Arvostelussa Elisaviihteen ja Britboxin Murha Provencessa

Ajankohtaista BritBox Elisa Viihde Elisa Viihde Viaplay ElisaViihde Sarjat

Mitä sanoisit TV-sarjasta, joka sijoittuu historiallisiin paikkoihin Ranskan Provencessa. Joka kertoisi paikallisen tuomarin rikostutkimuksista osittain vaimonsa kanssa. Sarjasta, jossa olisi hieman höpsähtänyt poliisipäällikkö ja joka jaksolle oma juonensa – mutta kaikki näyttelijät olisivat englantilaisia ja kielenä olisi englanti!

Shelagh Stephenson kirjoittaa käsikirjoituksen ja Grainne Marmion tuottaa sarjan.

Murha Provencessa kertoo tutkintatuomari Antoine Verlaquesta (Roger Allam) ja hänen tutkimuksistaan idyllisen kotikaupunkinsa Aix-en-Provencen murhia, mysteerejä ja pimeitä puolia.. Häntä on useasti auttamassa hänen rikospsykologi ”tuleva” vaimo Marine Bonnet (Nancy Carroll), sekä etsivä Helene Paulik (Keale Settle). Poliisipäällikkö Francois Rousselia sarjassa näyttelee Geff Francis, joka jättää rikolliset muille ja itse harrastaa enemmänkin omien juuriensa etsimistä Skotlannista tai polkupyöräilyä – siinä missä Antoine ja Marine ovat viinin ja hyvän ruoan ystäviä.

Oman värinsä sarjaan tuo Nancyn äiti Florence (Patricia Hodge), jonka sanotaan aina olleen 1968 barrikadeilla vastustamassa poliisia, eikän hän muutenkaan tunnu aivan täysin hyväksyvän tyttärensä suhdessa Antoineen.

Sarjaa on tehty yksi kolmen jakson kausi vuona 2022 ja sarjaa katsellessa tuntuu, että tässäkin on jo kolme jaksoa liikaa. Se, että katselee englantilaisten näyttelevän ranskalaisia englanniksi on jotenkin vaikea ymmärtää, mutta toisaalta kun tietää, kuinka moni britti haaveilee muuttavansa Provenceen, Etelä-Ranskaan – että itseasissa tuntuu siltä, että koko sarja on tilattu Ranskan turismin puolelta….

Sarjan parasta antia ovatkin maisemat ja alue. Itse rikostarinat ovat aika helppoja ratkaista ja Antoinen ja Marinen välinen keskustelu on toisaalta ihan ok, mutta kun kuvaan tulee Helene Paulik, on vaikea päättää katsooko lopulta jännäriä, toimintaa vai komediaa…

Olemme aiemminkin käsitelleet täällä tätä englantilaisten TV-sarja tyyliä, mennä naapurimaahan ja tehdä TV-sarja esiintymällä englantilaisilla näyttelijöillä, puhuen englantia mutta koko sarja perustuisi toiseen maahan, eli kuten tässä nyt, ja aiemmin Alankomaihin: Van Der Valk missä Marc Warren kavereineen puhui sujuvasti englanniksi paikallisia kieliä…..

Tämä siis on kaiketi kohtuullisen tavallista englantilaisilta – puhutaanhan kieltä ympäri maailman, joten miksei tehtäisi myös kokonaisia tv-sarjoja puhumalla englantia, Ranskassa, Alankomaissa, ja onhan niin vähän jo tehty Suomessakin.

Mutta entä tämä ”Murder in Provence”. Sarja on kevytty arki katseltavaa, ja jos pääsee tuon kieliasian yli, on sarja ihan katseltavaa ajanvietettä. Mutta tuleeko sarjaan toista kautta?

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa