Räikkösen paluu kilparadoille sunnuntaina Elisa Viihde Viaplayssa

Ajankohtaista Elisa Viihde Viaplay Viaplay

Kimi Räikkösen odotettu paluu kilparadoille nähdään tulevana sunnuntaina NASCAR Cup Seriesin kisassa Yhdysvalloissa. Räikkönen ajaa osakilpailun Watkins Glenin legendaarisella moottoriradalla Trackhouse -tallin autolla numerolla 91. Sarjassa toista kautta mukana oleva tiimi on aloittanut vahvasti, eikä Räikkönen sulje pois mahdollisuutta jatkosta. Kisa on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport 1 -kanavalla.

”Toivottavasti pystytään vähän kisailemaan muita vastaan. Enköhän usko, että saadaan ihan hyvä auto sinne kuitenkin, se olisi lähtökohta, ja sitten katsotaan miten pysyy muiden perässä.” Kimi Räikkönen lupaili haastattelussa.


NASCAR Cup Series -kauden lyhyt oppimäärä
:

  • Runkosarja sisältää 26 osakilpailua, jotka ajetaan sunnuntaisin. Runkosarja kestää helmikuun alusta elokuun loppuun.
  • 16 parasta kuljettajaa jatkavat pudotuspeleissä, joihin pääsee voittamalla osakilpailun ja sijoittumalla 30 parhaan joukkoon pisteissä. Loput paikoista jaetaan pistesaaliin perusteella.
  • Pudotuspelit alkavat 4.9. ja niissä on kolme kierrosta, jossa kussakin kolme osakilpailua. Jokaisen kierroksen lopusta pois putoaa neljä kuljettajaa.
  • Viimeiset neljä kuljettajaa ovat mukana mestaruuskisassa, jossa kruunataan kauden voittaja

Räikkönen ei ole ensimmäistä kertaa NASCAR-auton ratissa. Edellisestä kerrasta on kuitenkin jo yli 10 vuotta aikaa, joten paljon on ehtinyt muuttua.

”Kaikki on mahdollista, mutta helpolla se ei tule. Formula 1 -auto ja NASCAR-auto ovat periaatteessa vastakohtia. Aika lähellä ollaan nykypäivänä GT3 tai GT4 -autoa. Autoissa on paljon tehoja  Ajo-ominaisuudet eivät ole kovin hyvät eli auto elää kokoajan eli Kimin luontainen auton hallintakyky tulee varmasti esille heti. Kilpailut ovat suhteellisen pitkiä ja niissä on vahva show-elementti. Aika aggressiivista on kisan lopetus yleensä ja aika paljon kopisee”, Viaplayn asiantuntija Toni Vilander kuvailee tulevaa kisaa ja Räikkösen mahdollisuuksia.

Viaplayn tiimistä Mervi Kallio ja Toni Vilander tulevat olemaan paikalla Yhdysvalloissa raportoimassa sekä ennakkoon kisaviikonlopun tapahtumia että itse sunnuntain osakilpailua. Kisan selostavat Mikko Reitti ja Ossi Oikarinen.

Sunnuntain NASCAR-ilta aloitetaan klo 18:00 ”NASCAR X Kimi Räikkönen” ennakko-ohjelman parissa. Varsinainen lähetys paikanpäältä alkaa 21:15 ja itse kisa käynnistyy klo 22:00. Ennakko-ohjelmat ja kisa ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport 1 -kanavalla.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa