Suosittu Ensitreffit alttarilla tulee taas! Kahdeksas kausi koukuttaa MTV3-kanavalla tiistaista 31.8. alkaen

Ajankohtaista Cmore

Rakkauden, avioliiton ja parisuhteen ytimessä vahvoja tunteita herättävä Ensitreffit alttarilla starttaa MTV3-kanavalla tiistaina 31.8. klo 21 uudistuneen asiantuntijakolmikon luotsaamana. 

Katsojien supersuosikki Ensitreffit alttarilla keräsi viime kaudella aiempia kausia isomman yleisön ja ohjelma oli katsotumpi kuin koskaan. MTV3-kanavalla tiistaina 31.8. alkavassa suosikkiohjelmassa neljärohkeaa paria astelee alttarille tuntemattoman kanssa ja hyppää yhteiseen seikkailuun toiveissaan elämänmittainen parisuhde.

Sarjan kahdeksannella tuotantokaudella palataan perusasioiden äärelle ja kantavana teemana on hyvä yhteinen arki. Parit muuttavat yhteen ja kohtaavat niin arjen haasteet kuin juhlahetketkin yhdessä. Toisaalta kaudella mietitään myös, miten tärkeää erillisyys ja oma aika ovat parisuhteen onnistumiselle.

Häämatkoilla parit suuntaavat Suomen kauneimpiin maisemiin ja juhannusjuhlilla sovitellaan yhteen kahden ihmisen perinteitä. Tuoreet aviovaimot ja aviomiehet pääsevät tapaamaan toisensa ja jakamaan kokemuksiaan avioliiton ensimetreiltä. Luvassa on hyviä neuvoja ja vertaistukea.

Parien tukena nähdään kaksi aiemmilta kausilta tuttua asiantuntijaa – erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen sekä kirkkoherra Kari Kanala, ja uutena asiantuntijana aloittava ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa. Asiantuntijoiden avustuksella pariskunnat tutustuvat toisiinsa ja toistensa tapoihin elää hyvää arkea, sekä pureutuvat parisuhteen ydinkysymyksiin, kuten mistä rakkaus ja kumppanuus syntyvät. Tärkeäksi teemaksi nousee myös sitoutuminen – miten treffipalveluiden ylitarjonnan ja nopeiden torjuntojen yhteiskunnassa osaisi pysähtyä yhden ihmisen kohdalle selvittämään, miten juuri hän voisi olla se, joka saa hymyn kasvoillesi joka aamu?

Ennätyspitkän tuotantokauden 14 jakson päätteeksi nähdään vielä ensimmäistä kertaa Mitä heille kuuluu nyt -jakso, jossa katsojat saavat tietää, mitä pareille kuuluu jatkamispäätöksen jälkeen ja kameroiden sammuttua. Ensitreffit alttarilla perustuu tanskalaiseen ohjelmaformaattiin Gift Ved Første Blik.

Tutustu Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoihin:

Hanna Myllymaa
Ratkaisukeskeinen terapeutti, pariterapeutti, ero-ohjaaja, ratkaisukeskeisen terapian maisteri, KM
Hanna Myllymaa on asiantuntijatiimin tuore kasvo. Ensimmäistä kertaa ohjelmassa mukana oleva Hanna työskentelee ratkaisukeskeisenä terapeuttina. Hän vetää erilaisia ero- ja parisuhderyhmiä, joiden kautta hän on tukena eroaan purkaville tai parisuhdettaan vahvistamaan pyrkiville pareille. Työssään hän nojaa Fisherin sopeutumiskäyttäytymisteoriaan, jonka pohjalta ryhmien toiminta järjestetään.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa Hannaa kiehtoo se, että tuoreet parit saavat tukea parisuhteensa rakentamiseen heti sen alkumetreiltä asti. Hänen mukaansa parisuhteesta voi saada toimivamman ja kummankin osapuolen vahvuudet paremmin huomioivan, kun ammattiapua on käytettävissä jo suhteen alkutaipaleella. Hän myös arvostaa sitä, että ohjelmassa ei keskitytä pelkkään pintaan.

”Ensitreffit alttarilla- konseptissa kiehtoo se, että ihmisen sisälle tutustutaan oikeasti, sillä meillä on monipuolista dataa käytössä siinä hetkessä, kun pohdimme minkälaisia matcheja löytyy”, Hanna kertoo.

Pandemian aiheuttama poikkeusaika korostaa Hannan mukaan ihmisten läheisyydentarvetta ja tuo esiin yksinäisyyden hetket, kun ei ole samalla tapaa mahdollisuuksia kohdata ihmisiä esimerkiksi baareissa tai harrastustoiminnassa.

”Ihminen kaipaa aina vierelleen toista ihmistä, meillä on se perustarve kokea olevamme rakastettuja. Se säilyy meillä läpi elämän – tarve kokea olevansa tärkeä, arvokas ja rakastettu. Siihen kulminoituu parisuhteen tarve ja miksi rinnalle kaipaa toista henkilöä.”

Pirkkalassa asuva Hanna Myllymaa on pitänyt yhtä aviomiehensä kanssa 15 vuoden ajan ja heillä on neljä lasta. Vapaa-ajallaan Hanna pelaa lentopalloa, minkä lisäksi hän on vahvasti mukana seuratoiminnassa niin aikuisten kuin lastenkin puolella. Itseään Hanna kuvailee määrätietoiseksi ja periksiantamattomaksi joukkuepelaajaksi.

Kari Kanala
Kirkkoherra, TM

Futiskirkkoherranakin tunnettu Kari Kanala on Paavalin seurakunnan kirkkoherra. Kari on ollut mukana Ensitreffit alttarilla –ohjelmassa alusta saakka. Muutaman vuoden tauon jälkeen hän palasi asiantuntijaksi ohjelman kuudennella kaudella.

Pappina Kari kokee tehtäväkseen lohduttaa ja rohkaista pareja. Hän muistuttaa, että parisuhde vaatii aina työtä, ja kokeekin olevansa mukana erityisesti arjen asiantuntijana.

”On mieletön mahdollisuus olla valitsemassa kenties elämän rakkautta ihmiselle. Ajattelen, että he voivat luottaa siihen, että me lähdetään tähän tosissaan ja myös siihen, että se toinenkin on siellä alttarilla tosissaan”, Kari kertoo.

Yhteiset arvot ovat tärkein kriteeri, jota Kari tarkastelee muodostaessaan pareja. Hän uskoo, että jos arvot kohtaavat, on olemassa mahdollisuus aitoon kumppanuuteen, jolle hyvä parisuhde voi rakentua. Hän muistuttaakin osallistujille, että avioliitto ei ole pikamatka vaan maraton, joka juostaan yhdessä toinen toistaan tukien.

”Olen usein sanonut, että Ensitreffit alttarilla on nurinkurinen siinä, että mennään takapuoli edellä puuhun: ensin naimisiin, ja sitten alkaa duuni. Mutta ei vielä hääpäivänä. Silloin on hyvä tutustua ja nauttia hetkestä.”

Kari Kanala on naimisissa ja hänellä on lapsi. Vapaa-ajallaan hän on innokas jalkapallofani ja pelaa itsekin urheilu- ja raittiusseura Zoomissa. Hän on myös julkaissut vaimonsa Milla Mäkitalon kanssa parisuhdekirjan Suhteellista – Pilkettä ja pohdintaa parisuhteesta (Kirjapaja, 2019)

Elina Tanskanen
Erityistason seksuaaliterapeutti, pariterapeutti, YTM
Elina Tanskanen on erityistason seksuaaliterapeutti, kouluttaja ja tietokirjailija, joka tekee terapiatyötä yksilöiden ja parien kanssa erikoisalanaan suhteet ja seksuaalisuus. Hänellä on usean eri terapiaviitekehityksen koulutuksia, joita hän hyödyntää työssään.

”Missioni on lisätä rakkautta maailmassa, ja Ensitreffit alttarilla on hyvin poikkeuksellinen ja erityislaatuinen tapa tehdä töitä sen eteen. Lisäksi sydäntäni lämmittää se, että tiedän, että katsojat siellä kotisohvilla saavat tästä tosi paljon”, kuudetta kertaa ohjelmassa mukana oleva Elina kertoo.

Seksuaaliterapeuttina Elina muistuttaa, että seksi on monille tärkeä osa parisuhdetta, mutta ei mikään itsestäänselvyys. Jokaisella on kehollinen ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus, joten parisuhteen alussa kannattaa tutkailla, soveltuvatko pariskunnan seksuaaliset tarpeet ja mieltymykset yhteen.

”Läheisyys ja intiimiyden kokemus syntyy ajan kanssa. Se on sitä, kun sinulla on turvallinen olo toisen kanssa. Voit olla oma itsesi ja tiedät, että tulet rakastetuksi sellaisena kuin olet. Ja tämä kaikki hyvä olo on vähän kuin olisit tullut kotiin ja sielu lepää.”

Elina Tanskanen on naimisissa ja hänellä on kaksi kouluikäistä lasta sekä yksi bonuslapsi. Vapaa-ajallaan hän mökkeilee perheineen ja lukee. Hän on julkaissut parisuhteisiin liittyviä tietokirjoja, muun muassa Onnellisesti yhdessä (Tammi 2017)ja Parempaa seksiä (Tammi 2017).

Jaksojen embargot:
– Kuvat ja biot alttarille astelevista julkaistaan ohjelman starttia edeltävänä perjantaina 27.8. ja ovat heti julkaisuvapaita. 
– Jaksot tulevat viikoittain ennakkoon katsottavaksi mtv-palveluun, jonka jälkeen jaksojen sisältö on julkaisuvapaata. 
– 1. jakson esikatselu aukeaa Venetsiaan ja Pressiin ma 30.8. 

#ensitreffitalttarilla

Ensitreffit alttarilla alkaa ti 31.8. klo 21 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa (mtv.fi, mtv-sovellus). MTV:n Superviikoilla 23.8.–5.9. starttaa 15 huippuohjelmaa!
Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Ohjelman MTV:lle tuottaa Endemol Shine Finland.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa