Siltsu Kuva: MTV3

Maikkarin Siltsu-dokumenttisarja kertoo tarinan tähtien tähdestä Jari Sillanpäästä

Ajankohtaista MTV Sarjat

Maikkarilla (MTV) 14.9. alkava neliosainen dokumenttisarja Siltsu kertoo tarinan miehestä, josta jokaisella on mielipide. Myös ennennäkemätöntä arkistomateriaalia sisältävä dokumenttisarja kertoo tosiasiat Jari Sillanpään tarinasta kaunistelematta.

Torstaina 14. syyskuuta 2023, Maikkarilla (MTV) alkava dokumenttisarja Siltsu kertoo tarinan Suomen kaikkien aikojen kovimmasta laulajasta, ”tähtien tähdestä” Jari Sillanpäästä, jonka tie johti uskomattomiin rikkauksiin, mutta jolla oli myös kaikkien aikojen kaksoiselämä. Mitä Sillanpäälle tapahtui ja miksi? 

Vuoden 1995 tangokuninkaan Jari Sillanpään ura oli kulkenut voitosta voittoon. Hänen esikoislevynsä on yhä Suomen myydyin kotimainen äänite. 2010-luvulla hänen yrityksensä pyöritti yhteenlaskettuna noin 15 miljoonan liikevaihtoa. Rikkauden näkyvimpiä merkkejä olivat hänen lukuisat asuntonsa ympäri maailmaa. Siltsun lumovoimasta puhuttiin ja kirjoitettiin. Sillanpään paha huumeongelma kuitenkin johti kolmeen rikostuomioon. Syytökset olivat vakavia ja ne tulivat yleisölle suurina yllätyksinä. Silti kansa ei hylännyt häntä. Kovimman kolauksensa Sillanpää koki vuonna 2018, kun hänen laitteeltaan löydettiin lapseen kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavaa materiaalia ja häntä syytettiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Jälkimmäinen syyte kumottiin myöhemmin.  

Sillanpää ei ole koskaan julkisesti pyytänyt anteeksi. Asioiden riepottelu on tuntunut hänestä julmalta ja eteenpäin meno on ollut vaikeaa – niin vaikeaa, että alkuun hän kieltäytyi osallistumasta dokumentin tekemiseen. Tuomionsa kärsittyään hän haluaisi jo kääntää lehden ja tehdä paluun raskaiden vuosiensa varjoista. Pitäisikö Jari Sillanpäälle antaa anteeksi ja jos pitäisi, niin miksi? Mitä hän itse ajattelee tilanteestaan tänään? Mikä saa Sillanpään fanit – maan ainutlaatuisimman fanikerhon – palvomaan häntä yhä edelleen?  

Dokumenttisarja kertoo tarinan miehestä, josta jokaisella on mielipide. Sarja ei ole ylimääräinen oikeusistunto, ei skandaalijuttujen kooste eikä jatke. Siltsu kertoo Jari Sillanpään tarinan kaunistelematta. Sarjassa nähdään myös ennennäkemätöntä arkistomateriaalia. 

”Näinä aikoina, kun julkisuuden henkilöitä ajetaan mediassa lihamyllyn läpi, en ihmettele Jari Sillanpään ensireaktiota olla lähtemättä mukaan hänestä tehtävään neliosaiseen dokumenttisarjaan. Hänen rikoksensa ovat vakavia, niitä vaikeimpia julkisuuskuvan kannalta ja kujanjuoksu median kanssa on ollut tuhoisa”, dokumenttisarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Minna Dufton kertoo.

”Kuunnellessani haastateltavia ja heitä, jotka suostuivat juttelemaan minulle taustoiksi, mietin, miten pitää sisältö ja sen tekeminen neutraalina. Tarinassa, jonka ympärillä jokaisella oli oma mielipiteensä siitä, mitä tapahtui ja miten kaikkeen tulisi suhtautua, lopullinen mielipide tulisi jäädä katsojalle. Jari Sillanpään lisäksi haastattelin lopulta kameralle 20 henkilöä hänen uransa ja elämänsä varrelta sekä myös sen ulkopuolelta”, hän jatkaa.

Haastateltavina nähdään muun muassa tuottaja Ile Vainio, säveltäjä Kassu Halonen, Jarin ex-assistentti Kristiina Heikkilä ja muita työtovereita sekä musiikkiuralta että sitä edeltävältä ajalta, musiikkitoimittaja Pekka Laine, elämäkertakirjailija Mari Koppinen, rikostoimittaja Päivi Happonen, mediatutkijoita ja Jarin rinnalla vuosien ajan kulkeneita Siltsu-faneja.

Lähde ja kuva: MTV


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa