Onnellinen loppu – uudestaan ja uudestaan…

Elokuvat Luettavaa

Lopputekstien pyöriessä musiikin tahtiin elokuvan lopussa on jotenkin tyhjä olo. Muutaman tunnin aikana on itse uppoutunut tarinan sisälle niin, että tuntuu kuin itsekin olisi tullut pitkän matka päähän. Tämä kertoo siitä, että elokuva valinta on ollut täydellinen.

Elokuvat ovat tulleet aina vain lähemmäksi meitä. Uutuudet löytyvät välittömästi muutaman napautuksen päässä älytelevisiosta ja elektroniikan avulla on mahdollista saada yhtä laadukas kokemus näiden parissa omalta kotisohvalta kuin elokuvateatterissa.

Mitkä ovat sitten ne elokuvat ja sarjat joiden pariin palataan uudestaan ja uudestaan? Ne, joihin ei kyllästy koskaan.

Klassikoiden viemää

Ensimmäisenä kannattaa pitää mielessä, että meistä löytyy kaikenlaisia katsojia. Toisen sydämen saa sykähtämään riipaiseva tarina todellisista elämän tarinoista, kun taas toisen sieppaa mukaansa fantasiamaailma.

Tarkastellaanpa ensin kautta aikojen katsojat ympärilleen kietoineita klasikon maineeseen nousseita elokuvia ja sarjoja.

Titanic

Inspiraation elokuva on saanut RMS Titanicin upotessa ensimmäisellä matkallaan törmäyksessä jäävuoreen. Tapahtuma yhä edelleen poikii ilmoille ajatuksia salaliittoteorioista ja arveluista miksi näin pääsi käymään.

Osittain kuvitteellinen elokuva Titanicin uppoamisesta kiteytettynä romantiikkaan on vetänyt katsoja puoleensa uudelleen ja uudelleen vuosikymmenien ajan. Päähenkilöinä esiintyvät Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet.

Star Wars

Tähtien sota yhä edelleen vie mukanaan niin pienet kuin suuremmatkin katsojat. George Lucasin luoma elokuvasarja johdattelee katsojan eri hahmojen seikkailuun aikojen taakse kaukaiseen galaksiin. Ensimmäinen elokuva Tähtien sota sai ensi-iltansa jo vuonna 1977, josta alkoi näihin päiviin asti kestänyt maailmanlaajuinen ilmiö.

Frendit

Monia tunnustuksia saanut ja paljon huomiota saanut televisiosarja viihdytti katsoja vuosikymmenen ajan vuosien 1994-2004 välillä. Yhä edelleen tämä kerää ruutujen ääreen katsojia kuuden ystävyksen kommelluksia katsomaan.

Uuno Turhapuro

Pelkkä nimi saa hymyn huulille. Tämä jokaisen suomalaisen tuntema hahmo esiintyi Spede Show’ssa ja 20-osaisessa elokuvasarjassa vuosien 1971-2004 välillä.

Hauskuus perustuu Turhapuron ja hänen apen väliseen suhteeseen. Sietämätön sulhanen on vahingossa kaikessa parempi. Pettämätöntä suomalaista huumoria, joka uppoaa myös nykynuoreen.

Uudempaa tuotantoa

Markkinoilta löytyy satoja ellei tuhansia loistavia elokuvia. Jokainen niistä omalla tavallaan koskettaa eloon herätetyllä tarinallaan meitä; oli se sitten tosielämän dokumentti, kertomus vahvasta naisesta tai mitä tahansa maailmankaikkeudessa tapahtuvaa.

Uudemmasta tuotannosta koukuttavia teoksia ovat muun muassa nämä seuraavat. Niiden pariin katsojat ajautuvat uudelleen ja uudelleen.

Avatar

James Cameronin ohjaamana tästä elokuvasta on tullut yksi historian suosituimmista tieteiselokuvista. Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2154 Pandora planeetalle, jossa fantasiamaailma on nerokkaasti kiedottu maapallon elämään.

Ylistetty seikkailufantasia vie katsojan mukanaan, eikä se muutu yhtään huonommaksi vaikka sen olisi katsonut jo aiemmin.

Leijonakuningas

Leijonakuningas Mufasan ja hänen puolisen Sarabin tarina Simban syntymästä Jylhämaan kuninkaaksi on uutena versiona aivan yhtä viehättävä kuin alkuperäinen. Disneyn elokuvia on lähes mahdoton pistää paremmuusjärjestykseen.

Siinä missä perheen pienimmät viihtyvät tämän parissa, niin se osaa koskettaa joka kerta myös vanhempiakin siinä sivussa.

New Life

Benjamin elämä muuttuu siitä hetkestä, kun hän tapaa Avan. Lapsuuden ystävyys muuttuu rakkaudeksi. Äkillinen muutos elämässä pistää koko tulevaisuuden vaakalaudalle. 

Katsoja viedään matkalle elämän ja rakkauden hyviä sekä huonoja puolia muistuttaen kuitenkin kaikkein tilanteiden tuovan uusia mahdollisuuksia. Elokuva toivosta, joka vahvasti luo uskoa myös katsojan elämään joka kerta.

Vihreä maili

Stephen Kingin Kuoleman käytävä kirjaan perustuva elokuva kertoo kuolemaantuomittujen viimeisistä hetkistä. Tapahtumat sijoittuvat pääasiassa vuoteen 1935 vieden katsojan mukaan draamaan sekoitettuna yliluonnollisilla kyvyillä.

Elokuva vie katsojan tunteiden vuoristorataan sitoen osaksi tarinaa niin, että kerta toisensa jälkeen voi kokea olevansa osa tätä liikkuvaksi kuvaksi puettua tunnelmallista elämää.

Kurkistus toisenlaiseen todellisuuteen

Maailmaan mahtuu paljon upeita elokuvia. Ne toimivat meidän opettajina, tunteiden tulkkina ja kuljettavat meidät hetkeksi pois omasta todellisuudesta. Peilaamme kuin tahtomatta katsomaamme omaan elämään, joten jokainen niistä jättää pienen palan meihin.

Tästä johtuen jokainen niistä koskettaa ja herättää meissä erilaisia ajatuksia. Olisi täysi mahdottomuus kirjata kaikki parhaimmat elokuvista yhdelle sivulle, mutta tässä muutama niistä joiden pariin palataan yhä uudestaan.

Kiinnostavaa tässä on se, että joka kerta ne näyttävät täysin uuden puolen itsestään, vaikka kuvittelimme tuntevan kaikki mahdolliset ja mahdottomat käänteet tarinan takaa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa