaakeittiossa

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_oona_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Säpäkällä ja sanavalmiilla Oonalla on koko ajan vauhti leivonnassa mukana. Keittiössä tapahtuu paljon ja välillä ärräpäätkin saattavat lennellä, mutta hän pysyy koko ajan prosessissa mukana.

Ajoittaisesta sähläämisestä huolimatta Oona kokee itsensä pikkutarkaksi ihmiseksi. Hänelle leipominen on terapeuttinen kokemus, jonka aikana hän pystyy rentoutumaan. Ja totta kai lopputulos tekee aina iloiseksi!

Oona on leiponut paljon ja on siitäkin syystä monipuolinen osaamiseltaan. Leivonnassa Oonalle on tärkeää haastaa itsensä. Hän kokeilee jatkuvasti mieluummin uusia reseptejä, kuin toistaa jotain jo tehtyä. Oona ei erityisesti seuraa leivontatrendejä, vaan hän kuuntelee mieluummin omaa fiilistään siitä, mitä huvittaisi kokeilla seuraavaksi. Hän on kehitellyt myös omia reseptejä, ja jakanut niitä leivonta-aiheisella sometilillään.

Tanja Purmonen, 44, Tampere
sairaanhoitaja
IG: @kardemummaa_ja_mielenrauhaa

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_tanja_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Tanja on leiponut pikkutytöstä asti äitinsä ja isoäitiensä kanssa, ja myöhemmin hän on kehittänyt taitojaan omatoimisesti. Tanjaa kiinnostaa aina oppia uutta leipomisen suhteen, mutta hän myöntää silti pitävänsä enemmän perinteisistä leipomuksista.

Leivonta antaa Tanjalle rentouttavaa vastapainoa kuormittavalle työlle anestesiahoitajana. Hän jaksaakin viettää leivonnan parissa vaikka tuntikausia kerrallaan. Tanjan keittiössä tehdään paljon ja intohimolla, omaa persoonaa unohtamatta. Hän kertoo tekevänsä ”perhanan hyviä korvapuusteja”. Tähän monipuoliseen tekijään voi varmasti moni kotileipuri samaistua.

Leipomisen suhteen Tanja haaveilee uuden oppimisesta ja uusista onnistumisesta. Myös ohjelmaan mukaan pääsy on toteutunut unelma Tanjalle.

Stefan Palosaari, 29, Oulu
information specialist
IG: @s.t.i.f.i.

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_stefan_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Valloittavasti Oulun murretta puhuvalla Stefanilla on itävaltalaiset sukujuuret, joita hän hyödyntää paljon leivonnassaan. Käytettyjä tuotteita ovat vaikka isän puutarhan aprikoosipuun aprikooseista tehty hillo tai Itävallasta tilatut leivontasuklaat. Stefanin suosikki raaka-aine leivonnassa on tyrnimarja.

Stefan ei ole luonut omia reseptejä, mutta usein hän soveltaa valmiita reseptejä omien mieltymyksiensä mukaan, ja tekee mieluummin kaiken itse kuin ostaa valmiina.

Leivonnassa Stefan tekee paljon, mutta hän myös ajattelee paljon. Oma ideologia näkyy vaikkapa raaka-ainevalinnoissa. Ja jos leipomus ei onnistu toivotulla tavalla, hän pyrkii loihtimaan siitä jollain muulla tavalla tarjottavaa – mitään ei heitetä pois. Stefan myös jakaa hyvin mielellään omaa tietotaitoaan ja oivalluksiaan muille.

Tiia Karonen, 29, Littoinen
opettajaopiskelija
IG: @taikakakku

koko_suomi_leipoo_kausi_8_promo_tiia_02_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Leipoessaan Tiia laittaa musiikin soimaan ja tanssii ja laulaa mukana. Leipominen on Tiialle rentoa ja mukavaa ajanvietettä, vaikka hän haastaakin itseään jatkuvasti kokeilemaan uusia reseptejä ja somessa leviäviä leivontatrendejä.

Tiia on leipurina itseoppinut ja hän on viihtynyt harrastuksen parissa 25-vuotiaasta, jolloin hän oli ensimmäistä kertaa raskaana ja kaipasi uutta harrastusta. Nyt Tiian lapset ovat sen ikäisiä, että myös he osallistuvat leivontaan. Leivonta onkin Tiialle perheen yhteistä aikaa ja välillä tilauskakkujen tekoa.

Leivontataidoiltaan Tiia on monipuolinen ja teknisesti taitava. Leivonnaisissa näkyy aina viimeistelty kädenjälki. Tiia haluaa, että hyvän maun lisäksi leivonnainen näyttää hyvältä, eli koristelutaidot hänellä on hallussa.

Tiia pitää itseään kokeilevana leipurina ja hän uskoo pärjäävänsä kisassa jo senkin takia hyvin, että hän toimii yleensä paremmin pienen paineen alla. Lasten saannin jälkeen ainoastaan leivonta on pysynyt arjessa rakkaana harrastuksena, mutta aiemmin hän on harrastanut muun muassa kilpatanssia miehensä kanssa. Myös laulaminen ja soittaminen ovat lähellä Tiian sydäntä.

Ensimmäisissä jaksoissa:


1. jakso
MTV3-kanavalla ke 14.9. klo 21
MTV Katsomossa ke 14.9. alkaen

koko_suomi_leipoo_s8_eps1_markus_hurskainen_toni_ojala_sami_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Leivonta alkakoon! Leivontatelttaan saapuu ensimmäiset kuusi leipuria, jotka pääsevät heti vaivaamaan pullataikinaa ja kertomaan itsestään leivonnaisen kautta.

2. jakso
MTV3-kanavalla ke 21.9. klo 21
MTV Katsomossa ke 14.9. alkaen

koko_suomi_leipoo_s8_eps2_toni_ojala_markus_hurskainen_01_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Juuret. Loput kuusi leipuria aloittavat tiukan leivontakisan ja loihtivat tuomareille ensimmäisessä teknisessään grilliruoan aatelisen. Taidonnäytteessä päästään tutustumaan leipureiden kotiseutuun.

 
3. jakso
MTV3-kanavalla ke 28.9. klo 21
MTV Katsomossa ke 21.9. alkaen

koko_suomi_leipoo_s8_eps3_taidonnayte_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Kansallisaarre. Leipurit yhdistyvät yhdeksi ryhmäksi ja todellinen kilpailu alkaa. Teknisessä valmistetaan moderni versio suomalaisten ikisuosikista ja taidonnäytteessä pääosassa ovat Muumit.

Lähde: MTV


Muuta luettavaa muualta:

Tekniikka kehittyy

Millaisella autolla ajat? Onko se aasialainen vai eurooppalainen auto, onko se sähköauto, hybridi vai vielä perinteinen polttomoottori, vai onko sinulla kaasuauto? Tai jos ajatellaan omaa arkea tekniikan kautta, niin tuskin sinäkään kuuntelet enää kotona musiikkia äänilevyiltä, se taitaa olla aika musadiggarin hommia, ja nykyään erilaiset pilvipalvelut ja älypuhelin ovat siinäkin nousseet voittajiksi. Yleisestikin monet nykyajan teknisistä kehitysaskeleista tapahtuu mobiilimaailmassa, jolla ohjataan jo nyt kotiemme lämpöjä ja ovien toimimista. Autoista puheenollen, oletko koskaan miettinyt millä autoilla isot starat ajavat?

Samalla kun tekniikka kehittyy, täytyy meidän myös kiinnittää eri lailla ja uudella tavalla huomiota, miten käytämme sitä tekniikkaa. Oletko esimerkiksi tutustunut VPN-tekniikkaan, ja mistä siinä on kyse?

Tekniikan kehittyminen on muokannut myös tapaamme suhtautua kirjoihin ja lukemiseen, meille on tullut äänikirjat, ja valitettavasti itse lukeminen on entistä vähäisempää, mutta onneksi esimerkiksi kirjahyllyssa.fi sivusto tuo meille uutisina uusia Suomen markkinoilla olevia teoksia.

Pankkiasiat, lukeminen/kuunteleminen ja todella moni muukin arkemme asia hoituu älypuhelimme kautta, mutta kuinka hyvin me ymmärrämme sen uuden puhelimen?

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa