Miksipä ei yhdellä iskulla – vakuudeton lainojen yhdistäminen tuo selkeyttä raha-asioihin

Ajankohtaista Luettavaa

Kuinka monta kertaa olet avannut keittiön kaappisi ja huomannut, että sinulla on useampi kuin yksi suolapurkki piilossa nurkan takana? Ehkä olet jopa ostanut taas kerran uuden, vaikka vanhatkin olisi riittäneet. Saman tyyppistä sattuu myös raha-asioissa. On helppo hukkua kaikkien niiden pikkuvelkojen, osamaksujen ja luottokorttilaskujen viidakkoon, joista jokainen kiljuu huomiota eri suuntaan. Tässä tilanteessa vakuudeton lainojen yhdistäminen astuu kehiin, ikään kuin keittiön laatikoiden siivous: heittää kaikki vanhat ja tarpeettomat pois ja järjestelee jäljelle jäävät yhdeksi siistiksi kokonaisuudeksi. Lopputuloksena on useimmiten enemmän tilaa, oli kyse sitten keittiön laatikoista tai talouden liikkumavarasta yhdistelmälainan tuomien säästöjen ansiosta. Yhdellä selkeämmällä ja yleensä edullisemmalla kuukausierällä saattaa olla paljon helpompi hengittää.

Tee taloudenhallinnasta kevyempää

Kuvittele, että kaikki pienet velkasi olisivat yhdessä nipussa, etkä enää joutuisi jonglööraamaan useiden eräpäivien ja korkeiden korkojen kanssa. Vakuudeton lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä monen pienen lainan korvaamista yhdellä lainalla, jossa on vain yksi korko ja yksi eräpäivä. Se on kuin vaihtaisit monimutkaisen ruokareseptin yhteen yksinkertaiseen, joka on helppo toteuttaa ja monesti kuluja saadaan alemmas. Voit unohtaa huolen siitä, oletko maksanut jonkin niistä useammasta laskusta, sillä yhden seuraaminen nyt vain on niin paljon helpompaa.

Yhdistämällä kaikki lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi säästät rahaa ja saat lainasi maksettua nopeammin. Kun useita lainoja ja niiden erilaisia korkoja, kuluja sekä maksupäiviä yhdistetään yhteen, syntyy selkeyttä, enemmän aikaa ja uuden katsauksen nykyisten korkotasojen kilpailuttamiseen. Kuten ruoanlaitossa, missä liiallinen mausteiden ja ainesosien määrä voi sekoittaa makujen harmonian, myös talouden pitäminen yksinkertaisena auttaa tunnistamaan ja keskittymään olennaiseen – talouden tasapainoon ja velkaantumisen hallintaan.

Talouden yksinkertaistaminen voi auttaa ehkäisemään ylivelkaantumista ja taloudellisia vaikeuksia. Vaikka muutos voi tuntua pieneltä, se voi tuoda suuria etuja tulevaisuudessa. Säästöjä voi kertyä ei ainoastaan vähentyneiden korkokulujen muodossa, vaan myös aikaa säästyy, kun kaikki hallinnolliset tehtävät yksinkertaistuvat. Se on kuin vapauttaisi tilaa kaapissa – tai tässä tapauksessa, budjetissa – jotta uudet mahdollisuudet voivat löytää tiensä elämääsi.

Yhdistä ja hallitse – kuin ruokavalion suunnittelu mutta rahalle

Tiedäthän, kuinka tärkeää on suunnitella ruokavalio ja pitäytyä terveellisissä valinnoissa? Sama pätee talouteen. Jotkut lainat ovat kuin pikaruokaa – hetken mielihyvää, mutta pitkällä tähtäimellä ne voivat vaikuttaa negatiivisesti taloudelliseen hyvinvointiisi. Vakuudeton lainojen yhdistäminen antaa sinulle mahdollisuuden tehdä ”terveellisempiä valintoja” raha-asioissasi, jolloin näet selvemmin taloutesi kokonaiskuvan ja voit tehdä tietoisempia päätöksiä tulevaisuudessasi.

Samalla tavalla kuin terveellinen ateriasuunnittelu auttaa ymmärtämään ja kontrolloimaan kaloreita, lainojen yhdistäminen voi auttaa sinua hahmottamaan ja hallitsemaan rahankäyttöäsi. Erona on toki se, että ateriasuunnittelu tehdään useimmiten viikoittain, kun taas lainojen yhdistäminen voi olla parhaimmillaan vain kertaluontoista.

Yhdistämällä lainat voit saada paremman käsityksen siitä, miten paljon maksat kuukaudessa korkoja ja kuluja. Usein yksittäisten lainojen yhdistäminen paremmalla korolla voi vapauttaa rahaa, joka oli aiemmin sidottuna korkeisiin korkokustannuksiin. Näin ollen, lainojen yhdistäminen voidaan nähdä investointina henkilökohtaiseen rahoitukseen, aivan kuten terveellinen ruokavalio on investointi omaan terveyteen.

Kokonaiskuvan näkeminen – ei enää piilossa olevia aineksia

Yksi laina, yksi (usein pienempi) korko ja yksi eräpäivä. Kun yhdistät lainat, et enää törmää ikäviin yllätyksiin, kuten piilokuluihin tai korkojen muutoksiin, jotka ovat vertailtavissa keittiön hyllyillä piilotteleviin vanhentuneisiin aineksiin. Vakuudeton lainojen yhdistäminen tuo esiin kaikki taloutesi ”ainekset”, auttaen sinua ymmärtämään paremmin, mistä rahasi oikeasti koostuvat. Tämä voi auttaa sinua tehostamaan rahankäyttöäsi, ehkä jopa löytämään uusia säästökeinoja ja voi olla ennen kaikkea säästöä tuova ratkaisu kun korkotaso saadaan alemmaksi.

Kokonaiskuvan näkeminen taloudesta antaa sinulle paremman pohjan taloudellisen hyvinvoinnin rakentamiseen. Aivan kuten raikkaan keittiön ylläpitäminen auttaa inspiroimaan terveellisempään ruoanlaittoon ja vähentää ruokahävikkiä, selkeä kuukausikatsaus veloistasi ja tuloistasi auttaa sinua tekemään viisaampia taloudellisia päätöksiä, jotka palvelevat pitkän aikavälin tavoitteitasi.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa