Oscar-gaala 2020 – Lyhyesti tämän vuoden voittajat

Ajankohtaista

Jokavuotinen Oscar palkintogaala järjestettiin taas viime viikolla ja jälleen palkinnot jaettiin ansaitusti. Ehdokkaien listalta löytyi useita jokaiselle jo entuudestaan tuttuja nimiä kuten Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Jonathan Pryce, Al Pacino, Tom Hanks sekä Scarlett Johansson ja tässä oli vain osa näyttelijöistä.

Jonathan Pryce sekä Anthony Hopkins olivat molemmat ehdolla rooleistaan elokuvassa ”The Two Popes” joissa kyseiset näyttelijät uppoutuivat erittäin syvästi rooleihinsa. Valitettavasti kumpikaan heistä ei Oscaria näistä rooleista napannut.

Brad Pitt taas vuorostaan voitti Oscarin parhaasta miessivuosasta roolistaan elokuvassa ”Once Upon a Time in Hollywood” jossa ironisesti juonena oli näyttelijän ura 50-luvulla.

Brad Pitt and Leonardo DiCaprio star in Columbia Pictures “Once Upon a Time in Hollywood”

Parhaan miespääosan vei ansaitusti Joaquin Phoenix, jonka suoritus jokerina oli uusi näkökulma DC:n superkonnaan. Joker elokuva kuitenkin itsessään on saanut jonkin verran noottia, syystä jos toisestakin mutta Joaquin Phoenixin panos elokuvan rooliin oli todella loistava ja siksi ehdottomasti ansaitsikin tämän vuoden Oscarin.

Muita voittajia:

Paras elokuva – Parasite
Paras vieraskielinen elokuva – Parasite
Paras naispääosa – Renee Zellweger
Paras naissivuosa – Laura Dern
Paras musiikki – Joker
Paras kuvaus – Roger Deakins
Paras äänitys – Stuart Wilson & Mark Taylor
Parhaat erikoistehosteet – Taistelulähetit 1917
Paras lavastus – Nancy High & Barbara Ling
Paras maskeeraus – Vivian Baker

Oscar-gaalassa nähtin myös Eminem (Marshall Mathers III) esittämässä hänen legendaarisen ”Lose Yourself” kappaleensa, saaden yleisönkin mukaansa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged