Teräsleidit ehdolla Euroopan elokuva-akatemian parhaan eurooppalaisen komedian palkintoon

Ajankohtaista Elokuvat

Pamela Tolan ohjaama ja yhdessä Aleksi Bardyn kanssa käsikirjoittama Teräsleidit on yksi kolmesta ehdokkaasta parhaan eurooppalaisen komediaelokuvan palkintoon.

Teräsleidit sai Suomessa ensi-iltansa 3.1.2020 ja se on vuoden katsotuin kotimainen elokuva lähes 250 000 katsojalla. Elokuvan pääosissa nähdään Seela Sella, Leena Uotila ja Saara Pakkasvirta virkavaltaa pakenevina sisaruksina.

”EFAn komediakategoriassa ei ole koskaan ollut suomalaista edes ehdolla, ja ruotsalaiset ovat jo voittaneet kolme kertaa. Maaotteluhengessä tähän kisaan lähdetään”, kertoo elokuvan tuottaja ja toinen käsikirjoittaja Aleksi Bardy Helsinki-filmiltä. Elokuva on Pamela Tolan toinen pitkä fiktioelokuva ohjaajana. Sen ovat tuottaneet Aleksi Bardy, Dome Karukoski ja Sirkka Rautiainen Helsinki-filmille.

Ehdokasvalinnoista päätti raati, johon kuuluvat Euroopan elokuva-akatemian hallituksen jäsenet Katriel Schory (Israel) ja Angela Bosch Ríus (Espanja), ohjaaja-käsikirjoittaja Paddy Breathnach (Irlanti), festivaalivalitsija Markus Duffner (Saksa/Italia) and levittäjä-festivaalivalitsija Selma Mehadzic (Kroatia). Voittajasta pääsee äänestämään EFAn jäsenistö, johon kuuluu yli 3800 alan ammattilaista.

European Film Awards -gaala järjestetään 33. kertaa 12.12.2020.

Lisätietoja palkinnosta: https://www.europeanfilmacademy.org/

Lisää itse elokuvasta.

The nominations were determined by a committee comprised of EFA Board Members Katriel Schory (Israel) and Angela Bosch Ríus (Spain), director/screenwriter Paddy Breathnach (Ireland), festival programmer Markus Duffner (Germany/Italy) and distributor/festival programmer Selma Mehadžić (Croatia).

NOMINATED ARE:

ADVANTAGES OF TRAVELLING BY TRAIN
VENTAJAS DE VIAJAR EN TREN

Spain, France
DIRECTED BY Aritz Moreno
WRITTEN BY Javier Gullón
PRODUCED BY Merry Colomer, Leire Apellaniz & Juan Gordon
LADIES OF STEEL
TERÄSLEIDIT

Finland
DIRECTED BY Pamela Tola
WRITTEN BY Pamela Tola & Aleksi Bardy
PRODUCED BY Aleksi Bardy, Dome Karukoski & Sirkka Rautiainen
THE BIG HIT
UN TRIOMPHE

France
DIRECTED BY Emmanuel Courcol
WRITTEN BY Emmanuel Courcol & Thierry de Carbonnières
PRODUCED BY Marc Bordure & Robert Guédiguian

Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS- älykello jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2  -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa