Arvostelussa NetFlixin Kuwaitiin sijoittuva The Exchange

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Netflix Sarjat

NetFlixissä on katsottavissa kuuden jakson minisarja, joka sijoittuu 80-luvulle ja Kuwaitin pörssiin, joka on 100 % miesten maailma. Kunnes yksi nainen avaa tien tulevaisuudelle. 80-luku oli arabimaissa erilaista kuin 2020-luku, mutta ei silloinkaan naisista uskottu olevan tekemään päätöksiä tai omistamaan mitään – yleensäkään naisten oma päätöksentekokyky oli epäilyn alainen. Sarja kertoo kahdesta muutoksen aikaan saavasta naisesti eli Faridasta ja Munirasta.

Netflixin ”The Exchange” on Kuwaitiin sijoittuva sarja, joka perustuu tositapahtumiin. Se kertoo kahden naisen tarinan, jotka menestyivät miesvaltaisessa Kuwaitin talousmaailmassa 1980-luvun lopulla.

Rawan Mahdi esittää Faridaa. Farida on nainen, joka on äskettäin eronnut miehestään Omarista ja kamppailee taloudellisten ongelmien kanssa. Omarin varallisuudesta huolimatta Farida jäi avioeron jälkeen lähes tyhjän päälle. Farida esitetään vahvana hahmona, joka pyrkii välittämään voimaantumisen tunnetta tyttärelleen. Kaikki ei kuitenkaan ole helppoa kuwaitilaiselle yksinhuoltajanaiselle, jolla ei oikeastaan ole aiemmin ollut omaa rahaa – eikä pankkitiliä, jonka avaaminen jo itsessään tuntuu vaikealta.

Faridan tyttärellä Joodilla on myös omat ongelmansa äitinsä työnteon ja vanhempiensa avioeron jälkeen.

Abdullah Bahman esittää Omaria, Faridan entistä aviomiestä. Omar kuvataan varakkaana miehenä, joka nöyryyttää Faridaa, kun tämä tulee hänen luokseen pyytämään rahaa tyttärensä lukukausimaksuun.

Ryan Dashti esittää Joodia, Faridan ja Omarin tytärtä. Joodi on käynyt ensimmäiset vuodet Kuwaitin englantilaista koulua, joka on kuitenkin yksinhuoltajalle liian kallis, ja Joodin on vaihdettava valtiolliseen kouluun. Koulunvaihtaminen ja äidin julkinen työskentely ilman huivia ja miesten kanssa ei ole sellainen asia, joka olisi kovinkaan hyväksytty kuwaitilaisessa valtionkoulussa.

Shabnam Khan esittää Yaraa, Faridan ystävää, joka rohkaisee häntä osallistumaan keräystapahtumaan ja ostamaan uuden mekon. Tämä on yksi tarinan osa, mikä kuvastaa naisten oman aseman etsimistä yhteiskunnassa, joka on muuttumassa – samalla kun ostellaan mekkoja ja käydään töissä pörssissä, tankkereita pommitetaan Arabianlahdella.

Mona Hussain esittää Muniraa, Faridan serkkua. Munira työskentelee pankkivirkailijana Bank of Tomorrow -pankissa Kuwaitin pörssissä ja on ainoa nainen siellä. Hän on kuvattu rohkeana ja itsevarmana hahmona, joka ei pelkää ottaa tilaa miesvaltaisella kauppakentällä. Munira on se nainen, joka mahdollistaa myös Faridan työpaikan löytymisen Huomisen pankissa. Molemmat naiset ovat hyviä matematiikassa, eikä kauneuskaan ole haitaksi – mutta ainoina naisia pörssissä ei ole helppoa – ja asema onkin alussa lähinnä teen tarjoilijana.

Hussain Almahdi esittää Saud Salimia, Muniran esimiestä Bank of Tomorrow -pankissa. Hän rohkaisee Muniraa etenemään urallaan tarjoamalla hänelle tietoa, jota kenelläkään muulla ei ole. Saudilla on kuitenkin ”oma lehmä” ojassa, mikä paljastuu vähitellen.

Arvostelussa korostetaan sarjan pääosanesittäjien, Muniran ja Faridan, välistä kemiaa. Hussainin hahmo, Munira, kuvataan rohkeana ja itsevarmana, kun taas Mahdin hahmo, Farida, näytetään vahvana, mutta haavoittuvampana. Faridan ja Muniran välinen kilpailu on sarjan keskeinen osa, sillä kilpailu ei varsinaisesti ole kilpailua, vaan enemmänkin vanhojen lapsuuden asioiden esille tuloa uusissa tilanteissa.

Kannattaako sarjaa katsella?

Sarja avaa ovet 80-luvun arabimaailmaan ja miesten valtaan, mutta kuuden jakson kesto ei ole tarpeeksi tuomaan esille, mitä oikeasti tuolloin tapahtui. Sarja antaa raapaisun pinnasta, sekä päähenkilöistä, mutta jättää paljon myös kertomatta. Sarja ei mene syihin kaiken taustalla, mutta antaa kuitenkin erilaista viihdettä verrattuna Hollywoodin ammuntasarjoihin, jotka sijouttuvat samalle ajalle ja samalle alueelle.

Sarja on ihan ok katseltava, joskin sillä olisi ollut mahdollisuuksia pidemmällekin.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Lego Master Suomi – joukkueet rakentavat mestariteoksia

Lego Masters Suomi on suosittu kilpailuohjelma, jossa tiimit kilpailevat luomalla upeita rakennelmia Lego-palikoista. Osallistujat osoittavat luovuuttaan, taitojaan ja tiimityötä rakentaessaan uskomattomia Lego-teoksia. Kilpailu vaatii mielikuvitusta, tarkkuutta ja nopeita ratkaisuja. Lego Masters on inspiroiva ohjelma kaikille Lego-faneille, jotka rakastavat nähdä palikoiden muuttuvan.

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.

Uusi Samsuing Galaxy A13 – korkean suorituskyvyn laitteisto

Samsung Galaxy A13 :ssa on 6,6 tuuman Infinity V -näyttö 60 hertsin virkistystaajuudella. Puhelimen laadukas kamera yhdessä älykkään kuvankäsittelyn kanssa auttaa ottamaan eloisia ja teräviä kuvia. Samsung Galaxy A13 on myös varustettu 5000 milliampeerin akulla, joka antaa akulle jopa kahden päivän käyttöiän.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Garmin Venu 2 Plus-GPS-älykello – Soita puheluita ja lähetä tekstiviestejä

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykellolla voi soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 Plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet ja paljon muuta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa