Embracer Group sopimukseen IPR-oikeuksien hankkimisesta J.R.R.R Tolkienin Taru sormusten herrasta- ja Hobitti- aineistosta

Ajankohtaista Elokuvat Luettavaa

Mitä tämä uutinen tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että tulossa on lisää elokuvia Tolkienin maailmoista.

Embracer Group AB (”Embracer”) on kokonaan omistamansa tytäryhtiön Freemoden kautta tehnyt sopimuksen Middle-Earth Enterprisesin ostamisesta, Joka on The Saul Zaentz Companyn osasto, joka omistaa laajan immateriaalioikeusluettelon ja maailmanlaajuiset oikeudet elokuviin, videopeleihin, lautapeleihin, kauppatavaraan, teemapuistoihin ja näyttämötuotantoihin, jotka liittyvät ikonisiin kirjallisiin teoksiin  Taru sormusten herrasta –trilogia ja  J.R.R. Tolkienin Hobitti sekä vastaavat oikeudet muihin TolkienIn kartanon ja HarperCollinsin valtuuttamiin Keski-maahan liittyviin kirjallisiin teoksiin, joita ei ole vielä tutkittu.

Olen todella innoissani siitä, että The Lord of the Rings ja The Hobbit, yksi maailman eeppisimmistä fantasiasarjoista, liittyvät Embracer-perheeseen ja avaavat lisää transmediamahdollisuuksia, mukaan lukien synergiat globaalissa ryhmässämme. Olen innoissani nähdessäni, mitä tämän IP: n tulevaisuus on, kun Freemode ja Asmodee ovat alku ryhmän sisällä. Jatkossa odotamme myös innolla yhteistyötä yhä vahvemman IP-portfoliomme sekä nykyisten että uusien ulkoisten lisenssinhaltijoiden kanssa.

Lars Wingefors, Embracer Groupin perustaja ja konsernijohtaja.

Meillä Zaentz Companyssa on ollut kunnia viimeisen puolen vuosisadan aikana hoitaa Tolkienin oikeuksia, jotta Taru sormusten herrasta ja Hobitti -fanit ympäri maailmaa voisivat nauttia palkituista eeppisistä elokuvista, haastavista videopeleistä, ensiluokkaisesta teatterista ja kaikenlaisesta tavarasta. Emme voisi olla innoissamme siitä, että Embracer ottaa nyt vastuun, ja olemme varmoja, että heidän ryhmänsä vie sen uusiin korkeuksiin ja ulottuvuuksiin säilyttäen samalla kunnianosoituksen näiden suurten kirjallisten teosten hengelle.

Marty Glick, The Saul Zaentz Companyn operatiivinen johtaja

Tausta ja perustelut

Saul Zaentz Company, joka sijaitsee Berkeleyssä, Kaliforniassa, Yhdysvalloissa, perustettiin vuonna 1976. Se perustettiin alun perin elokuvatuotantoyhtiöksi, joka tuotti palkittuja elokuvia, kuten Yksi lensi yli käenpesän.  Saul Zaentz Company hankki oikeutensa J.R.R. Tolkienin ja HarperCollins Publishersin perillisiltä ja kuolinpesältä, jotka säilyttävät J.R.R. Tolkienin kirjallisten teosten painetut julkaisuoikeudet. Saul Zaentz Company hankki ensimmäisen kerran oikeudet Taru sormusten herrasta ja Hobittiin vuonna 1976 sovinnossa United Artistsin kanssa tuottaakseen animoidun version Taru sormusten herrasta, jonka ohjasi Ralph Bakshi. Elokuva julkaistiin vuonna 1978 ja siitä on tullut kulttiklassikko. Vuonna 1998 The Saul Zaentz Company lisensoi New Line Cineman mahdollistaakseen ohjaaja Peter Jacksonin live-action-trilogiat Taru sormusten herrasta ja Hobitista. Elokuvat ovat tuottaneet lipputuloja yli 6 miljardia dollaria ja voittaneet monia Oscar-palkintoja.

The Saul Zaentz Company on Middle-Earth Enterprises -divisioonansa kautta, joka on saanut inspiraationsa J.R.R. Tolkienin luomasta kuvitteellisesta maailmasta, tuottanut ja lisensoinut myös laajan valikoiman menestyneitä videopelejä, lautapelejä, näyttämötuotantoja ja tuotteita, jotka perustuvat Taru sormusten herrasta ja Hobittiin yli neljänkymmenenviiden vuoden ajan.

Embracerin operatiivinen ryhmä Asmodee Group on jo yksi The Lord of the Ringsin ja The Hobitin menestyneimmistä lisenssinhaltijoista  lautapelien ja korttipelien kautta, sillä se on julkaissut yli tusina peliä, joissa on yli 100 laajennusta The Lord of the Rings –lautapelin julkaisun jälkeen yli 20 vuotta sitten, mukaan lukien klassikot, kuten Taru sormusten herrasta:  The Card Game and The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth, täysin yhteistyökykyinen, sovellusten tukema lautapeli, joka sijoittuu J.R.R. Tolkienin ikoniseen Keski-Maan maahan.

Keski-Maahan sijoittuvia keskeisiä tulevia teoksia, joissa Keski-Maan yrityksillä on taloudellisia etuja, ovat paljon julistettu Amazon-sarja Taru sormusten herrasta: Vallan renkaat, joka saa ensi-iltansa 2. syyskuuta 2022, sijoittuu tuhansia vuosia ennen Hobittia ja Taru sormusten herrasta; animaatioelokuva Taru sormusten herrasta: Rohirrimin sota  (Warner Bros),  julkaistaan vuonna 2024, ja mobiilipeli Taru sormusten herrasta: Keski-maan sankarit (Electronic Arts).

Muita mahdollisuuksia ovat tutkia muita elokuvia, jotka perustuvat ikonisiin hahmoihin, kuten Gandalf, Aragorn, Gollum, Galadriel, Eowyn ja muut J.R.R. Tolkienin kirjallisten teosten hahmot, ja tarjoavat edelleen faneille uusia mahdollisuuksia tutkia tätä kuvitteellista maailmaa myynninedistämisen ja muiden kokemusten kautta.

Oikeuksien hankinta on Embracerin IPR-vetoisen transmediastrategian mukaista. Taru sormusten herrasta ja Hobitti ovat maailman suurimpia, kestävimpiä ikonisia viihdesarjoja, ja ne ovat luoneet fantasiagenren.

Middle-Earth Enterprises on osa vasta perustettua Embracer Freemode -toimijakonsernia. Yhtiö jatkaa itsenäistä toimintaansa nykyisen Middle-earth Enterprises -johtoryhmän alaisuudessa ja tekee tiivistä yhteistyötä Embracer Freemode -johdon ja muiden Embracer-operatiivisten ryhmien kanssa edistääkseen mahdollisuuksia, kasvua ja synergioita konsernin sisällä jatkaakseen suuren franchising-yhtiön rakentamista ja laajentamista.

Ostohinta

Osapuolet ovat sopineet, että liiketoimen tiettyjä ehtoja ei julkisteta kaupallisista syistä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa